Ultima actualizare: azi, 22:08

Locale

FOTO. Au avansat lucrările la Centura Biharia. Va fluidiza semnificativ traficul către Satu Mare

Au avansat lucrările la Centura Biharia, centură care va fluidiza semnificativ traficul către Satu Mare, oferind o alternativă rapidă și eficientă la ieșirea din Oradea. Aceasta va contribui și la reducerea accidentelor pe DN 19 și la scăderea nivelului de poluare în localitatea Biharia, conform anunțului făcut de Consiliul Județean Bihor.

Lucrările la acest nou drum de 5,6 km au avansat, depășind 60% din volumul proiectat, iar constructorii au început deja să toarne primul strat de asfalt. Șoseaua de centură va include și o pistă pentru bicicliști, cu finalizarea proiectului programată pentru anul viitor.

În paralel cu asfaltarea, se lucrează intens la infrastructura de drenaj, inclusiv șanțuri betonate și podețe, pentru a proteja drumul. Proiectul cuprinde și un drum de legătură între centură și localitatea Paleu, unde s-au efectuat deja lucrări de așternere a stratului de balast.

Demarate la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, lucrările sunt executate de asocierea Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group, având termen de finalizare de 18 luni și o valoare de 66,36 milioane lei cu TVA.

Aceasta este a cincea centură construită de CJ Bihor în Zona Metropolitană Oradea, după cele din Oșorhei, Nojorid, Sânmartin și Sântandrei. Vineri este programată deschiderea circulației pe centura Beiuș, a șaptea din județ, iar CJ Bihor lucrează în paralel la un inel metropolitan în partea sudică a Oradiei, care va ocoli mai multe localități și va lega principalele drumuri naționale din zonă.

Un comentariu

  1. Kuka Răspunde

    Cine-i curios de centura Biharia, când imediat de un an avem ditamai drumul express de la Satu Nou până la Oradea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.