Ultima actualizare: azi, 11:54

Locale

Sondele de petrol din județul Satu Mare, abandonate de Petrom

Sonde de petrol lăsate de izbeliște în județul Satu Mare. Petrom a depus solicitări pentru lucrări de abandonare, informează transilvaniabusiness.ro. 

Potrivit sursei citate, OMV Petrom SA a depus solicitări către Agențiile pentru Protecția Mediului din mai multe județe ale țării, printre care și Satu Mare, pentru lucrări de abandonare aferente sondelor de extracție. Cele mai multe astfel de sonde au primit acord de mediu pentru lucrări de abandonare în județul Bihor, în zona Suplacu de Barcău, considerat acum zece ani cel mai bogat zăcământ petrolier al României.

Începând din ianuarie 2024, OMV Petrom a depus solicitări de emitere a acordului de mediu pentru lucrări de abandonare a sondelor în Pișcolt, județul Satu Mare. După închiderea sondelor, Petrom are obligația de a ecologiza terenurile. Acordurile de mediu pentru aceste acțiuni sunt sensibil mai puțin numeroase decât cele pentru lucrările de abandonare.

Cifra de afaceri în 2023 a companiei s-a ridicat la 33. 828. 196. 866 lei, adică aproximativ 6,7 miliarde de euro. Suma este sensibil mai mică față de rezultatele financiare raportate la sfârșitul anului 2022, când cifra de afaceri fusese de 55. 939. 915. 254 lei.


Materialul complet poate fi citit pe transilvaniabusiness.ro

11 comentarii

  1. Feri Poker Răspunde

    Gunoaiele au vândut pe bani mărunți austriecilor (poate) cea mai mare companie de petrol din Europa !

  2. Sătmărean Răspunde

    Păcat, avem resurse și plătim o groază de bani să alimentăm ! RUȘINE !!!

  3. dr.dre Răspunde

    La Pișcolt se exploatau gaze naturale și nu petrol. Gazolina aia de pe vremea lui Ceașcă demult nu mai e. Țiței se scotea ceva doar la Carei și la Sudurău o sondă amârâtă ce a exploatat cândva Petrom/OMW, dar puțin. Dar pentru voi e totuna. Apoi vă supărați dacă cei din capitală încurcă Baia Mare cu Satu Mare? Puțin mai mult respect și mai corectă informare toarăși. Dacă se zice hidrocarburi aia nu înseamnă neapărat țiței.

  4. dr.dre Răspunde

    Asta ca să nu mai povestesc că poza este evident ilustrație luată din altă parte. Noi nu avem pompă canadiană. A fost la Sudurău dar s-a dezafectat de 20 de ani ce a fost acolo. Asta a fost producția noastră parodie de țiței, nici o tonă pe zi.

  5. H&R Răspunde

    aktual24. ro/in-conditiile-in-care-austria-continua-sa-umileasca-romania-guvernul-a-aprobat-extinderea-perioadei-de-concesiune-pentru-noua-perimetre-de-hidrocarburi-concesionate-de-omv-petrom/

    • H&R Răspunde

      @dr. dre. Poza e si aici din 2023

      • dr.dre Răspunde

        …. da, dar nu are legătură cu județul nostru. Avem noi de astea destule în exploatare în țară dar nu în județ. Eu am spus că la noi în județ nu se scoate țiței (petrol) ci gaz și că nu avem în funcțiune astfel de pompe ca în poză. Vorbesc de județul Satu Mare. Și la Moftin se scoate gaz metan. Sunt în perspectivă câteva perimetre și la noi pentru țiței (drept mici) dar nu intru în detalii că informațiile astea au un regim foarte strict.

        • Sătmărean Răspunde

          Nu știu de ce nu se exploatează, nici canadienii de la Moftin, o ars atâta gaz și gata nu se mai aude nimic ! Păcat ! D-apoi așa e și cu, curentul, atâtea panouri fotovoltaice și parcuri fotovoltaice și încă escrocii ăștia penali de la Electrica te aruncă în consum de peste 300 KW, la preț de 1,30-1,48 de lei/ KW, deși mulți nu consumă nici pe departe atât ! Rog urgent autoritățile competente să se autosesizeze pentru înșelăciune și furt și măsuri legale în consecință !!!

          • dr.dre

            Din acel și pe acel după tine furt se contruiește bugetul țării. Ghici acum de ce nu scade prețul la carburanți. Pentru că nu au nici un interes. Și mai ceri să ce ……?

  6. Radu Cristescu Răspunde

    Ministrul Energiei de la PNL trebuie arestat rapid

  7. Sătmărean 1 Răspunde

    Urgent cei de la Electrica trebuie verificați și să dea socoteală cei vinovați pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, furt comise!. Nu e posibil așa ceva. Este inadmisibil !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.