Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

Romeo Pop trage un semnal de alarmă: Producătorii sunt la limita disperării. Unii țin tone de miere în depozit

Romeo Pop, locul întâi pe listele Partidului Național Liberal la Senatul României, a vorbit, joi, 14 noiembrie, iar în cadrul unei conferințe, despre problemele cu care se confruntă producătorii și fermierii: ,,Sunt la limita disperării. Unii țin tone de miere în depozit”, spune Romeo Pop.

,,Având ocazia să luăm la pas piețele din județul Satu Mare am constatat că există o sumedenie de probleme pe care ni le-au relatat oamenii. Bieții oameni își țin mierea în stoc, unii tone. Îmi spunea un producător la Tășnad că are undeva la trei tone de miere și este disperat fiindcă este sursa lui de trai și a familiei lui. Și atunci stau și mă întreb unde este statul român, unde sunt pârghiile pe care statul român ar trebui să le activeze în asemenea situații, deoarece noi nu ne permitem să consumăm tot felul de miere contrafăcută, iar mierea românească de calitate să stea în butoaie și depozite”, a declarat Romeo Pop.

Candidatul PNL la Senat a ținut să tragă un semnal de alarmă și a făcut un apel către Ministerul Agriculturii.

,,Vreau să fac un apel către Ministerul Agriculturii fiindcă noi, Partidul Național Liberal, avem câteva idei dar nu le putem pune în practică deoarece Ministerul nu ne aparține. Aș dori să văd un program de țară pe agricultură, o ramură de bază a economiei românești. (…) Nu se poate să nu ai un program de țară pe termen scurt, mediu și lung în ceea ce privește agricultura, în ceea ce privește ajutoarele esențiale pe care le așteaptă micii fermieri. Acei oameni trăiesc doar din acele mici producții ale lor și cu părere de rău constatăm că mergem din rău în mai rău. Oamenii sunt la limita disperării, de aceea trag un semnal de alarmă. Este obligatoriu necesar să ne aplecăm cu celeritate, cu seriozitate și cu profesionalism asupra unui program în ceea ce privește agricultura României”, a mai spus Romeo Pop.

10 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Acuma mai rămâne să ne zici și cine i-a adus în pragul disperării. Că totul a început de la Cîțu încoace. Mai ții minte ce făceai tu?????? Locul tău e lângă el, în tomberonul politicii. De fapt faci politică de tomberon.

  2. H&R Răspunde

    Trebuie importat din Ucraina.

    • comentator Răspunde

      Mă faci să râd. Tu crezi că nu se face??? Și din China????? La greu se aduce și se amestecă cu a noastră. Și știi de ce??? Că de fapt pe nimeni nu interesează asta plus că nimeni nu face analize la miere cum fac ungurii să vadă cât de miere este mierea și nu zahăr.

      • H&R Răspunde

        Sigur ca stiu. Dar vezi ca dupa ce intra in tara, amesteca bine, si scrie pe ambalaj…. Asa este.

  3. pUIE Mnl! Răspunde

    Bă sulelor, voi nu faceți parte din coaliția anti-românească de la guvernare?

  4. pop ioana Răspunde

    Mierea romaneasca nu se poate vinde in uniunea europeana ,fiindca e plin cu pesticide si antibiotice …..sa nu va mirati ca piata este inchisa in fata voastra.
    Incercati sa vindeti in balcan serbia montenegro bulgaria eventual in ucraina ,,,,poate acolo mai aveti sanse

    • comentator Răspunde

      @pop ioana. Nu apicultorii folosesc pesticidele, fii sigura de asta. Apoi hai sa nu-ti povestesc de calitatea terenurilor de pe care se recolteaza miere in Europa de vest. Vest-europenii ar plange de bucurie daca ar avea calitatea terenurilor si posibilitatea de a se plimba prin tara si a culege sa zicem plante medicinale la ei. Pentru ca ei au reusit sa eradice tot! Asta cu antibioticele e ca si cu PPA sau cu restul. Ne-au decimat septelul ca sa cumparam tot de la ei. Tu crezi ca la ei nu este??? Tu stii ca UE acum ne obliga sa reducem la jumate cantitatea de pesticid folosit pe ha???? Tu stii cat se foloseste la NOI??? Iti spun eu – cam 600 grame medie pe ha!! Stii cat e la olandezii supercorecti???? 6 kg pe ha!!!!! Doar ca ei au atata minte sa nu faca asa galagie mare pe subiect. Asa ca te invit sa consumi miere de prin supermarketuri. Stii tu, alea pe care scrie ca e bio si eco. Iti zic eu ca e zeama de zahar amestecat cu miere de China sau Ucraina. Pofta buna. 🤮 Le aduc in butoaie de 200 si le amesteca cu ale noastre ca sa mai imbunatateasca ceva la calitate. Ca altfel imediat s-ar vedea ca e contrafacut.
      PS. Aceeasi treaba e si cu sucul de rosii. 90% din ce e pe piata e din China. S-a ajuns acolo ca si in Italia se lucreaza cu rosii produse in China. Nici eticheta nu te mai ajuta, sunt producatori consacrati care folosesc rosiile chinezesti. Si vezi ca chinejii nu mananca rosii!!!! Nu gasesti veci o reteta chinezeasca adevarata in care sa bage rosiii. Totul este pentru export. Cred ca despre ustoroiul chinezesc nu mai trebuie sa zic nimic. Sau despre pepenii care explodeaza la ei pe camp. Pe tiktok sunt o gramada de materiale in care isi promoveaza fructele si legumele superfrumoase. Tu mananci ambalajul, eticheta sau continutul?

  5. Puiu Răspunde

    …dar depozitele de colectare pe care Adrian Cozma le-a promis în 2020 când candida la județ și care nu s-au realizat nici până acum unde sunt…..mie mi-ar crapă obrazul de rușine să revin cu asemenea subiecte…. cizmă ăsta de Cozma nu mai are nici un fel de rușine de mult!.

  6. radical2 Răspunde

    Cum aduc ei la suprafata, acum in prag de alegeri, toate problemele societatii manca-i-ar tata :))) . Dar pana acum ati dormit? Alo Peneleu si pesedeu? …Baiu cel mare e ca tot mai sunt oameni nenoriciti care ii voteaza. Multi pentru diferite beneficii vizibile sau mai putin vizibile. Asta e trist. O sa vedeti asta iar la alegeri din pacate. Si ne miram ca tot coada europei suntem…

  7. Gheo Răspunde

    dacă nu ar șpăguii alți ar cîștiga alegerile, dar și așa că șpăguiesc anu ăsta s-ar putea să o fure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.