Ultima actualizare: azi, 15:34

Locale

FOTO. Parcul Castelului Vécsey din Livada intră în reabilitare. Proiect de 900.000 de euro!

Parcul Castelului Vécsey din Livada va fi reabilitat printr-un nou proiect transfrontalier aprobat pentru finanțare.

Reabilitarea parcului se va face pe o suprafață de 56.000 de metri pătrați și va consta în realizarea de alei, refacerea sistemului de iluminat public, amplasarea băncilor, plantarea de arbori și arbuști.

,,Proiectul în valoare de 900.000 de euro va fi implementat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare și își propune să atragă un număr cât mai mare de turiști și să crească vizibilitatea valorilor arhitecturale și istorice din această zonă”, transmite Consiliul Județean.

5 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Iar stăm invers pe cal. Adică reabilităm parcul ca să ce între timp clădirea stă să cadă, la propriu. Sau ca de obicei pe asta dă UE bani????? Ca și în cazul celebrelor terenuri de joacă la marginea pădurii la țară sau a terenurilor de fotbal în pantă??????

    • Filozof Răspunde

      De aici intelege fiecare ce vrea = sa nu ceri de unde nu ai
      Finantarile nerambursabile nu sunt cum vor autoritatiile locale. Ca prima data vreau sa reabilitez cladirea si peste 3-4 ani vreau bani ptr parc…. NUUU. Acum ai deschisa linia de finantare ptr parc. Punct. Daca te folosesti e bine, daca nu, s-a dus…. elment a moziba…. ai inteles. Ar fi prostie sa nu beneficieze de ceva oferit gratis, in care daca dai cu piciorul, poate numai peste 5 ani poti sa beneficiezi din nou.
      Pace

      • Ferike Răspunde

        Degeaba explici. N-ai cu cine.
        Cum de nu s-a comentat inca : De ce nu se construiesc spitale, scoli, gradinite…. ?

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Apoi după ce se termină treaba printr-o altă linie se va reabilita și clădirea propriu-zisă. Poate. Știu că primăria de ani buni vrea să facă asta, este ceva similar cum e hotel Sport la noi. La care după lucrare putem să ne apucăm să reparăm parcul. Voi credeți că eu nu știu? Voi credeți că eu nu am participat ca și beneficiar la astfel de treburi? Păi bezmeticilor! Prima mea lucrare în care am fost principalul beneficiar a fost finalizat în 2009! Și atenție, la termen!!! Voi mergeți proștilor și comentați la primar. Că poate se trezește. Dar cred că știe prea bine și Piricsi treaba asta ce am spus.
          Pentru prostul de @Ferike. Află de la mine că spitale, școli sau grădinițe se construiesc prin finanțări din partea ministerelor de resort. Adică Sănătății sau Învățământului. Până ajungi să ai o aprobare de principiu de la ei începi să regreți că ai început proiectul. Asta referitor la nu ai cu cine. Mă papagal ce ești, lingător de serviciu. Din cauza voastră e țara așa că aplaudați ca bezmeticii descreierați la orice și nu judecați!
          Iar pentru prostul @Filozof. Șanse ca UE să dea bani pntru reabilitare de clădiri vechi de patrimoniu este egal cu zero! Vezi ce se întâmplă și cu celelalte. Deci nu în 2-3 ani ci în decenii nu vei vedea bani pentru așa ceva! Filozofia europenilor este că fiecare să-și îngrijească clădirea proprie. Dacă mergi în vest este cea mai mare rușine posibilă ca să ai fațada clădirii distrusă. Pur și simplu nu-ți poți permite asta. Dar asta tu nu ai de unde a vedea unde stai sub kurul …… În paranteză te rog ia la rând clărilile de patrimoniu reabilitate sau în curs de reabilitare din județ și te rog vezi la fiecare cine dă banii. Că nu sunt bani de la UE. Paniemaeși orbanistule?

  2. 😱🤮💩 Răspunde

    Ferike filozoful, ciuriburi de comentac. 😱🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.