Ultima actualizare: azi, 20:06
ATAC
Locale

Fructele și legumele românești de vară, de filieră, te așteaptă acum în magazinele ATAC

Știai că în fiecare fruct și legumă de vară se ascunde drumul unei datini românești – de la răsăritul în livadă până la raftul ATAC – o poveste despre oameni, pământ și gust adevărat?

Iată de ce să alegi produsele de sezon din ATAC! Pentru că sunt românești, gustoase și au calitate controlată de la sămânță până la raft. Retailerul a construit, alături de peste 50 de producători români, filiere locale bazate pe respect, încredere și transparență – „Cultivăm ce e mai bun!” nu e doar un slogan, ci un angajament: gust autentic, valori nutriționale reale și prețuri accesibile pentru toți.

ATAC

Ce găsești în lunile iulie și august în magazinele ATAC

În miez de vară, rafturile ATAC spun o poveste în culori și arome: afine, zmeură și mure culese în zori, căpșuni și prune parfumate, pepene răcoritor și cireșe delicioase. Li se alătură un sortiment variat de roșii românești, dovlecei zucchini, iar din luna august, clienții vor găsi în magazine fructele și legumele proaspete specifice începutului de toamnă precum cartofi și usturoi – toate din aceleași filiere locale, gustoase și având calitatea verificată pas cu pas.

Poveștile din spatele gusturilor fructelor și legumelor de sezon

Afinele dau startul verii: la Ferma Livada Fermecată (AGRO CLASS, Vrancea), livezile întinse pe 21,5 ha și liniile moderne de sortare-ambalare garantează prospețimea. În Dâmbovița, Merryberry operează cea mai mare fermă de afini BIO din România (100 ha): fructe culese manual, apoi procesate pe o linie automată performantă. Pe lanțul fructelor de pădure se adaugă Romtransilvanian Logistics (Bihor), care colectează și procesează afine și mure – inclusiv ECO – încă din 1994, și Ferma Steluța (Bistrița-Năsăud), una dintre cele mai vechi ferme din țară (1950), modernizată complet, de unde vin prunele și cireșele.

ATAC

La capitolul legume de vară, povestea zucchinilor începe la LEGOPROD FLOR (Buzău), afacerea lui Cristian Beznea, întors acasă în 2018 pentru a cultiva, pe 5 ha, legume crescute cu grijă și multă implicare. Pentru roșii „de toate felurile”, ATAC lucrează cu trei furnizori complementari: Plastdan (Galați), Serele SupeR (Timiș), producător de roșii cherry pe 4,6 ha, și Agriman Natura Vit (Prahova), fermă de familie care produce roșii ECO pe 5,5 ha, alegând materialul genetic după gust, nu doar randament.

ATAC

Pentru pepenele românesc, drumul duce în inima Bărăganului, la Cooperativa Agricolă Gheorghe Doja (Ialomița), un partener tradițional al retailerului încă din 2006. Înființată în 2013 de cinci tineri producători locali, cooperativa numără astăzi 10 membri și cultivă aproximativ 180 ha, dintre care 140 ha dedicate pepenilor – galbeni și cantaloupe – și 40 ha pentru legume. Producția respectă standardele Global G.A.P. și GRASP, certificări obținute încă din 2017, ceea ce garantează calitatea fructelor și grija pentru consumatori.

Filierele proprii sunt de asemenea, parte integrantă din misiunea retailerului: să ajute oamenii să trăiască mai bine și să mănânce mai sănătos, protejând planeta.

Cum recunoști produsele de filieră în magazin

Te invităm să descoperi în magazinele ATAC produsele de filieră, pe care le poți identifica rapid prin fotografiile producătorilor și etichetele care îți spun clar de unde vine produsul. Fiecare alegere pe care o faci susține comunitățile locale și agricultura responsabilă din România.

Vino în magazinele ATAC sau pe auchan.ro și descoperă gustul verii românești, direct din filierele noastre!