Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

UDMR vrea să simplifice accesul fermierilor la subvenții – Proiect de lege depus în Parlament

Termenul de introducere a planurilor de pășunat ar urma să fie amânat până la 1 ianuarie 2026, conform unui proiect de lege elaborat de UDMR, care a fost depus astăzi în Parlament. Drept urmare, fermierii vor avea acces fără probleme la subvenții bazate pe suprafață pentru pășuni și în 2025.

„Conform reglementărilor actuale, aplicarea planurilor de pășunat ar urma să fie obligatoriu de la 1 ianuarie 2025, după ce în decembrie anul trecut, tot ca urmare a unei inițiative a UDMR acest termen a fost amânat cu un an. Astfel, accesul fermierilor la subvenții a fost asigurate și în 2024. Trebuie să găsim o soluție la această problemă care ar face imposibil ca fermierii să primească subvenții, așa că, prin proiectul depus astăzi, dorim să asigurăm în continuare accesul fără birocrație la subvenții pe suprafața pentru pășuni”, a spus Lóránd Magyar, deputat UDMR de Satu Mare și vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură.

Parlamentarii UDMR consideră că este necesară prelungirea termenului de aplicare a planului de pășunat până la 1 ianuarie 2026, întrucât pregătirea acestuia implică costuri semnificative atât pentru administrațiile locale, cât și pentru utilizatorii de pășuni.

“Scopul nostru este să ușurăm și nu sa facem mai dificilă viața fermierilor atunci când vine vorba de primirea subvențiilor”, a subliniat Magyar Lorand.

Proiectul de lege a fost depus astăzi în Parlament, acesta va fi discutat în Senat, Camera Deputaților fiind for decizional.

2 comentarii

  1. David Răspunde

    Lăsați- le în pace pe subvenții ! Vă rugăm să nu le simplificați! De ce nu vă simplificați pe voi ? Din 10 să rămâneți unu ,sau ….niciunu ‘…

  2. Unul Răspunde

    Iar asta care spune cum va fi vremea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.