Ultima actualizare: azi, 11:23
Locale

FOTO. Pizzerie din Satu Mare, amendată și închisă temporar de comisarii OPC

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a efectuat o acțiune de control ca urmare a unei sesizări din partea unui consumator, la pizzeria Alibaba SRL (pizzeria Elibaba) Satu Mare, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare la unități de Fast-Food.

În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 lei si un avertisment, s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor și retragerea definitiva a produselor care nu respectă condițiile de păstrare.

Cele mai importante nereguli:

  • listă de meniu incompletă/ incorectă privind cantitatea netă, ordinea descrescătoare ale acestora;
  • nu există cântar pentru feliile de pizza (100gr/ felie), doar în bucătărie unde se cântăresc ingredientele în momentul introducerii acestora în procesul de fabricație, nu se cântărește produsul finit;
  • în blocul alimentar se utilizează recipiente pentru deșeurile menajere fără capac;
  • tăvi neigienizate corespunzător, cu depunere de grăsime arsă;
  • friteuzele cu depuneri învechite;
  • frigider pentru preparate din carne ambalate prezintă rugină în partea de jos, la congelator aglomerări de gheata si produse (parmezan) care trebuie păstrate la 2-8 grade conform recomandărilor producătorului;
  • nu se datează sosurile și materia primă.

 

21 comentarii

  1. 😂 Răspunde

    Deci aproape nimic…

    • Ion ion Răspunde

      Cum nimic ???
      N au avut șapcă…

      • 😂 Răspunde

        Nu-i bai, maine vor avea si sapca dar eu zic si de nu fumeaza, sa tina la ei un pachet de tigari ca nu se stie niciodata..:-)))

        • De aici fiecare înțelege etc., etc., etc. Răspunde

          Bine-bine dar cu filtru sau fără???? Că e bine de știut că iar nu va ieși bine.

  2. control la comanda Răspunde

    cam asa arata cand nu te suporta concurenta

  3. Carina Răspunde

    După cum arata, cred ca nu este unitate de alimentație publica care sa arate mai bine.
    Sa verifice și la magazine ca la legume și fructe nici șeful de magazin nu știe proveniență acestora, ba sa mai fie afișata la raft ( Suntec /La Foi Pasi de ex.)

  4. De aici fiecare înțelege etc , etc., etc. Răspunde

    🤣🤣🤣🤣

  5. Bigfuut Răspunde

    S-o trezit Pieodene puscariasu ca nu-l baga nimeni in seama. Si amendeaza pe toata lumea nespalatu asta.
    La el acasa este cocina de porci. Hai sa vedem din ce troaca mancă….

  6. Gheorghe Răspunde

    Daca neregulile gasite sunt sanctionabile dupa lege foarte bine au facut.Oamenilor nu le place nicicum.Daca faci controale si dai amenda nu-i bine,daca nu faci si sunt nereguli nu-i bine,daca faci control si iai cate ,,un cadou”ca sa treci cu vederea(adica te compromiti)bineinteles ca nu-i bine.Pe bune,lasati sa se faca controale si daca au gasit nereguli baga amenda.Acel gratar vi se pare ca este curat?Mie NU.Daca este nevoie curata-l de doua trei ori pe zi.PUNCT.Rugina este normala acolo sau cosul de mizerie fara un capac este ok dupa parerea voastra?.In reportaj scrie ce nereguli au gasit.Ce atata teravura,ba ca de ce,ba ca nu-i destul,ba ca dracu,ba ca lacu.Cine sa mai inteleaga?Daca se simpt nedreptatiti sa conteste amenda si gata.Sa continue si cu celelalte unitati,,de la cel cu tata-n gura,pan* la cel cu barba sura”TOTI la rand si lunar sa se invete minte sa RESPECTE CLIENTUL dup care isi fac viloaie,isi cumpara jipane si-si fac vacantele aiurea in lume.Nu le place,sa se lase de produs si vandut haleala.

    • Bio Răspunde

      Pe cand un roman.

