Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

S-a terminat cu boieria! Încep ridicările de mașini în municipiul Satu Mare

Atenție, șoferi! După ce a achiziționat o autoutilitară de ridicat mașini, Primăria Satu Mare va da undă verde începerii ridicării autoturismelor parcate neregulamentar pe străzile din oraș. Proiectul de hotărâre care vizează acest aspect va fi supus votului în cadrul ședinței Consiliului Local ce va avea loc la mijlocul acestei săptămâni.

,,Având în vedere faptul că locurile de parcare de pe raza municipiului sunt administrate de către Administrația Domeniului Public Satu Mare, pentru a se putea asigura buna funcționare automatelor de parcare respectiv pentru a se putea asigura mentenanța acestora, se impune transmiterea automatelor de parcare precum și a autoutilitarei în administrare către serviciul public anterior amintit”, se arată în proiectul de hotărâre.

De menționat faptul că în această perioadă angajații Administrației Domeniului Public sunt la cursuri de pregătire, urmând ca acțiunile de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în municipiul Satu Mare să înceapă undeva la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.

Șoferii care parchează în zone interzise vor avea de plătit, pe lângă amenda de parcare, un tarif de ridicare a autoturismului, în valoare de 300 lei, un tarif de transport auto de 200 lei şi un tarif de depozitare de 50lei/ zi.

 

22 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Dar când va începe CONSTRUIREA PARCĂRILOR în Satu Mare????!!!!! Adică primăria amendează dacă se parchează neregulamentar dar ce oferă pentru a se parca regulamentar??? de ce nu se construiesc parcări etajate?

    • Stef Răspunde

      Din banii stransi din amenzi se potconstrui/amenaja si astfel de parcari.

      • stef 2 Răspunde

        @stef:dar s-o f….,pot din banii astia?

        • Stef Răspunde

          @stef2 si ceilalti mai de jos.
          Nu ati inteles ironia din textul meu.
          Pe de alta parte, era vorba de banii stransi din amenzi, nu din taxele de parcare stranse in ultimele 15 ani.
          Putina atentie la ce se scrie si fara jigniri.
          Ne-am inteles?
          o seara faina tuturor.

          • y

            @Stef, în referatul înaintat spre aprobare acum vreo 15 ani, nu mai știu data exactă, scrie negru pe alb că e jale cu parcările din oraș și că din banii încasați se vor face altele noi. Nu le văd.
            PS. În rest, cu ridicarea mașinilor parcate aiurea în mijlocul intersecției de ex. sunt perfect de acord, unii ”șoferi” au început deja să practice sport din ăsta.

      • y Răspunde

        Bine, dar Primăria ce a păzit vreme de vreo 15 ani de când tot plătim pentru parcări ? Un leu nu văd din acei bani investiți, eventual niște uniforme la cei de la ADP și niște bidoane cu vopsele pentru dungile pe asfalt. Și acum recent am citit că din banii în plus încasați de la majorarea prețului parcării vor să amenajeze piețele agroalimentare. Adică iar 0 lei pe parcări. De la bun început s-a promis că se vor construi astfel de parcări. Cât să rabde cetățeanul plătitor de taxe (și alea majorate bine)?

        • Altu Răspunde

          Amenajari de piețe ca Piața Someș unde te ploua, și e nou amenajată. Ăștia care ne conduc sunt ratardati.Vor bani dar nu oferă nimic,dar la ce salarii sunt în primării înțeleg

          • y

            Păi cam acolo sunt banii noștri plătiți pe parcare.

  2. Unu' Răspunde

    Oare se vor ridica și mașinile care ocupă abuziv și ilegal trotuarele, sau doar cele care îngreunează circulația?!?
    Dacă se vor ocupa gardienii publici, utilajul respectiv va sta degeaba, ăia nu cunosc legea!
    Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule (interzis de tot! chiar dacă este loc pentru trecerea pietonilor!)! Uneori nu se lasă decât 30-40 de cm, total insuficient pentru un adult nemaivorbind de scaune cu rotile sau cărucioare, lor le este imposibil de-a dreptul!, dar gardienii publici se mulțumesc, că doar de ce să-și facă de lucru!?!

