Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

COVID Satu Mare | Campania de vaccinare începe în ianuarie 2021. Unde vor fi centrele

În cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne condusă de prefectul Radu Bud s-a analizat strategia de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul județului Satu Mare și cele mai potrivite locații în cadrul cărora aceasta se va realiza în perioada imediat următoare.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 se va realiza, începând cu luna ianuarie 2021, în trei etape, astfel:

  1. vaccinarea personalului din sistemul medical public și privat,
  2. vaccinarea personalului de îngrijire și a persoanelor instituționalizate în cele 41 de centre rezidențiale din județ și a și personalului care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie),
  3. vaccinarea întregii populații.

Vaccinarea în prima etapă se va face în ambulatoriile de la nivelul unităților spitalicești din Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad.

Vaccinarea populației este propusă a se realiza în 8 unități administrativ-teritoriale care vor aronda întreaga arie administrativ-teritorială a județului, respectiv în municipiul Satu Mare (cu 5 locații), Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Poiana Codrului, Supur, Medieșu Aurit și Gherța Mare – fiecare cu câte o locație. Aceste propuneri au fost transmise pentru avizare Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Principalele locații identificate sunt de tipul sălilor de sport, respectiv locații de capacitate mare care pot asigura accesul direct al persoanelor fără a perturba alte activități, o separare a fluxurilor și a tuturor circuitelor sanitare necesare.

Vaccinarea persoanelor nedeplasabile se va face cu ajutorul unei caravane mobile.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

12 comentarii

  1. Sm Răspunde

    Bună treabă, vaccinăm tot personalul medical, și dacă vaccinul va fi un eșec cu urmări grave asupra sănătății,cine va trata bolnavii ,cei de la Florisal? Singurul lucru bun e că dacă bugetarii sunt primii la salarii să fie primii și la vaccinare.

    • ... Răspunde

      Da. Musai să începem și să protejăm “valorile” societății. Păi dacă bujetarii nu e cine mai semnează hârtia? Pe timp de stare de urgență au stat frumos în birouri și au luat salarii întregi. Ceilalți ciuciu. Perfect ilogic!

      • Milițianul Răspunde

        Vaccinul autentic îl vor primi bugetarii, iar cel contrafăcut îl vor primi restul….
        Așa că baftă…

        • h Auleu Maica Răspunde

          Marele ‘eșec’ este, , că că mulți cititori al acestui syt de știri ajung să citească asemenea debilități …..

    • Kokonyec Răspunde

      Dar care vaccin???De la nemti,americani,de la rusi,acolo este si mai multe.Vaccinam,dar cu ce????Interesant nu???

      • ... Răspunde

        Ai să vezi că și aici vom “inventa” ceva pur românesc și după ce ne vom uita atent la “clasele mari” (a se citi Germania, Franța etc.) tot vom da cu bota-n baltă. Că așa ne place nouă. Apoi dacă campania de vaccinare nu va decurge cum se dorește o să auzim de la Phycus cotrocenensis că iarăși noi suntem de vină, otoritățile este perfekte!
        PS. Referitor la vaccin. În UE nu e autorizat încă nici un vaccin, implicit nici la noi. Deci declarantul vinde pielea ursului din pădure la fraieri.

  2. unu Răspunde

    f bine spus sa se vaccineze chelul de prefect un scarba de om , cu coordonatorul o pzda care a lucrat in horeca cica mare jurista

  3. m Răspunde

    Ce dor mi-e de ‘’Norik”,de ungurul autodidact ,de răzvrătitul matroz etc.Ăia măcar aveau minte…

    • y Răspunde

      Păi așa e când redacția nu e în stare să pună un moderator la comentarii. Mai nou apar și feteaproapedetine! Zici că e coș de gunoi ce-i aici!
      Dar de citit să știi vă citim. Eu cel puțin.

    • Sm Răspunde

      Ăia ca ăia dar @Altu era cel mai tare. Ce mai baga lumea în priză cu comentarii anticovid.De când a dispărut el au dispărut și oponenții lui, că nu mai are farmec. Poate s-a plictisit și omul.

      • ... Răspunde

        Nu-l apăr pe @Altu dar nu erau comentarii anticovid. Erau comentarii la adresa măsurilor haotice luate, fără rost și bineînțeles fără efect. Dar nu-i bai măcar suntem vânduți creditorilor pe decenii și nici nu am făcut mare lucru. Nu știu dacă înțelegi, că am mari dubii în acest sens. Dacă o să-mi ceri să dau și exemple de măsuri aiurea luate înseamnă că din păcate am avut dreptate pe speța ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.