Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

„Please, everybody”. Tânărul sătmărean Eric Deac își lansează albumul de debut la filarmonică

Eric Andrei Deac, un tânăr talentat din Satu Mare, își va lansa, în data de 13 septembrie 2024, albumul de debut „Please, everybody” la Filarmonica “Dinu Lipatti”. Absolvent al Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare, promoția 2024, și proaspăt student la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, specializarea Medicină Generală, Eric îmbină cu succes pasiunea pentru muzică și dedicarea pentru cariera medicală.

Eric este compozitor și interpret, având o vastă experiență în domeniul muzical, acumulată de-a lungul anilor. Instrumentul său de suflet este pianul, la care cântă de la vârsta de 4 ani, dar este, de asemenea, un talentat chitarist, atât la chitară solo, cât și la chitară bas. De-a lungul timpului, Eric a fost membru activ în mai multe trupe locale din Satu Mare, susținând numeroase concerte care au contribuit la dezvoltarea sa ca muzician.

Albumul pe care îl lansează la Filarmonica “Dinu Lipatti” conține 7 piese originale, compuse de el însuși. Acest proiect reprezintă rezultatul a patru ani de muncă intensă și pasiune, iar lansarea albumului marchează un moment culminant în cariera sa muzicală. Eric este, de asemenea, membru al Uniunii Compozitorilor din România, o recunoaștere a talentului său compozițional.

Lansarea albumului său la Filarmonica din Satu Mare este doar începutul unei cariere muzicale promițătoare. Piesele sale, caracterizate prin sensibilitate și maturitate artistică, sunt o reflexie a căutării sale continue de a exprima emoții și povești prin muzică.

 

24 comentarii

  1. Unu Răspunde

    Bă nene cum a ajuns copilul ăsta membru al Uniunii Compozitorilor din România, în timp ce Nicu Covaci de la Phoenix a fost refuzat???

    • comentator Răspunde

      Societatea demult și-a pierdut busola. Se tot promovează nonvalori sau pseudovalori. În cazul de față nu mă pronunți dar nu îi cunosc “opera”. Probabil nici nu am prea ce a cunoaște că știți voi, treaba cu vârsta. Că nu cred că s-a apucat de compus la trei ani ca și Mozart. Și ce compunere mai e și ăla când te joci pe calculator cu tastele????? Dar mă rog, asta se cere acum. De aia nu a fost bun Nicu Covaci. Din cauza asta plus ceva treburi de politică și de simpatii. Probabil.

  2. Fernea Răspunde

    Cine mai e si boschetarul asta? Iar promovati toti ratatii ce trag liniute la crasma de langa eminescu.

  3. @toti Răspunde

    Nicu Covavi merita din plin sa ajunga in uniunea compizitorilor. Dar scheletele din dulapul istoriei i-au pus piedica.
    Cat priveste pe “boschetarul asta” (citat Fernea) poate are (sunt sigur) mai multa cultura ca metionatul domn.
    Nu vreau sa iau pe nimeni in aparare dar daca voi crediti ca e usor sa canti pian, sau la chitara va inselati amarnic.
    Asa ca ramaneti la instrumentul vostru (fluieru piciorului) si fredonati “Pusca si cureaua lata” in liniste

    • comentator Răspunde

      … și dacă tralalala știi să cânți două acorduri gata ești compozitor???? Păi atunci în logica ta ar trebui să punem pe toți țiganii cu vioara la subbraț sau cu acordeonul profesori la Gheorghe Dima!!!!! Ce ai scris are exact atâta valoare ca și tine. UN MARE ZERO! Dar o întrebare către tine. Mucosul ăsta ce a pus pe masă de a fost acceptat în uniune, că nu avea când ????? Vezi că am 8 clase absolvite la școala de arte și nu acum ci când chiar se făcea meserie și știu și eu așa să cânt la vioară. Numai că vezi tu a trebuit să aleg la treapta I-a unde să dau la admitere. Știi ce e aia???? Că nu era cum e acum să completezi mai multe opțiuni. Nu apăra acest personaj deocamdată insignifiant despre care 99.999999% dintre locuitorii urbei nici nu au auzit. Eventual cei câțiva care dau din membre când mixează prin cluburi. Hai pa. Timpul va stabili valoarea și nu banii sau tăticul. Deocamdată e prea devreme. Că ție ți-e drag de el apoi să-l porți sănătos.