  3. Hagi Răspunde

    Totusi unde vor duce masinile?:)))

    • matroz Răspunde

      @Hagi:O idee ar fi pe platoul din fata Prefecturii!Ori sa-i faca de minune pe soferi ,ori pe marele Gabor!!!?
      față dezgustată

      • y Răspunde

        Cică îi va duce pe platforma Transurban. Și acești băieți ai primăriei trebuie să câștige un ban ”cinstit”.

    • Norick(R) Răspunde

      Pentru 200 RON poate le duce pana in Baia Mare.. ? ? ?
      P. S. pun pariu, ca tot in Dorolt va fi “cazarea”.. ? ?

  4. Zece Răspunde

    Sa umble cu milițieni dupa ei!!ca de ii prind ca pun mâna pe masina mea ii bat de se caca pe ei!!si voi zice ca, am crezut ca sunt hoți..

  5. HBC Răspunde

    IN SFARSIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    FACETI ODATA ORDINE IN ORASUL ASTA …..TOATE LUMEA FACE CE VREA ….

    • y Răspunde

      Inclusiv Pimăria, nu ceea ce ar trebui. Toată lumea. E debandadă totală. Noroc că măcar autobusele nu mai iau foc. În schimb e buli pe podul Decebal. Again.

  6. ciprian Răspunde

    Pana nu are loc de parcare fiecare masina si fiecare institutie publica, nu putem discuta despre legalitatea ridicarii masinilor ci numai despre abuzuri (restrangerea dreptului de proprietate si a dreptului de uz se fac numai cu hotarare judecatoreasca sau in situatii de urgenta declarate.

    • y Răspunde

      @ciprian. Legislația de urbanism prevede chestia cu parcările aferente minim necesare prin HG. 525/1996 !!!! De ce nu se aplică? De ce se amplasează sau se mută instituții în locuri în care nu sunt locuri de parcare și se știe că nici nu se poate, că nu ai loc ? Și de atunci Primăria în loc să rezolve o problemă serioasă mai pune câte o lopată peste r*h*t cu fiecare aprobare dată. Sunt foooarte multe exemple de acest gen în oraș. Normal că cetățeanul parchează în bătaie de joc, exact cum gestionează și primăria problema.

  7. dica Răspunde

    – inspector de specialitate SII- 4 posturi- studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta; vechime in munca de minim 3 ani;
    -referent MIA- 1 post- studii medii, absolvite cu diploma de bacalaureat, vechime in munca minim 3 ani;
    -muncitor calificat- 5 posturi- studii medii/ profesionale, permis de conducere categoria BC; nu necesita vechime in munca;
    – muncitor calificat- 10 posturi- studii medii/ profesionale, permis de conducere categoria B; nu necesita vechime in munca;
    -ingrijitor- 5 posturi- studii generale, nu necesita vechime in munca;
    …25 PERSOANE AU ANGAJAT IN IANUARIE!!!…e mare nevoie de bani pentru salarii…locuri de parcare puteti sa asteptati mult si bine…e nevoie de votanti pentru partide

  8. Badescu Răspunde

    A mai fost minunea asta si nu a tinut mult!!! Se lasa cu vreo 3-4 procese pentru restrangerea dreptului de proprietate si a dreptului de uz, plus procese pentru daune aduse bunul privat, in timpul manipularii, mai ridica vreo doua masini , care nu trebuie si gata cikuszul!!! In cateva luni pot sa-si bage utilitara cumparata din bani publici, in cur! Sa nu amintesc de foarte marea probabilitate de a se lasa si cu ceva smardeala!

  9. Norick(R) Răspunde

    Corect zis.
    O mare prostie a lui keserkenyi.
    Tineti minte…daca nu fac nimic…contracte..lucrari…nu au de unde fura

    • Norick Răspunde

      Tot nu ai terminat cu furatu’ hombre ??
      Du-te la ma-ta si fura-ti chilotii. ?
      Bineinteles alea folosite deja… ? ? ?
      Manca-tear jaru’… ? ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.