PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pompierii sătmăreni, mărturii din mijlocul dezastrului de la Galați: ,,Ne-am concentrat să ajutăm cât mai multă lume”

O echipă de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Someș Satu Mare, sub comanda locotenentului Florin Moisa, a fost trimisă într-o misiune în județul Galați, unde salvatorii s-au confruntat cu condiții deosebit de dificile cauzate de inundațiile severe. Nu mai puțin de 42 de forțe profesioniste din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare au fost dislocate pentru a acționa în zonele afectate.

Locotenentul Florin Moisa a vorbit, miercuri, 25 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, despre provocările întâlnite la fața locului: ,,Toată lumea era concentrată să ajute cât mai multă lume. Erau foarte mulți oameni la care încă nu ajunseseră forțele și mijloacele de intervenție. Sectorul pe care l-am primit era unul pe care încă nu s-a intervenit, iar automat ne-am mobilizat și am împărțit echipele astfel încât să ajungem la cât mai multe case”.

În prima zi pompierii sătmăreni au intervenit la 11 gospodării unde au creat acces la case și au scos aluviunile și bunurile din casele oamenilor. De asemenea, salvatorii au decolmatat șanțurile pe aproximativ un kilometru.

,,În a doua zi am fost repartizați în localitatea Costache Negri, o localitate foarte afectată. Am fost un efectiv de aproximativ 280 de cadre repartizați acolo. Am intervenit pentru a crea acces la postul de poliție și la casa de lângă postul de poliție și am decolmatat aproximativ patru kilometri de șanțuri. (…) Am ajutat la crearea de acces la descărcarea de bunuri materiale și de ajutoare venite la aproximativ șapte case și gospodării”, a declarat locotenentul Florin Moisa

El a mai spus că implicarea cetățenilor a fost una deosebită: ,,Mi-a plăcut foarte mult. Au fost foarte mulți cetățeni care au venit să ajute cu bunuri și cu mâncare și inclusiv pe noi ne-au sprijinit. Au venit cu foarte multe materiale, cu electrocasnice, cu paturi, cu saltele cu pături”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare urmează să trimită alți pompieri în județul Galați care vor acționa în zonele afectate de inundații.

 

Exit mobile version