Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

FOTO. Spitalul a făcut o economie de 900.000 lei de când a deschis bucătăria proprie

Spitalul a făcut o economie de 900.000 lei de când prepară hrana în bucătăria proprie. Spitalul Județean Satu Mare a deschis o bucătărie unde se gătesc 650-750 de mese pe zi pentru bolnavi. 

Hrana se gătește la Spitalul Județean, și este transportată inclusiv la Spitalul Vechi și Spitalul de Boli Contagioase din oraș.

Înainte, hrana era făcută de o firmă, iar acum se face în regim propriu. Directorul Spitalului Județean Satu Mare spune că a avut emoții și teamă să pună în alicare sistemul pentru că în 13 ani a fost un automatism.

„Din iulie anul trecut bucătăria e în regie proprie”, a spus directorul Spitalului Județean Satu Mare, Adrian Marc.

În bucătărie lucrează peste 35 de angajați, de la muncitori necalificați până la bucătari.Echipa care lucrează în bucătărie respectă reguli și rigori mari, transmite conducerea spitalului.

6 comentarii

  1. Ina Pațachina Răspunde

    Ce zice managerul(presasm): ”În 2018 am cheltuit 3,7 milioane, înainte de preluare în regie proprie, 2,8 milioane lei, după preluarea bucătăriei. 930.000 lei am făcut economie după preluarea bucătăriei în 2018”, a precizat Adrian Marc”.Deci ca sa intelegem,900 de mii e diferenta dintre costurile dinainte si costurile de acum,adica ”castigul”.Ok,dar daca luam in calcul salariile a ”peste 35 de angajati” plus costurile administrative,cheltuieli de curent ,gaz,apa tehnica din dotare,masini etc.,la cat se ridica ”diferenta?Doar daca se calculeaza salariile celor ”peste 35 de angajati” la nivelul unui salariu de 2500 lei/lunar(cu tot cu vauchere) ajungem la peste un milion de lei pe an !!Doar salarii la 35 de angajati !!Poate ar fi bine sa ne explice exact costurile !!

    • Altu Răspunde

      Dar gura bugetarului ce o să pape,cum ai tu curaj privatule plătitor de taxe și impozite, salarii și vouchere,pensii și pensii speciale să pui la îndoiala aceste lucruri. La lucru sclavule,statul și votanții PSD trebuie să trăiască, o mare și multă m..e psd

  2. România Răspunde

    În poze se văd alimente gata preparate cumpărate de la terți. Unde este hrana preparată în bucătărie?

  3. Sms Răspunde

    Multumiri PortalSM!
    Sunt multe subiecte care se scriu intr-un timp foarte scurt din domeniul sanatatii
    V-as ruga sa continuati in aceasi ritm sí un subiect pe tema”comunicare cadre medicale cu pacientii” doar asa se va da sansa oamenilor sa se manifeste Pe situl lor Spital Judetean Satu Mare nu raman doar comenturile cu felicitari,restul se sterg…desi am scris sa se faca obligatoriu un astfel de program/curs pt toti ce au tangente cu pacientii,de LA internare pana LA externarea,sa fie fara taxa,sí nu in campanie electorala,sa revizuiasca comportamentul personalului fata de pacient iar Preventia daca tot fac niste campanii pt preventie sa existe resursele necesare pt indeplinirea lor :sapun,apa,servetele sau sistem de uscare(minim)CE rost mai au acele SMS dupa externare?(nu sunt anonime se identifica dupa nr telefon),sau fisele de pe sectii ( nu sunt anonime se identifica dupa nr salon/pat,eventual daca s-ar aduna intr-o urna comuna)prin care pacientii ar trebui sa noteze anumite aspecte referitor la curatenie,hrana,comportament medicale,actul medical….???Cei in cauza se tem sau ignora faptul de a completa aceste teste Am scris cu respect stiind ca feedbeckul e important dar…ating coarde sensibile
    Multumin pentru subiecte sí mult spor LA urmatoarele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.