Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

Lucrări la Podul Decebal din Satu Mare: Circulație restricționată pe două benzi, începând de luni

Primăria municipiului Satu Mare anunță că începând de luni, 2 septembrie, vor demara lucrările de schimbare a rosturilor de dilatație la Podul Decebal. Din cauza acestor lucrări, circulația va fi restricționată, urmând să se desfășoare pe câte două benzi de circulație.

Pentru a evita aglomerațiile și întârzierile, sătmărenii sunt sfătuiți să ia în considerare rute alternative și să se informeze cu privire la condițiile de trafic din zona afectată. Primăria mulțumește cetățenilor pentru înțelegere și răbdare pe durata desfășurării acestor lucrări esențiale pentru întreținerea infrastructurii rutiere.

Stimați sătmăreni, vă informăm că de luni, 2 septembrie încep lucrările de schimbare a rosturilor de dilatație la podul Decebal. Circulația va fi restricționată, se va lucra pe câte două benzi de circulație! Vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul primăriei municipiului Satu Mare.

7 comentarii

  1. Ilie Răspunde

    Cretinilor și hoților de la primărie, în fiecare an va bateți joc de noi cu lucrări de mântuială. Mai bine faceți o lucrare că lumea și furați banii direct, fără să mai blocați podul în fiecare vară. De 30 de ani faceți asta, nu vă mai săturați!

    • un cunoscător Răspunde

      @Ilie, sunt probleme structurale. Dacă te uiți la capătul podului dinspre Burdea vezi că tot capul podului este lăsat față de restul. Adevărul e că până nu e gata podul de la ștrand ăsta nu se poate închide că are nevoie de niște intervenții foarte serioase. Așa ei tot tencuiesc ce pot și mai salvează treaba un an-doi. Până nu se intervine efectiv pe structura podului nu se va rezolva ce zici tu că șandramaua se mișcă și lucrează. PS. podul ca atare nu are recepția finală și nici documentația nu se găsește. Nici la primărie, nici la cei care au proiectat – IPTANA adică. Adu-ți aminte că acum vreo 10-12 ani tocmai ei au fost chemați să repare (s-a sperat că poate găsesc documentația originală în arhivă la ei) dar au dat din umeri. Asta este. Nu cu partea de asfalt de problemă ci cu structura de rezistență. Că ce exact nu am de unde să știu, pentru asta trebuie specialiști de especialiști și nu niște Dorei ce avem noi.

      • Ilie Răspunde

        Adică vrei să zici că primăria ne ascunde faptul că structura de rezistență a podului Decebal nu corespunde?! În condițiile în care mii de mașini trec pe acolo zilnic?! Pe răspunderea cui?! Hai las-o jos că măcăne, mizeria asta ne costă pe noi, contribuabilii, o căruță de bani plus nervi plus timp de stat în trafic în fiecare an.

        • un cunoscător Răspunde

          Eu nu spun nimic numai pun informațiile cap la cap și atâta știu că nu se găsește nici documentație tehnică, proiectul tehnic și nici recepția podului pentru autorizare finală. Nici la noi dar nici la proiectant. Capătul podului dinspre Burdea este lăsat cu pe puțin 20 de cm. La tine asta ce vrea să indice???? Că totul este în ordine??? Atât. În rest dacă nu mă crezi stai puțin pe pod când circulă mașinile grele încărcate și îți vei da seama că ceva nu e de bine deloc. Iar în rest că primăria ce face și cum face prefer să nu mă pronunț că imediat sare pe mine hoarda de lingăi. Că una bucată proiect nu a fost făcut cum trebuie dar ca să vezi toate sunt semnate și recepționate. Așa că hai să nu discutăm de competențe. Vorba unuia la un alt articol de azi, oare când se va face prima dezinsecție împotriva țânțarilor? Că știi că nu s-a făcut decât că s-a tot anunțat???? Dacă nici asta nu putem organiza decât sindrofii atunci …. Problematica cu podul și cu reparația ne depășește capacitățile noastre ca și UAT. Nu numai financiar. Asta este adevărul.

          • Ilie

            Faci mișto de mine? La un pod de vreo 200 de metri să îți dai seama când te uiți la el că un capăt e mai jos cu 20 de centimetri, adică două lungimi de palmă? Pentru asta ai nevoie de măsurători, de expertiză, nu de ochiometru. Oricum, dacă situația ar fi așa cum o prezinți, este EXTREM DE GRAV. Dacă primăria permite accesul pe un pod fara structură de rezistență adecvată, se face vinovată de o neglijenta criminală.

  2. NH Răspunde

    Alo presa de ce nu publicați toate comentariile! Lipsă de profesionalism.

  3. un cunoscător Răspunde

    @Ilie, eu nu fac mișto de tine. Am coborât discuția doar să înțeleagă totă lumea. Și da, trebuie măsurători și nu numai. Dar în momentul în care deja începe să se vadă atunci este grav, nu? Aici văd că ești de acord cu tine. Diferența este că unii au ochii formați și recunosc anumite semne. Că sta este treaba lor. Și ce ai vrea? Să recunoască? Ca după apoi să vină toți alarmiștii cu scenarii??? Podul are nevoie de reparații capitale. Aici ce se face e zero. Iar primăria nu are ce face. Ai putea tu să vii cu o soluție??? Așa e că nu până nu e gata podul de la ștrand???? Stai calm că de picat chiar nu va pica că noroc că avem varianta de ocolire. După ce podul 3 va fi gata prevăd niște iterevnții seroase aici și sper că deja se pregătește partea birocratică că aici trebuie iar fonduri de undeva. Asta nu merge cu fonduri proprii ca la jucăriile ce s-au demolat acum între dig și centrul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.