Ultima actualizare: azi, 15:19
Locale

O tânără din județul Satu Mare, exemplu național în afaceri. O poveste despre pasiune și determinare

Delia Oros are la bază pregătire de farmacist, dar pasiunea a împins-o mai degrabă spre domeniul dulciurilor. După nişte cursuri chiar în Paris, renumit pentru patiserie, tânăra a ajuns să producă prăjituri, să construiască un laborator şi să aibă două patiserii în judeţul Satu Mare: una în Negreşti-Oaş şi una recent deschisă în municipiul Satu Mare.

„Am avut foarte multă ambiţie, dorinţa de a demonstra că pot şi sunt capabilă să fac un business de la zero. Dacă îmi doresc ceva, trebuie să fac. Am decis să deschid ceva ce am văzut doar în străinătate, pentru a putea avea activitate pe perioadă de iarnă. Am găsit un spaţiu foarte frumos în Satu Mare”, a povestit Delia Oros, fondatoarea la Belle Vie Patisserie, pentru Ziarul Financiar.

Iniţial, ea a pornit cu o gelaterie şi un mic butic de prăjituri în Negreşti-Oaş, care are o terasă, dar în timpul iernii nu poate primi clienţi. Astfel, pentru a putea avea activitate pe tot parcursul anului, ea a decis să mai deschidă o patiserie chiar în Satu Mare.

Investiţia a fost în jur de 150.000 de euro, iar un sprijin important au fost chiar părinţii antreprenoarei, care au susţinut-o în business.

Chiar dacă inspiraţia este una franţuzească, iar Delia Oros încearcă să-i familiarizeze pe oamenii din comunitatea în care trăieşte cu gusturile învăţate în cursurile de la Paris, antreprenoarea spune că nu ocoleşte nici prăjiturile tradiţionale. Forţa de muncă a fost uşor de recrutat, mai adaugă antreprenoarea, pentru că în general femeile din zonă gătesc foarte bine.

„Aici la noi în zonă, toată lumea face prăjituri acasă şi am dat un anunţ. Am dat de o doamnă care e de la început cu mine, îi place foarte mult, se vede că e pasionată. Şi cealaltă doamnă a auzit că-mi caut încă pe cineva şi a venit în echipă”, a mai spus antreprenoarea.


CITEȘTE ȘI:

3 comentarii

  1. CM Răspunde

    Felicitari pentru munca si ambitie! Din pacate, prajiturile au un gust cel mult mediocru… Crema pare ieftina, cumparata la duzina de la en gros, choux-ul nu are nicio legatura cu un choux adevarat, blat tare, crema gretoasa….

  2. Unu Răspunde

    kitsch total. Arată ca o casă de toleranță. Ti-e jenă sa intri înăuntru.

  3. Florin Răspunde

    Bună ziua și un An Nou fericit!
    Să știți că am fost și eu în localul recent deschis pe strada Horea. Sincer, dau dreptate lui “Unu” cel care a scris că patiseria arată așa cum apare în propria sa descriere.
    Am trecut de câteva ori pe lângă “La vie Beller” fără să intru tocmai pentru că nu îmi place atmosfera (e prea roz totul, prea “pinky”). Putea să existe mai multă varietate în design, și la partea de culori nu s-au depus prea multe eforturi.
    Am comandat o singură cafea până acum. Prețul – 11 lei. Sigur, investiția trebuie recuperată, totuși 150.000 de euro mi se pare mult pentru local. Poate că nu mă pricep la afaceri și la domeniul Horeca. Îmi cer scuze dacă supăr dna patroană, dar cred că un feedback din partea clienților sau potențialilor clienți este cel mai bun sfat pentru eventualele modificări și îmbunătățiri.
    O zi bună în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.