Ultima actualizare: azi, 21:58

Locale

Verificări la Beltiug: Sancțiuni de peste 10.000 de lei pentru nereguli în transportul cabalinelor

Verificări la Beltiug: Sancțiuni de peste 10.000 de lei pentru nereguli în transportul cabalinelor. La data de 1 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției Poliției Rurală Beltiug și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanții din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și Registrului Auto  Român, au desfășurat o acțiune pe raza localității Beltiug, cu privire la  respectarea legislației de către proprietarii de cabaline,  transportul acestora și respectarea  normelor rutiere de către participanții la trafic.

Astfel, polițiștii au colaborat cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, în vederea verificării documentelor de transport, a stării animalelor și a condițiilor de călătorie, conform prevederilor legale.

Printre principalele nereguli constatate se numără lipsa documentelor sanitar-veterninare și asigurării asistenței medicale obligatorii a cabalinelor.

În cadrul acțiunii organizate au fost verificate peste 70 de autoturisme și peste 90 de persoane, ocazie cu care au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 10.000 de lei.

De asemenea, autoturismele oprite de către polițiști au fost verificate și de către inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, în vederea identificării autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic pentru circulația pe drumurile publice, ocazie cu care au fost reținute 3 certificate de înmatriculare pentru anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism, noxe emanate peste limita maximă admisă și anvelope uzate.

De asemenea, a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în cazul a 2 conducători de autoturisme.

4 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Vine italianul iarasi dupa cai?

  2. jean Răspunde

    A explodat BASINA calului?

  3. wow Răspunde

    Ce să spun, foarte străveziu!!!! Adică lunar, în prima zi de marțea a lunii respective este târg la Beltiug! Tot județul și nu numai – de fapt pe cine interesează știe asta! Bine că nu băgați știrea la breking news. Au verificat actele cum era și normal. De fapt într-o țară normală cei care organizează târgul nici nu te lasă să intri dacă nu ai actele în regulă. Din ce se pare noi mai avem până acolo. Deci ce mare scofală s-a înfăptuit?

  4. H&R Răspunde

    OK, au oprit si pe ala cu maturile. Dar pe microbuzele cu remorca cu fier vechi nu le vede nimeni? Alooo Politia! Sau militia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.