Ultima actualizare: azi, 14:13

Locale

VIDEO. Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare: „PSD are alergie la militari”

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a criticat decizia Partidului Social Democrat (PSD) de a respinge un proiect de lege propus de PNL privind recalcularea și indexarea pensiilor militare. Cozma a declarat că acest proiect, care ar fi asigurat echitatea între pensionarii militari prin alinierea pensiilor la soldele primite de militarii activi, a fost blocat de PSD prin diverse „tertipuri”.

Redăm integral mesajul transmis de Adrian Cozma:

„PSD are alergie la militari! După ce Liviu Dragnea a dezechilibrat sistemul de ordine publică și siguranță națională, a venit rândul lui Marcel Ciolacu să batjocorească această categorie profesională. Proiectul propus de PNL, de creștere a pensiilor militarilor în funcție de creșterea soldei pe care o primesc militarii activi, a fost respins de PSD, după ce reprezentanții social-democraților s-au folosit de tot felul de tertipuri. Astfel, deși în cadrul coaliției de guvernare PNL-PSD a existat un acord ca pensiile militare de stat să fie recalculate și indexate pe baza soldei, PSD s-a răzgândit. Asta după ce au ținut proiectul pe circuitul legislativ săptămâni întregi, cu intenția de a-l amâna cât mai mult posibil. De ce? Pentru a călca în picioare onoarea celor care își dedică întreaga viață servindu-și patria. Chiar dacă o astfel de măsură ar asigura echitatea între pensionarii militari și nu ar mai exista diferențe între pensionarii militari cu același grad, dar care s-au pensionat în momente diferite, pe Marcel Ciolacu nu-l interesează. Politica bocancului în gură și a disprețului față de cei care fac cinste țării este politica PSD”, este mesajul transmis de Adrian Cozma.

13 comentarii

  1. Vlad Haiduc Răspunde

    Asta lipsește în România, creșterea pensiilor speciale!

  2. Opincarul Răspunde

    Nu cresc pensiile speciale, boule de haiduc. Se aliniază și pensiile militarilor la alea civile, țara lui papura vodă,cau ajuns ofițeri din armata română să ia pensii mai mici decât impegatii de mișcare de la CFR care dădeau cu ciocanul in roti

    • Cetățean plătitor Răspunde

      Cum să le dea aceiași bani, și dacă merg la serviciu și dacă stau acasă în pensie? Adică să le plătim lunar la fel, pensie 45 de ani dupa 25 de ani lucrați. Aduce cozma banii de la el? Ne-am tâmpit cu totul, ăștia vor să cumpere voturi cu banii noștri, iar peste 4 ani o sa vrea să le dea pensii duble față de salariul în plată.

      • 🇷🇴 Răspunde

        Habar n-ai ce vorbești! Ți se pare normal ca un colonel ieșit la pensie fără să ceară acest lucru doar pentru că s-a restructurat armata la cererea NATO să aibă o pensie mai mică decât un subofițer de la popotă ieșit la pensie in ultimii ani? Vorbești doar să te afli în treabă!

        • dorel de la popotă Răspunde

          Lasă colonele ,când ai plecat forțat din armată la 40 de ani ,ai luat drept compensație un sac de bani .La acea vreme ți-ai cumpărat apartament pe banii primiți

          • 🇷🇴

            Cei care au trecut în rezervă primii în acea perioadă da, care au rămas până la ultima strigare au luat-o în brațe. Nu toți sunt ca tine bucătari la popotă cu 8 clase făcuți la apelul bocancilor și pensie de 2000 euro acum. Ce responsabilitate ai avut? Să fie fiartă fasolea, dar nici aia nu-ți ieșea.

  3. Liberal din 2004 Răspunde

    PSD are alergie la militari …
    Adrian Cozma are alergie la supozitoare !!!
    P..a cu ochi nu te mai baga nimeni in seama la centru și arunci petarde ?🧨
    Ok știm ca iese Ciuca , și-au dat americani acordul și rezolvă SRI , da tu mucles p l a ca nu ai nici un aport la dezvoltarea orașului,județului , ai dezvoltat Calinesti Oaș… care primar nu ți-a mai luat primăria!!! Marș PDL IST ce ești tu , marș !!! Peneliști adevărați nu te recunosc !!! Marș!!! Oricum o să ți-o zic și live !!!!!!

  4. Mircea Marghitas Răspunde

    Adrian Cozma, actualul preşedinte al PNL Satu Mare, este o beizadea din lumea mondenă a judeţului Satu Mare care s-a făcut remarcat doar prin eşecuri politice și profesionale, controverse legate de implicarea sa în afaceri dubioase, legătura cu lumea interlopă, afacerişti controversaţi și prin apariții care nu-i fac cinste în presa de scandal. Lumea din politică zice despre acesta că ar fi “pupila şi săgeata” lui Vasile Blaga, om cu greutate în politica românească. Ca orice “săgeată” ţelul şi rolul lui este să ajungă acolo unde grupul de interese din jurul lui își dorește să fie instalat să își poată face afacerile bănoase pe banii statului. Trecutul lui este arhicunoscut, a trecut de la angajat în shop și traficant de țigări la avocat, apoi politician extrem de controversat băgat în tot felul de combinații ilegale. Se vorbește prin județ despre tunurile date de cei din jurul lui prin diverse manevre ilegale, despre afacerile îndoielnice și ilegale ale fratelui său, ale familiei sale, despre metodele de șantajare și anihilare a adversarilor în afaceri a protejaților săi. Folosește Parlamentul României pentru a face interpelări la comanda celor 3 oameni de afaceri și a unui politician în fața cărora stă în poziție de drepți și a căror ordine le execută întocmai. Ba chiar a ajuns să pună partidul PNL Satu Mare și primarii PNL la ordinea acestora. Pentru a-și obține preamărire și a-și ataca adversarii politici se folosește de lichelele din jurul său, șoferul și fotograful personal plătiți bineînțeles din banii statului român, un director penal de instituție publică sătmăreană și vreo 3 băiețași de oraș, pe care i-a băgat în AUR, cărora le promite tot felul de funcții și afaceri.

  5. Marius Buga Răspunde

    Cozma vrea sa majoreze pensia speciala a prietenului Gheorghe Balazs, cel care cumuleaza pensia speciala cu saalrul de subprefect

  6. cetatean Răspunde

    asta inseamna ca si Ciuca va lu pensie marita ca doar e ostas in slujba tarii?

  7. Satmarean 1 Răspunde

    @ cetatean,vlad haiduc,cetatean platitor. Multi prosti si invidiosi sunteti cei care scrieti fara sa va documentati putin cu mici exceptii( opincarul ,🇷🇴). Dupa atatia ani nu se face difer intre pens spec si pens de serv( ocupationale) Militarii doresc sa se faca exact ce s-a facut la pens civile. Elim inechitatilor. @ cetatean. La Ciuca nu s-ar mari pens cu nimic ci substantial doar la cei iesiti la pensie in anii 80-90 si putin la cei iesiti pana in 2015,restul pana in 2024 cu nimic. De ce un civil e sarac cu o pensie de 2000 lei si un militar pensionar nu? Numai pt ca unii o numiti pens speciala?

  8. Teo Lazar Răspunde

    Ce ma !

  9. Bogdan Răspunde

    adisor sezi bland că iar vorbesti doar de dragul unui vot,cum faci de obicei,nu mai ai credibilitate in fața nimănui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.