      • @toti Răspunde

        Daca tot o ia inceput cu jigniri, da-mi voie sa continui. Cele 8 clase pe care le ai, au fost toate clasa 1-a repetate de 8 ori sau care e combinatia? Nu stii ce am facut pana acum, cum nici eu nu stiu ce ai facut pana acum ptr cultura satmareana. Dar dai cu jigniri.
        Da sa lasam asta. Nici tu si nici eu nu stiu cata munca a depus acel copil ca casa ajunga acolo unde e. Dar e usor sa dai cu parul ca dara-mi-te e copilul lu` tata. Hai intreba-l totusi ce a facut ca la varsta asta a ajuns in uniunue compozitorilor. Ce zici? Ai ocazia ca aici pe sa ii adresezi intrebarea.

        • comentator Răspunde

          @toti, ideea la care sugerez să te apleci ar fi că în mod interesant (nu am zis dubios) copilul este băiatul, na cui???? Așa cum în mod interesant din polițist se naște pui de polițist că altul nu are șanse. Că hai că am încercat și mi s-a explicat destul de nevoalat asta că mai bine nu insist, că nu e bine ceva pe acolo și mai bine se reorientează. Asta fiind vorba de un copil dublu campion național la sport de contact. În rest îți doresc să ai atâta școală pe bune făcute câte am eu. Vezi că ai mult de tras pentru asta. Eu nu cred că am jignit pe nimeni, doar am pus o întrebare întrebătoare la care văd că în mod foarte dubios unii (sau una și aceeași persoană sub diverse pseudonime) sar ca arși. Dacă știi că s-a procedat corect te doare-n bască de comentarii. Exact așa cum procedez eu când pui sub semnul întrebării (asta fără nici un drept) școala făcută de mine. Eu unul nu am făcut asta. Nu știu dacă ai sesizat asta. Și totuși ce pot eu întreba un puști de 17-18 ani că ce a făcut ca și compozitor??? Are publicat ceva?????? Hai lămurește-mă. În loc să sari la beregata altuia îți recomand să-ți faci ordine în cap că e vraiște acolo. Te ocupi de lucruri care nu sunt ale tale. Asta dacă nu cumva tocmai tu ești subiectul articolului. Iar dacă tu ești atunci fii domn și comportă-te ca atare. Tata te poate ajuta, îți spun eu. Că îl cunosc bine.

          • @toti

            Na daca doar muzicieni are in familie, ai vrea sa fie excavatorist? Nah! Pa tatal copilului il stiu si eu destul de bine. Nimic nou sub soare pana acum
            Cat despre scoala nu ma dau mare. Am destule studii si specializari cat sa ma simt bine fara sa ma dau mare sau sa-mi impun punctul de vedere din toti rarunchi.
            Din cate constat din postarile de mai sus invidia e domn mare la majoritatea dintre comentatori. Nu puteti accepta succesul cuiva.
            Daca vrei lamuriri cu realizarile copilului dute la spectacol.
            De ce vrei din tot adinsul ca tu sa ai ultimul cuvant? Ce vrei sa compensezi cu asta? Nereusitele financiare sau sentimentale?
            Poate ca ii dizordine in capul meu, dar totusi e mai mare ordinea ca la tine. Si daca eu as fi subiectul articolului care e problema? Dar nu, nu sunt.
            Dar te las pe tine sa gasesti raspunsul. Distractie placuta

          • comentator

            Dar poate nu mă interesează. La asta te-ai gândit? Sunt destul papagali care să se manifeste gesticulând dezarticulat din membre. Dar deh, nu știu eu să cântăresc arta corect. Noroc cu tine cel cu două clase ca și trenul nesocotind vagonul restaurant. La noi în familie toți fac meserie care le place. La noi în mod interesant nu se moștenește. Eu nu aș putea să fac ceva ceea ce nu-mi place sau mă simt într-un fel obligat să o fac. Și da. tocmai de asta e dubios. Nu că face muzică. Nu. Ci faptul că e deja membru a uniunii. Așa de curiozitate te-ai uitat câți sunt membri la 18 ani??? Numai Adi Minune mai face de astea. Și da, societatea și-a pierdut busola, promovează la greu valori false sau semivalori. Așa ajunge vedetă și Costel Busuioc, altul mare papagal. Sau la Vocea României fata aia Cristina Bălan ex-solista de la Impact care cică să-și relanseze cariera dar de fapt avea nevoie de bani ca să-și finalizeze viloiul după care s-a dat frumos la fund. Și cineva din juriu a ajutat-o pe față (Chirilă). Asta faci și tu într-un mod tacit acceptând asemenea lucruri. Apoi țipi că vrei o țară ca afară. Vrei pe naiba. Domnul director numai să-și aducă aminte ce a pățit eleva Tincuța în 2015. Așa că nu înțeleg de ce acest comportament, că nu este sănătos. Omul își ajută copilul dar la un moment dat trece vremea să mai ții juniorul de mână.