    • Bio Răspunde

      Du-te, ca îi de muls vaca. Ca o venit de la ciurda. Aia stie care-i casa ei. Nu bate campii.

    • Chestionar Răspunde

      Ti se pare normal sa suspende activitatea pt atat? Ce gratar vezi acolo? Eu i-as da in judecata si as cere despagubiri pentru ca nu s-au inregistrat toxiinfectii alimentare si nu este o ancheta care ar demonstra o posibila toxiinfectie alimentara bazata pe buletine de analiza in urma unor prelevari de probe de alimente. Plus ca poate pierde clienti din cauza lor pt lumea crede ca e dezastru. Ti se pare normal ca cineva cu condamnare sa ajunga in fruntea unei institutii? Ai vazut asa ceva in vest? Sau ai vazut in vest ca un conducator de institutie sa faca show pe social media si mass media? Cum ramane cu ”fara penali in functie”?

  7. Bio Răspunde

    Asa cum am zis ca Musk si-a dat cu tesla in coaie (marca inregistrata 🤫😁) asa si bouuuu asta de piedone o sa-si bata cuiu in cap.
    Formidabil ce sensibili sunt oamenii. Manca numai din țățâ. Ca ii bio, natural si igienic.

  8. Vasy Răspunde

    Deci acuma se poate da numele, se pare ca nu a dat suficienta “mica atentie” ca sa nu apara numele. Oricum, acuma e momentul ala cand un paracios, un hater reclama ceva si logic ca in 90% din cazuri vor fi si alte probleme. Si acasa la inspector daca m-as duce as gasi praf, paianjeni, ceva ruginit…. ceva ceva tot as gasi.

  9. cetatean Răspunde

    Cu mancarea se face bani si nu-i mare lucru sa ai un angajat care sa nu faca altceva decat curatenie .

  10. Gheorghe Răspunde

    Cei care sariti aici ca arsi pentru ca cineva nu este de acord sa dea bani pentru produse fabricate in asemenea conditii ori aveti un interes meschin ori voi chiar aveti asa ceva acasa.Adica aragaz sau cuptor plin de rugina si un cos(nu gratar cum spusesei inainte) de prajit cartofi s.a in ulei sau cos de mizerie fara capac?!!?Imi cer scuze dar suntem diferiti asa ca pot sa am si eu o opionie diferita.In rest haliti fiecare de unde vreti pe banii vostri.
    Pentru Bio,Da candva pe vremea copilariei mele aveam vaca si da,o mulgeam cu mare drag.Probabil ca tu esti orasean din neam in neam.Bravo ca nu esti deranjat de conditiile necorespunzatoare in care se prepara haleala pe care dai bani.

    • 🥱 Răspunde

      Deci vrei sa zici ca la tine e luxul din Dubai? Tare pretentiosi sunt romanii astia de parca toti sunt milionari in euro. Vor lux dar n-au bani sa-l plateasca. Daca s-ar impune asa conditii la care visezi ar trebui inchise definitiv peste 50% din unitati in toata Europa nu numai in Romania. Du-te la 5 stele si plateste 200 lei pe un burger sau un sandwich si apoi poti avea pretentii din astea.

      • 🤫 Răspunde

        Băi fecioraș,
        Aci nu-i vorba de lux ci de IGIENA…
        Oare știi ce-i aceea?

        • 🤦 Răspunde

          Din experienta vb ca cei mai rupti in cur fac cea mai mare gargara! Probabil din cauza ca le pute casa mai rau ca gura. Sunt convins ca faci parte din aia, altfel taceai.

        • Cai verzi pe pereti Răspunde

          Bai fasole, pozele alea nu-s relevante nu reiese mizerie despre ce vb? 3 pete de rugina care nu intra in contact cu alimentele? sau ce? cosul friteuzei care intra in ulei la 180 grade C cu urme de ulei ars?. Plus ca era in timpul serviciului. Se igienizeaza dupa terminarea activitati si inainte eventual dar nu in timpul prepararii alimentelor! Pe vremea comunista mancai mici verzi amu faci pe marele expert in igiena….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.