Ultima actualizare: azi, 14:53
Crucea Roşie Satu Mare
Locale

Crucea Roşie Satu Mare demarează cursuri gratuite pentru sute de persoane

Crucea Roşie Satu Mare demarează un proiect cu finanţare europeană pentru realizarea unor cursuri gratuite pentru sute de persoane. Directorul Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan, a prezentat astăzi, într-o conferinţă, detaliile proiectului “PROACTIV – PROgramul de actualizare a competențelor profesionale prin ACTIVități dedicate la locul de muncă”

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de participare a 601 de angajați din regiunile Sud-Muntenia și Nord-Vest, la activități de informare și conștientizare privind importanța formării profesionale, activități de consiliere profesională, programe de formare profesională, module de prezentare dezvoltare durabilă și economie verde precum și organizarea de workshop-uri.

Grupul țintă și criterii de eligibilitate

Grupul țintă al proiectului este format din 601 angajați cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, care îndeplinesc următoarele criterii de eligibilitate:

Să fie angajați cu contract individual de muncă, fie cu normă întreagă, fie cu timp parțial.

Să aibă domiciliul sau reședința în regiunile Sud-Muntenia și Nord-Vest.

Să nu fie persoane fără sau cu un nivel scăzut de formare (ISCED 0-2) să aibă minim școala profesională.

Să nu fie angajați în instituții publice (centrale sau locale) și nici în sistemul de sănătate sau învățământ public.

Proiectul respectă principiile egalității de gen, nediscriminării și accesibilității pentru persoanele cu dizabilități. Acest lucru asigură că toate persoanele din grupul țintă vor avea acces egal la oportunitățile de formare și dezvoltare profesională oferite.

Selecția se va realiza cu sprijinul partenerilor, în baza adeverințelor eliberate de către angajatori.

Fiecare dintre cei 601 angajați va beneficia de sesiuni de consiliere profesională personalizate. Aceste sesiuni sunt menite să ajute participanții să își identifice competențele, să primească recomandări privind cariera și să își planifice dezvoltarea profesională în funcție de cerințele actuale ale pieței muncii.

Vor fi realizate sesiuni de informare și consiliere individuale, utilizând metode și tehnici inovative la standarde europene. Consilierea se îndreaptă către depistarea aptitudinilor, autocunoaștere și specializare sau profesionalizare a angajatului, evaluare psihometrică și feedback personalizat,Sesiuni de consiliere pentru gestionarea stresului și echilibrul muncă-viață, Dezvoltarea competențelor psihologice pentru adaptarea la schimbări și ghidare în participarea la programe de formare și alegerea celor potrivite pentru dezvoltare.

Se vor desfășura următoarele tipuri de cursuri de formare profesională:

Curs Lucrător în comerț-Calificare Nivel 2-360 ore-75 pers

-Cursul se va desfășura 120 ore teorie și 240 de practică. Cursul se va derula fizic. Practica se va efectua la locul de muncă sub directa supraveghere a unui tutore de practică.

Curs Competențe digitale de bază-Specializare/Perfecționare-40 ore-120 pers

-Cursul se va organiza online.

Curs Prim-ajutor–24 ore-406 pers

-Cursul se va desfășura astfel: 12 ore online și 12 ore fizic, practica se va executa pe manechine performante și cu formatori internaționali experimentați.

Fiecare participant va beneficia subventii in cuantum de 5 lei/ora, in functie de numarul de ore aferent fiecaruia dintre tipurile de curs.

Pentru fiecare grupă de curs se va organiza un modul de prezentare dezvoltare durabilă și economie verde, cu durata de aprox. 2 ore în cadrul căruia vor fi prezentate principalele concepte și elemente de bază privind noțiunile de dezvoltare durabilă și economie verde, ceea ce va contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile, bazate pe principiile dezvoltării durabile, contribuind astfel la sprijinirea temei secundare: Contribuția la competențele și locurile de muncă verzi și la economia verde.

Workshop-uri și evenimente tematice:

Vor fi organizate 20 de workshop-uri „Locuri de muncă verzi”, în cadrul cărora participanții vor învăța despre economia verde și cum pot integra aceste principii în activitatea lor profesională.

Vor fi abordate teme precum: managementul deșeurilor, reciclare, eficientizarea consumului de resurse, protecția mediului, protejarea și conservarea biodiversității, refacerea mediului, prin minimizarea daunelor și conservarea resurselor naturale, economia circulară, ce au ca scop promovarea și educarea cu privire la protecția mediului și a unui mod de viață sănătos, ceea ce va contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile, bazate pe principiile dezvoltării durabile.

2 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Bravo,bravo,bravo.Ma bucur ca aceste cursuri sunt pentru persoane capabile care sa faca fata unor situatii extreme.Cei care se ocupa cu ,,taiatul frunzelor la caini” sau cu crosetatul de ciorapi(unii croseteaza calacaiul iar altii croseteaza…laba) nu au ce cauta la aceste cursuri.

    • @Gheorghe Răspunde

      Problema este doar că sunt cel puțin două persoane în imagine care fac treaba îndoielnică calitativ. Astea sunt cu dedicație pentru cei care merg afară ca să lucreze ca badante și li se cere zapisca că sunt școliți. E fix ….. Mai ales că se organizează online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.