Ultima actualizare: azi, 20:28
Locale

Cum să fii eficient în gestionarea financiară a afacerii tale

Atunci când te lansezi într-un business, planificarea atentă a bugetului este extrem de importantă. Pentru mulți, gestionarea financiară a unei afaceri poate părea complicată la început, dar, odată ce ai un sistem clar și ești disciplinat, vei vedea că lucrurile devin mult mai ușor de controlat. Totul ține de organizare, previziune și decizii inteligente. Iată câteva principii esențiale care te vor ajuta să îți dezvolți afacerea și să faci profit!

Separă banii personali de cei ai afacerii

Dacă ai un cont comun pentru cheltuielile personale și cele de business, riști să pierzi din vedere unde se duc banii. De aceea este important să ai conturi separate. Printr-o deschidere cont online la banca ta preferată, unde să îți gestionezi finanțele personale, vei avea controlul banilor pe care îi folosești pentru tine. Separat, deschide un cont bancar dedicat afacerii tale și folosește-l exclusiv pentru tranzacțiile legate de activitatea firmei. Astfel, vei avea o imagine mai clară asupra finanțelor dedicate business-ului.

Stabilește un buget realist

Bugetul este coloana vertebrală a oricărei afaceri sănătoase. Fă-ți timp să calculezi exact care sunt veniturile și cheltuielile tale lunare. Include costurile fixe cu chiria, salariile, utilitățile și pe cele variabile ce țin de marketing și materii prime. Revizuiește acest buget periodic și ajustează-l în funcție de consum și beneficii. Iar dacă observi că nu îți ajung banii pentru a optimiza afacerea, poți apela la un credit pentru firme. La BCR ai posibilitatea să accesezi online, creditul George Smart Business, ce poate fi acordat pe o perioadă de până la 36 luni și are numeroase avantaje. Faci rambursări lunare în rate de capital egale, iar dobânda este calculată la soldul rămas de rambursat. Acesta este special creat pentru finanțarea necesităților specifice operațiunilor de zi cu zi sau a unor investiții rapide care te ajută sa crești afacerea pe baze solide.

Monitorizează cash-flow-ul

Fluxul de numerar este esențial pentru supraviețuirea și dezvoltarea afacerii tale. Asigură-te că ai suficienți bani în cont pentru a acoperi cheltuielile curente. Dacă ai încasări mai târzii, încearcă să negociezi termene de plată mai flexibile cu furnizorii. Nu lăsa nicio factură restantă să îți destabilizeze businessul.

Investește inteligent

Banii pe care îi câștigi trebuie să lucreze pentru tine. Fie că reinvestești în afacere, în marketing sau în dezvoltarea personală, ai grijă să faci alegeri care îți aduc un randament bun. Un curs de perfecționare sau o strategie eficientă de promovare pot genera mult mai mult decât un birou extravagant.

Planifică pentru perioadele dificile

Orice afacere are urcușuri și coborâșuri. Construiește-ți un fond de rezervă pentru situații neprevăzute. O sumă echivalentă cu 3-6 luni de cheltuieli fixe te poate salva în momente de criză și îți va oferi liniștea necesară pentru a lua decizii bune.

Dacă îți faci un plan clar, ai disciplină și iei decizii înțelepte, vei reuși să îți crești afacerea sănătos și să te bucuri de succes pe termen lung.

 

Un comentariu

  1. Asmodeus Răspunde

    Simplu! Nu-ti faci firma.
    Te omoara statu` cu taxe impozite amenzi si controale.
    Statule,… contabililor… scuze da asta e!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.