Ultima actualizare: ieri, 21:35

Locale

FOTO. Pasarelele au fost demolate. Se reia circulația pe bulevardul Transilvania

Pasarelele au fost demolate, iar circulația pe bulevardul Transilvania se reia sâmbătă după-masa, a anunțat primăria Satu Mare. 

,,Prima etapă a lucrărilor de modernizare a pasajelor pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe Malul Drept al râului Someș s-a încheiat odată cu demolarea vechilor pasarele”, anunță municipalitatea.

Astfel, circulația rutieră pe bulevardul Transilvania se reia sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 15.00.

20 comentarii

  1. Dodo 🤓 Răspunde

    Arata mai bine asa. Sa nici nu le mai puneti inapoi!!

  2. Nagasaky Răspunde

    @dodo. Exact! Arată mai bine, mai deschis, mai luminos bulevardul. Plus că e o tâmpenie sa urci atâtea scări.. 😉 pentru a ajunge la cea refacută.

  3. H&R Răspunde

    Daca ar face noua pasarela din cadru de metal nu ar fi mai bine? Doar intreb. Nici din lemn nu ar fi rau.

    • lingăule Răspunde

      👍. Na ugye, tudsz te értelmesek is írni. Én úgy tudom fémszerkezet lesz. A fa macerás – lásd a Gyuszi gödrét.

      • H&R Răspunde

        Magyarorszagon es Nemetorszagban is lattam sok helyen faszerkezetes atkeloket, kisebb hidakat. Nagyon jol mutatnak, igaz,karbantartast igenyelnek. Mondjuk a vas is.

      • H&R Răspunde

        Mindenkeppen jobb mint a beton. Foleg ebben a mertekben ami ebben volt. Egy fel falu hazalapja felepult volna belole. Indiaban es/vagy arra keletebbre egy egesz varos.

        • lingăule Răspunde

          Itt már adott egy fémszerkezetű gyaloghíd ami már át lett adva. nem szerencsés kombinálni az anyagokat. Ezen esetben sztem ez a legjobb megoldás. Persze jól mutatna egy fahíd de hát azt egyfolytában kezelni kellene mert különben bekorhad. És ugye mi Romanisztánban élünk ahol akkor és ott spórolunk ahol nem kell. A fémszerkezet ezért is biztonságosabb.

        • H&R Răspunde

          A hid szep lett vegulis, bar meg nem jartam rajta. Remeljuk ez is szep lesz. Terveket/maketteket nem tettek meg fel sehova?

          • lingăule

            Én nem láttam, pedig most még rá is kerestem. Amennyit én arrafele jártam különben nekem édesmindegy.

  4. Vulpea bi-polara Răspunde

    Ceausescu le-a lasat gata facute…trebuiau doar zugravite din cand in cand.
    Pt ala cu refacutul din fier….ele fac parte din ansamblul arhitectural, deci zona ar arata cam ca dintii din gura unui votant psdist.

    • Doar atât Răspunde

      @Vulpe, ne-a lăsat foarte-foarte prost făcute, neancorate și nelegate cum trebuie de dig. Toată structura cu ploile a luat-o în jos în timp și a și crăpat. Asta nu se putea repara. Iar acum ca să vii și să aduci elemente de beton să le pui în loc ca să ce???? Iar blochezi circulația și trebuie adus macara de la mama naibii că noi în județ nu avem așa cu o capacitate mare. Adică căutat, închiriat, adus pe drumurile patriei până aici și iar blocat bulevardul vreo două săptămâni. Vezi cazul pasarelei. Sau ai uitat??? Apoi tot tu vei veni și vei zice că da sigur, prietenul primarului are firmă cu betoane și de aia. Tu așa când reacționezi obișnuiești să și folosești singurul neuron rămas sau scrii așa la trânteală trollule? Cel mai simplu mod de a ezolva este un pod de beton. Și rezistă, e și relativ ușoară. Doar mai trebuie din când în când zugrăvit. Vorba ta. Nu tot filozofa că decizia e luată demult.

  5. Vulpea bi-polara Răspunde

    Dar poate le-au spart ca sa nu ramana centrul nou singurul nedistrus. Asa, orasul are o imagine unitara…balcoane prabusite, tencuiala si acoperisuri pucate, iar acum pasarelele.

    • Roca de la roci Răspunde

      Nu mai tromboni atâta. Trebuia pasarela asta de beton lăsată așa ca să-ți cadă ție în cap. Că văd că-i duci dorul. Probabil acolo reciteai pe scări citate din Ceaușescu când erai pioneri de 23 August. Ooooo, tempora, ce vremuri frumoase! Mici și bere gratis! Mă rog, la tine brifcor. Trăiască partidul unic. 🤮

  6. H&R Răspunde

    @Vulpea bi-polara
    Fundația pe partea digului…cum să-ți spun, lăsa de dorit. Nu era bine gândit și calculat anno.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Sunt convins ca din cauza aceea pica tencuiala de sub ele, se sfaramau treptele etc.
      Tot de aceea probabil se duce pe plaaa si podul, rosturile lui…ca e digul neconform.

      • părerea mea Răspunde

        Podul cred ca are probleme serioase dar nu se poate remedia pana nu avem o alternativa – adica podul 3 gata. OIar tampenia asta din centrul nou s-a facut pe repede inainte, din ce se pare fara proiect, fara nimic ca asa au venit indicatiile de la partid. Ca tot asa a trebuit interbenit la podul Golescu la reabilitare ca nu vrei sa stii cum era capul podului imbinat cu digul pe malul drept. Pe romaneste Micro 16. Minune mare ca a rezistat. Si asta e minune mare ca nu a picat demult. La pod sunt probabil probleme de structura si care se poat remedia doar daca se inchide complet. Ca de aceea tot reapar problemele cu rosturile si capul podului mal stang este si vizibil lasat. Ma gandesc.

  7. Ionita Răspunde

    Intreg ansamblul arhitectural unic ‘Centrul Nou’, unul din putinele atractii turistice ramase municipiului, proiectat de arhitect cu renume international, sufera o noua mutilare. Trebuiau reparate, da. Dar se poate repara si fara a mutila, luand in considerare beneficiile orasului la scara larga si pe lunga durata. Arhitectura brutalista are recunoastere si fani multi la nivel global. Dar pana ne prindem si noi, nu mai ramane nimic. Aplaudati, aplaudam, tot mai saraci ramanem. Dar bine ca se face 😉

  8. Gabor Răspunde

    Cretinul asta de primar face orice il taie capul ala gol? A distrus tot orasul cu struto camilele lui de constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.