Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Dr. Lorena Maria Ressler se alătură echipei de specialiști de la Clinica West Medica din Satu Mare

De mai bine de 20 de ani, Clinica West Medica este un partener de încredere al sătmărenilor în ceea ce privește sănătatea lor: o serie de specialiști recunoscuți și apreciați îşi întâmpină pacienții care vin spre ei cu problemele lor. Cel mai nou medic partener al clinicii este dr. Lorena Maria Ressler, care de la 1 iulie vine în întâmpinarea pacientelor care au nevoie de tratament sau de screening-uri anuale la West Medica.

După cum a declarat dr. Lorena Maria Ressler, medic primar, după absolvirea facultății de medicină, și-a petrecut anii de rezidențiat la Oradea, apoi a lucrat la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, iar de la 1 iulie întărește echipa clinicii West Medica. Medicul are competență în ecografie obstetricală și ginecologică iar in viitorul apropiat se va specializa și în colposcopie.

Din ce în ce mai mulți oameni participă la screeningul anual

În zilele noastre, când vine vorba de ginecologie, unul dintre cuvintele la modă care apare cel mai des este screening-ul. Dr. Ressler Lorena Maria afirmă că din experiența ei tot mai multe femei devin conștiente de importanța participării la screening-uri regulate. Cu atât mai mult, cu cât datorită contractului cu casa de asigurări de sănătate, marea majoritate a analizelor recomandate pot fi efectuate gratuit in baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Cu alte cuvinte, nu numai consultația va fi gratuită cât și screening-ul cheie al cancerului de col uterin (testul Babeș-Papanicolau) sau o serie de teste și tratamente care pot fi și ele necesare, cum ar fi o biopsie sau îndepărtarea și electrocauterizarea unui condilom (neg genital) cauzat de HPV (papilomavirus uman).

Întrebată la ce vârstă se recomandă femeilor să participe la screening-ul anual, dr. Ressler a spus: „Este important ca femeile să participe în mod regulat la screening-uri încă de la începutul vieții lor sexuale.Medicul a subliniat că trebuie să luăm în considerare factorii de risc care predispun la dezvoltarea unor patologii ginecologice, în special a cancerului: istoric familial, prezenta infectiei cu HPV, semne si simptome specifice.

În ceea ce privește cancerul de col uterin, care este o problemă arzătoare în România, dr. Ressler a explicat: „Șansele de recuperare sunt foarte mari dacă boala este diagnosticată în stadiile incipiente. O descoperire în stadiu avansat reduce semnificativ șansele de supraviețuire, motiv pentru care este extrem de important ca femeile – în special cele cu factori predispozanți – să participe în mod regulat la screening-ul ginecologic.”

Pe lângă diagnosticul și tratamentul diferitelor afecțiuni ginecologice, clinica noastră asigură și servicii ce țin de obstetrică, îngrijiri ale gravidei și o monitorizare a evoluţiei sarcinii, a adăugat dr. Ressler.

Este ușor să rezervi o programare la consult ginecologic?

Dr. Ressler Lorena Maria a atras atenția pacientelor asupra faptului că consultația și o serie de analize sunt disponibile gratuit în baza biletului de trimitere eliberată de medicul de familie sau specialist, precum și asupra posibilității de a efectua în cadrul cinicii o serie de analize suplimentare in vedera diagnosticării cât mai exacte.

Programare se poate efecua cu usurinţă!

Dacă doriți să vă programați pentru un consult la dr. Ressler Lorena Maria, o puteți face apelând unul dintre numerele de telefon 0261-769725, 0361-409222, 0745-572099, sau puteți face simplu o programare online făcând click aici: programari.westmedica.ro și alegând unul dintre intervalele disponibile.

6 comentarii

  1. 😱 Răspunde

    Asta sugestie pentru unii. Unele neveste se ocupă măcar să fie creative și să facă ceva bun alții se mulțumesc cu medicina legală. De gustibus ……. Spor la treabă și mult succes.

  2. Vizionaru Răspunde

    Corect asta a fost axata doar pe creație și conflict de interese ailaltă măcar a ….disecat!Acu mai face un ban cinstit din visare și creație și-n privat ! A auzit cineva, ceva de competentele ei profesionale?O alta filiera UDMR a medicinei sătmărene!

  3. Alma Răspunde

    Felicitari !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.