PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Măsuri pentru siguranța elevilor. Poliția, cu ochii pe școli: Fără droguri și violență!

Pe parcursul anului școlar 2024-2025, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare are în vedere inițierea mai multor campanii menite să aducă siguranță în unitățile de învățământ. Poliția își propune să colaboreze îndeaproape cu școlile, profesorii și părinții pentru a combate traficul de droguri și pentru a promova un comportament responsabil în rândul elevilor.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, 10 septembrie, în parcul situat vizavi de Școala Lucian Blaga din municipiul Satu Mare, polițiștii sătmăreni au anunțat că sunt pregătiți să ofere elevilor un mediu sigur în școli, să reducă numărul cazurilor de bullying și faptele violente, să prevină consumul de droguri și de alte substanțe periculoase. În acest sens, spun oamenii legii, vor fi organizate atât activități preventive în mediul școlar, cât și de consiliere pentru adolescenții, aflați la risc de consum, și familiile acestora.

,,Noi, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vă suntem alături și în acest an școlar și prin prisma responsabilităților și a atribuțiilor ce ne revin, vom întreprinde toate diligențele necesare pentru a crea elevilor sătmăreni mediul propice studiului și dezvoltării”, au transmis reprezentanții IPJ Satu Mare.

Fără droguri în școli!

Siguranța copiilor este obiectivul Agenției Naționale Antidrog, spun reprezentanții instituției: ,,Atunci când vorbim de prevenirea consumului de droguri spunem clar că aceasta este o prioritate a tuturor structurilor MAI, dar și a partenerilor instituționali, și aici ne referim inclusiv la organizațiile neguvernamentale”.

De asemenea, informează Agenția Națională Antidrog, se va accentua formarea cadrelor didactice, a consilierilor școlari, a personalului medical școlar, ,,pentru a ne asigura că în fiecare unitate de învățământ sunt persoane pregătite să intervină în caz de nevoie”.

Un alt obiectiv local va fi intensificarea comunicării cu părinții sau tutorii legali: ,,La nivelul Agenției Naționale Antidrog, avem în derulare o campanie de informare ”UNSPOKEN”, în cadrul căreia vom organiza întâlniri cu grupurile de părinți”, au mai precizat reprezentanții instituției.

Exit mobile version