Ultima actualizare: azi, 22:08

preot Târşolţ
Locale

Doliu în Biserica Ortodoxă! A murit un preot din judeţul Satu Mare

Doliu în Biserica Ortodoxă! Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului face cunoscut faptul că, Preacucernicul Părinte Petru Costin, Parohul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Târșolț, Protopopiatul Oaș, județul Satu Mare, a trecut la Domnul, la vârsta de 57 de ani, în urma unei suferințe provocate de o boală incurabilă.
Cu acest nefericit și dureros prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, transmit familiei precucerniciei sale, Protopopiatului Ortodox Român Oaș și tuturor celor care l-au cunoscut un mesaj de condoleanțe, mângâiere, alinare și întărire sufletească.
Priveghiul va fi săvârșit marți, 15 octombrie, cu începere de la ora 18:00, iar Slujba Înmormântării va fi oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, miercuri, 16 octombrie, de la ora 14:00, la biserica din Târșolț, locaș pe care părintele Petru l-a iubit și prețuit.
Scurte date biografice:
Părintele Petru Costin s-a născut la data de 8 decembrie 1966, în localitatea Drăgușeni, județul Satu Mare. A fost hirotonit în anul 1991 pe seama Parohiei Ortodoxe Târșolț, Protopopiatul Oaș, unde a slujit toată viața. În urma căsătoriei cu doamna preoteasă Anișoara, familia a fost binecuvântată cu patru prunci, trei băieți și o fată: Petru, Daniel, Maria Teodora și Andrei.
A fost un preot foarte râvnitor, pilduitor, cu osteneală în cele duhovnicești și multă implicare în lucrarea misionară din Parohia Târșolt. O fire blândă și jertfitoare. Nu cunoștea altceva decât biserica și credința lucrătoare. De asemenea, sub aspect catehetic, o atenție deosebită a acordat tinerilor cu care se întâlnea foarte des.
Amintim faptul că biserica din Târșolț a fost pregătită de târnosire, mai rămăseseră câteva retușuri, dar nu a mai apucat. A înnoit lăcașul de cult Sfântul Altar, catapeteasma, pictura pe catapeteasmă, pardoseală, mobilier, sistem nou de încălzire și iluminare, pictura exterioară), pentru faptul că anul viitor ar fi urmat târnosirea.
Bunul Dumnezeu să îl odihnească și să îi așeze sufletul nemuritor și iubitor în Împărăția cerurilor!
preot Târşolţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.