Ultima actualizare: azi, 16:45

Locale

FOTOGALERIE. Eveniment de excepție la Satu Mare. S-a deschis expoziția de bază a Muzeului Județean

Eveniment de excepție la Satu Mare. S-a deschis expoziția de bază a Muzeului Județean, manifestarea fiind organizată cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului în România.

Muzeul Județean Satu Mare și Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare i-a invitat pe sătmăreni la deschiderea festivă a expoziției de bază a Muzeului Județean Satu Mare, istorie-etnografie, „Oameni – Destine – Istorie” și Simpozionul „Coridoare culturale, trasee europene ale obiectivelor de patrimoniu”. Marea deschidere a avut loc vineri, 20 septembrie, la ora 11.00, însă evenimentul se întinde pe parcursul întregii zile.

Manifestarea care este organizată cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului în România, este onorată de participarea a numeroase personalități din domeniul culturii și nu numai, din România și Ungaria, iar momentele artistice vor fi susținute de Ansamblul „Ceatăra” din Carei.

,,Sunt mândru că avem un nou obiectiv de nivel european. Acest spațiu ține de Europa și putem să fim mândri (…) Nu ne oprim, să știți că avem multe proiecte depuse și pe părți și pe mansardă și pe partea exterioară și pe alte corpuri de clădire ale Muzeului Județean, iar în următorii ani o să vă mai pregătim niște surprize”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, la deschiderea expoziției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.