Ultima actualizare: ieri, 20:04

Locale

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor: Salariul minim va fi majorat la 4.050 de lei de la 1 ianuarie 2025

Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare, a anunțat o decizie luată de premierul Marcel Ciolacu în urma discuțiilor din cadrul Comitetului Național Tripartit. Începând cu 1 ianuarie 2025, salariul minim pe economie va crește la 4.050 de lei, aliniindu-se la standardele europene, conform directivei care prevede că salariul minim trebuie să reprezinte între 47% și 52% din salariul mediu european, transmite președintele PSD Satu Mare.

 

„Premierul Marcel Ciolacu, în urma discuțiilor din cadrul Comitetului Național Tripartit, a luat o decizie foarte importantă pentru români: de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi majorat la 4.050 de lei. Această măsură este un pas ferm către alinierea economiei noastre la standardele europene, conform directivei care stipulează că salariul minim trebuie să reprezinte între 47% și 52% din salariul mediu european. Prin această decizie, România se va situa la pragul de 47%, un pas esențial pentru protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor noștri.

De asemenea, s-a convenit menținerea scutirii de taxe pentru cei 300 de lei din salariul minim, o măsură care vine în sprijinul direct al celor cu venituri mai mici, asigurându-le un venit net mai mare.
Această decizie subliniază angajamentul guvernului și al partenerilor sociali de a construi un viitor economic mai echitabil pentru toți cetățenii. Apreciez dialogul deschis și constructiv care a avut loc și susțin cu tărie inițiativa președintelui PSD, Marcel Ciolacu, în implementarea acestor măsuri. calea sigură pentru creșterea veniturilor și consolidarea unei economii solide.
Prin acest parteneriat între guvern, sindicate și patronate, facem pași concreți pentru o Românie mai justă și mai prosperă”, a declarat Mircea Govor.

7 comentarii

  1. ion Răspunde

    bravo mirciuluca ,,fara ajutprul tau nu se putea ,, meriti sa fii votat cu tot cotetul de porci imbuibati din banii contribuabililor ..
    amu vezi ce faci cu impozitele mai mari incasate ,,ca no,, tre sa va creasca si voua nivelul de trai..

  2. Ph Răspunde

    Parteneriat între guvern sindicate patronate, adică voi cu oamenii voștri și oamenii voștri.
    Degeaba măriți voi salariul minim dacă ați băgat țara în faliment iar banii noștri valorează tot mai puțin.

  3. cetatean Răspunde

    ce schematorie 😀
    asa, sa aiba ce impozita in plus,nu e vrba ca nu e bine venita da tot asa urca si preturile, astfel cel care castiga salar minim tot cu aciasi saracie va ramane. Mai putin satul care iti ia 45% din salarul brut.

    • Sâcă Răspunde

      Schematorie sau neschematorie ….statul (satul tău) mărește pensii și salarii dar prețurile Nu intră in atribuția statului.. Asta este economia de piață (sălbatică in România ) prețurile zboară după fiecare mărire de venituri
      motivând ba războiul ba carburanții,…. minciuni .. să nu mai vorbesc de energie . A venit Burduja , a preluat dezastru de la alt nemernic de Popescu și ??? a făcut ceva..?? După nici un an ,a îmbrăcat tricoul lui Băse , și a început iar lupta pentru primăria Buc.. Acum e pe lista lui Cosma pentru parlament , își mai asigură patru ani de liniste ..Îi interesează pe ăștia inclusiv pe Cosma de populime ???

  4. Calin Culcean Răspunde

    Corect! Bravo!

  5. Eu Răspunde

    Impreuna cu TVA-ul ! De asta de ce nu pomenesti Mirciulica! De la 1 Ianuarie 2025 va creste TVA-ul ,de la 19% la 21-22% ! Ia zi tu ca nu asta pregati-ti acum doar ca pana la alegeri “mucles”! Ce bine vom trai noi dupa anul nou !

  6. Mae Răspunde

    Da și tu o să creți camătă la firmele care le controlezi ,strabag,ardelean Company (Bik),amiante grup …………Prodexim SRL (Odoreu)!!! CGS project !!!!!!(Ghertan Construct ) !!! €€€€€ și multe alte combinații !!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.