Ultima actualizare: azi, 10:45

Locale

FOTO/VIDEO. Primarul Kereskényi Gábor și noii consilieri locali au depus jurământul

Primarul Kereskenyi Gabor a fost învestit în funcție. Primarul ales și noii consilieri locali au depus jurământul sâmbătă, 26 octombrie, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat la Casa Meșteșugarilor din municipiul Satu Mare.

Consilierii locali declarați aleși ca urmare a scrutinului din data de 9 iunie 2024 au fost convocați, sâmbătă, în ședința privind ceremonia de constituire a noului Consiliu Local Satu Mare. În cadrul ședinței au depus jurământul noii consilieri locali și primarul ales al municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor. Un număr de 18 de consilieri locali au depus jurământul în cadrul ceremoniei de constituire a Consiliului Local.

Kereskenyi Gabor își începe astfel cel de-al treilea mandat în fruntea Primăriei Satu Mare, iar în cadrul ceremoniei de astăzi edilul a ținut să transmită un mesaj sătmărenilor: ,,Le promit că nu îi voi dezamăgi și îi asigur că voi fi primarul tuturor sătmărenilor”, a spus Kereskenyi.

Primarul și-a continuat discursul și a vorbit despre viitorul municipiului pe care îl reprezintă.

,,Eu cred și văd că Satu Mare este un oraș iubit, stimat și admirat în toată România și nu numai. Pentru asta trebuie să lucrăm împreună, să ne suflecăm mânecile împreună. Satu Mare poate încă să surprindă, poate lăsa lumea cu gura căscată. De prea mulți ani ne-am mulțumit să-i urmărim și să-i admirăm pe alții. A venit timpul să facem să ne urmărească alții pe noi și o putem face. Buna înțelegere și respectul reciproc ne caracterizează și sunt parte din reușita noastră ca oraș. Suntem și vom rămâne un oraș multicultural în care dorința de a face lucrurile bine, indiferent din ce direcție vine această dorință, ne poate propulsa și mai sus”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Kereskenyi Gabor va lucra cu un Consiliul Local format majoritar din reprezentanți ai UDMR. La alegerile locale desfășurate în luna iunie, UDMR a obținut 13 mandate de consilieri, Partidul Social Democrat patru mandate, Partidul Național Liberal trei mandate, Alianța Dreapta Unită USR-PMP două mandate și Alianța pentru Unirea Românilor un mandat.

Noii consilieri locali sunt:

UDMR – Barakonyi Gergő, Bertici Ştefan, György Ildikó-Adél, Kiss Iosif, Maurer Róbert-Csaba, Német Szabolcs, Poti Eduard-János, Ressler Ștefan, Szejke Ottilia, Szőcs  Péter- Levente;

PSD: Crăciun Ciprian-Dumitru, Suciu Mirela-Daniela, Tămășan-Ilieș Cristina-Marina;

PNL: Cernea Victor-Ioan, Mare Radu, Murg Elena-Ioana;

USR: Creț Diana-Maria;

AUR: Iancu Vasile-Sorin.

În ședința următoare vor fi validați cei cinci consilieri locali supleanți, și anume: UDMR – Bob Lóránd-Péter, Steinbinder Ingrid și Szilagyi Edömer, PSD – Băbțan Raul – Gabriel, USR – Piller Adrian-Raul.

 

 

4 comentarii

  1. @Norick Răspunde

    JUR CU MÂNA PE CUR… AȘA A JURAT PRIMARUL!!!

  2. H&R Răspunde

    Panait s-a asezat langa UDMR-isti. Hmmm… Oare ce avea in gand?

  3. CLANUL GOVOR Răspunde

    Mă proști suntem. Penalul Govor a ajuns Vice după ce a furat voturile românilor să ajungă unguru Președinte și se pregătește de deputăție acu își instalează sora consilier local Vițel primar mâine. Până când mă gunoaie da până când. Nu vă mai satură Dzeu. Bine că mergeți la biserică hoților

  4. Alma Răspunde

    Pe Gabor nu il contest , e un primar bun pentru Satu Mare, contest PSD ..si ce oameni au..si nu poti sa crezi cum asemenea nulitati ajung in functii de conducere ! GABOR STRICI IMAGINEA PRIMARIEI CU ASEMENEA OAMENI !CUM POTI CU LATI GOLDIS SA AI OAMENI IN CONDUCERE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.