Ultima actualizare: ieri, 19:05
Locale

Scandal la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Satu Mare: Părinți revoltați acuză diriginta de abuzuri și mușamalizare

Mai mulți părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din municipiul Satu Mare sunt extrem de nemulțumiți de comportamentul unei diriginte care refuză să ia măsuri în fața reclamațiilor repetate. Părinții acuză abuzuri, lipsă de transparență și situații care pun în pericol siguranța copiilor.

Incidente ascunse și elevi nesupravegheați

Părinții susțin că problemele au început atunci când mai mulți elevi au fost mutați la Universitatea „Vasile Goldiș” fără a fi anunțați, fapt care a dus la pierderea controlului asupra gestionării elevilor. Un caz grav relatat de o mamă scoate la lumină modul în care astfel de incidente sunt gestionate. Aceasta a povestit că fiul său și-a fracturat clavicula după ce a fost împins de un coleg, în timpul pauzei, iar diriginta nu a anunțat părinții în legătură cu incidentul, și s-a înțeles cu copilul să nu spună nimic despre cele întâmplate. Copilul a suferit dureri mai multe zile până când părinții au observat unele modificări în starea și mobilitatea acestuia, neștiind cauza problemelor.

„Când am sunat diriginta să o informez că băiatul meu va lipsi de la școală din cauza accidentului, aceasta a recunoscut cele întâmplate. Am fost șocată să aflu că un cadru didactic s-a complăcut în situația de a nu comunica părinților cele întâmplate în timpul activităților școlare.” a declarat mama elevului pentru PortalSM.

Acuzații și tratamente nedrepte

După acel incident, deși nu s-au luat sancțiuni, mama elevului susține că băiatul său, care are media anuală 9,97, este frecvent acuzat pe nedrept de dirigintă. Un alt incident recent a implicat laptopul școlii, care ar fi fost găsit „stropit cu flegmă”. Fără dovezi clare, diriginta a trimis un mesaj mamei în care l-a acuzat pe fiul acesteia: „Am informații că X e făptașul.” Ulterior, mai multe persoane au confirmat că vinovatul era altcineva.

Lipsa de transparență și măsuri extreme

Părinții acuză diriginta că ascunde informații esențiale care se petrec în clasă, în timpul orelor. Un exemplu este cazul unui profesor care a fost schimbat fără ca părinții să fie informați că acesta ar fi fost implicat într-un incident violent cu un elev.

De asemenea, diriginta a organizat o ședință cu un reprezentant al părinților și cu toți profesorii care predau la clasă, fără a li se comunica părinților care nu au participat deciziile care s-au luat la acea ședință. În timpul acelei ședințe, ea a anunțat că intenționează să scadă nota la purtare la opt băieți din clasă, printre care și fiul mamei care a făcut plângerea. Părinții celor opt elevi nu au fost anunțați în legătură cu această decizie și cer să participe la următoarea ședință care va avea loc săptămâna viitoare.

„Nu înțeleg pe ce se bazează această decizie. Copilul meu este un elev cu un comportament normal și asumat în timpul orelor de școală, la fel ca toți ceilalți elevi din acea  clasă. Am ajuns la avocat pentru că diriginta refuză să ne spună când va avea loc următoarea ședință și care sunt motivele reale pentru deciziile sale,” a adăugat mama.

7 comentarii

  1. Marius Buga Răspunde

    Peștele de la cap se impute. Directorul Mondici, protejat politic de PSD si PNL, a scapat lucrurile de sub control. Are prea multe amante, prea multi favoriti in randul cadrelor didactice si elevilor. Acum e o perioada foarte buna pentru el: portbagajul masinii e mereu deschis ca sa incapa cadourile primite de la parinti. Apropo, Alina e ok ?

  2. Anca Răspunde

    Moisil ..ca si liceul Eminescu a ajuns plin de odraslele needucate a unor politisti, popi..etc Bullyngul e la el acasa iar cadrele nu aud, nu vad…

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Singura sancțiune ce le pot slica dascălii e scăderea notei la purtare.
      Li se fâlfâie elevilor de scăderea notei la purtare, că oricum au părinți bazați!

      • ioana Răspunde

        Perfect adevărat! Este generalizată această situație în școli deorece părinții și elevii consideră că au doar drepturi, nu și obligații! Bunul simț și respectul nu mai există în general ,nici din partea părinților ,nici din partea elevilor . Din păcate cei care emit doar pretenții , ”nu au nici o vină” orice se întâmplă sunt în general din familii ”educate”și mai ales potente financiar .

        • Ad Răspunde

          Cadre didactice mediocre si ttotaldezinteresate care pentru o minimă atenție își calcă demnitatea în picioare lăsându-se adumecati de unii părinți potenți financiar care încearcă să își ridice copii prin șpagă și influența .
          Domnule Mondici cum stați cu casa , aveți echipă ?

  3. Militia Răspunde

    Totusi de parintii care isi lasa masinile pe unde le taie capu cand isi duc plozii la scoala nu se planga nimeni? In fiecare dimineata e dezastru acolo. Ne miram ca plozi sunt cum sunt cand modele lor sunt parintii.

  4. Lara Răspunde

    Uneori unii profesori urmează regulile și aplică consecințele, însă directorii nu îi sprijină (din diferite motive). În acest caz, demnitatea și autoritatea profesorului are de suferit. Directorii trebuie să înțeleagă că dacă un profesor are dificultăți la clasă, este responsabilitatea sa directă să îl ajute pe profesor. Un manager de instituție școlară trebuie să se întrebe cum poate să sprijine mai bine profesorii din subordine. Aceasta e o mare problemă și sigur cooperarea sinceră a părintilor cu dirigintele și cu profesorii. Foarte mulți părinți nu își cunosc copii, ei au un comportament acasă față de noi părinții iar la școală au un alt comportament. Ar fi foarte eficient să se permită vizionarea camerei video de la clasă de către părinți oricâbnd la orice oră să se poată intra de pe dispozitivele telefonice, dacă suntem corecți nu avem ce să ascundem într-o țară democrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.