          • @toti

            Bravo domnule. Asa! Varsati frustrale fata de viata plina de esecuri si nereusite! Da vina pe altii ca tu nu ai fost/esti capabil de ceva. Toata lumea e proasta (prost) iar tu esti victima.
            Zi mai departe, te rog!

  4. comentator Răspunde

    Și încă atât că tu chiar crezi că nu știu a cui băiat este???? Mnoah. Că imediat se lămurește și treaba cu apartenența la uniune atuncea!?!? I-auzi tu pușca și curea lată acolo. 😲😲😲😲😲🤮🤮🤮 Puțină reținere nu ar strica la unii, așa în limitele civilizate ale decenței. Mă suprinde totuși cineva, nu așa l-am cunoscut. Și îl știu bine. Per tu.

  5. Aspi Rina Răspunde

    Băi loser-ilor care comentați aici !!Băiatul a crescut în familie de muzicieni,are muzica ”în sânge” încă de mic copil ! Marius Moga a fost declarat compozitor și primit în Uniunea Compozitorilor la vârsta de 18 ani.Iar ca să fii compozitor trebuie să cunoști crearea notării muzicale („partitura”),să știi să compui muzica pentru toate instrumentele dintr-o orchestră,inclusiv pentru cei care interpretează vocal piesa.Dar asta e prea greu pentru loseri ca voi !

    • Epokit Răspunde

      Cum s-ar zice a supt-o nu???? Bă ce facem cu puradeii de pe uliță atuncea??? Care-i diferența?? Ha, ei nu au pile, așa-i??? Vzi că pe chestia asta imediat se vor trezi și ei și vor țipa deskremenare și alte cele. Vrei scandal pe chestia asta? No, mai bine taci. Eu m-am lămurit ce și cum. Du-te și mixează în altă parte.

      • Aspi Rina Răspunde

        Loserii rămân loseri pe vecie,și nu prea merită să-mi pierd timpul cu frustrații care n-au absolvit nici măcar vreo 8 clase elementare și care își dau cu părerea despre ceva ce cu mult le depășește nivelul neuronal…

        • Epokit Răspunde

          Aha, mersi. De aia am mai multe facultăți. Mă frustratule tu ai măcar 10 clase sau vorbește gura fără tine? Plimbă ursul în altă parte și linge boașele la cel care te-a pus să dai replica. PS. Nu că mă mândresc u școala făcută de mine dar TU ai pus la îndoială ceva. Și vezi că nu e vorba de Sprițu Haret sau Goldiș la foarte FF. Kăkănar în boskeți ce ești. Nu ar trebui să mai postezi dacă știi că te-ai trotilat cu ceva ragastău. Auzit-ai fraiere? Panaramă de asistat social. 🤮

          • Aspi Rina

            Înseamnă că bine am auzit eu că Enătescu dădea și diplome de absolvire de mai multe facultăți celor mai ”merituoși” pacienți…

          • Epokit

            Lasă-te păgubaș că nu ține. Enătescu ce a făcut e un lucru. Știi care era zicala lui? No hai să văd dacă știi. Aia cu sunt două tipuri de persoane. Știi sau nu știi???? Că sunt persoane care au trecut pe la el și alții care vor trece pe la el. În rest studiile de specialitate au demonstrat cu vârf și îndesat că de obicei nivelul de școlarizare presupus submediocră a celuilalt este adus în discuție tocmai de către cel vizat, adică cu musca pe căciulă.
            PS. Ai ghicit, sunt din branșa domnului doctor din păcate decedat. Așa că spre binele tău recomand să taci. Nu ai tu idee câtă școală a trebuit să fac pentru asta. Sau eventual vrei cămașa de forță??? Frustrarea refulează din tine. Te ajut cu o programare????

    • Unu Răspunde

      Foarte interesant. Băiatul lui tata( lăutar de nunți printre altele)abia își lansează primul album,dar el deja este membru în Uniunea Compozitorilor din România. Probabil este deja vreun mic Mozart și sătmărenii încă nu știu asta????

  6. Costi Răspunde

    Vai de noi cata ura. Atata stim…In loc sa ne bucuram ca mai exista ceva cultura si in Satmarul asta unde e exod al tinerilor talentati de zeci de ani incoace. Felicitari!

    • comentator Răspunde

      Nu am înțeles. Tu atâta reții că dacă cineva nu e de acord cu tine ăla sigur este dușman???? De Stalin ai auzit?????

  7. moculescu Răspunde

    Hello! PORTALSM! Ia verificati pe site-ul UCMR sa vedeti ca nu e membru!

  8. carcotas Răspunde

    De ce nu e ?!!! Nici macar acolo nu a putut ajunge?! Nu merg la concert!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.