Ultima actualizare: azi, 20:21
Locale

FOTO. Proiectul GR.AB. Satu Mare, prezentat la Teatrul Național din București

Una dintre iniţiativele cele mai curajoase ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare – Grupul de suport pentru femeile ABuzate (GR.AB.) atrage atenţia din ce în ce mai mult, devenind un model de bună practică  promovat la nivel naţional prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale şi presei naţionale.

Sâmbătă, 11 iulie 2019,  a fost organizat la Teatrul Naţional din Bucureşti evenimentul ,,DOR LIVE: Mâine” în cadrul căruia au fost prezentate peste 20 de idei şi proiecte care pot genera un viitor mai bun, printre care GR.AB.- un proiect al comunităţii sătmărene.

În faţa celor 900 de spectatori care au umplut sala, jurnalista Oana Sandu, a vorbit publicului despre  GR.AB., ca o soluţie la îndemâna comunităţilor care vor să contribuie la sprijinirea femeilor trecute prin situaţii de violenţă.

În numărul de vară al revistei DOR, Oana Sandu a publicat un amplu documentar realizat în primăvara acestui an la Satu Mare, o poveste construită în jurul coordonatoarei activităţii de prevenire din I.P.J. Satu Mare, neobosita (după cum Oana Sandu a precizat) subcomisar de poliție Felicia Hrihorişan, cea care a iniţiat şi coordonează alături de Andrea Veres, psiholog şi psihoterapeut, întreaga activitate din proiectul GR.AB.

Jurnalista a fost prezentă la una din întâlnirile  grupului de suport dar şi  la activităţi  preventive desfăşurate în licee în campania ,,Violenţa Invizibilă” , discutând totodată cu victime şi cu persoane resursă din comunitate. Ideea acestui documentar s-a născut după primul contact cu Grupul de suport pe care jurnalista l-a avut în martie prin participarea alături de specialiste în drepturile femeilor de la Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen din Sibiu, la două workshop-uri organizate de I.P.J. Satu Mare având ca temă intervenţia în criză şi prevenirea violenţei în familie.

Proiectul GR.AB. s-a născut în luna martie a anului trecut din iniţiativa Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare şi se desfăşoară în parteneriat cu asociaţii şi specialişti din comunitate: Felicia Hrihorişan – ofiţer de poliţie, Andrea Veres – psiholog, Nyesti Csaba – instructor arte marţiale, Delia Danea – psiholog, Anamaria Szatmari – medic.

Prin reunirea voluntară a specialiştilor se oferă şi în prezent servicii gratuite victimelor şi potenţialelor victime femei:

– consiliere de grup+ o întâlnire pe săptămână într-o locaţie confidenţială;

– consiliere de grup online – o întâlnire pe săptămână la care pot participa femei din orice zonă;

– cursuri de autoapărare – 3 şedinţe pe săptămână, primele 12 şedinţe fiind gratuite pentru grupul ţintă (femei şi fete peste 14 ani).

GR.AB. este partener al A.L.E.G Sibiu şi parte a reţelei naţionale de sprijin pentru femeile victime ale violenţei domestice Şi eu reuşesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.