Ultima actualizare: azi, 16:26
Locale

Dezinsecție împotriva căpușelor și a larvelor de țânțari, la Satu Mare. Anunțul Primăriei

Primăria Municipiului Satu Mare va efectua în perioada vineri, 23 aprilie și sâmbătă, 24 aprilie, acțiuni de dezinsecție împotriva căpușelor și a larvelor de țânțari!

Acțiunile se vor desfășura în parcuri, pe cele două maluri ale râului Someș, precum și pe terenurile de joacă.

,,Tratamentele se vor desfășura cu substanțe aprobate de Comisia Națională pentru Produse Biocide. Rugăm apicultorii din municipiul Satu Mare să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine”, a anunțat Primăria Satu Mare.

11 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Ca început ar trebui interzis prezența oilor pe dig și prin apropierea lor mai ales dacă vrem să transformă zona în teren de agrement. De acolo provin căpușele în primul rând. În mod interesant acum 20 de ani nu exista această problemă dar nici turme de oi prin zonă. Degeaba se stropește dacă turma va trece pe acolo peste câteva zile,

    • bacteriolog Răspunde

      Stiu persoana paralizata pt ca a consumat lapte nefiert de la animal muscat de capusa , boala se transmite si asa , lumea nu este informata.
      Capusele nu au inamic natural ,se tot inmultesc ,mai ales ca iernile sunt blande ,nu mai sunt temperaturi cum erau pe vremuri -22 si chiar mai scazut. Capusa ,in functie de specie poate depune si 2000 de oua.Rezista pana la 2-3 ani fara sa manance , asteapta sa prinda pe cineva.Am gasit in cainele meu care umbla numai in curtea si gradina proprie,si nu odata.
      In Ungaria poti pune capusa extrasa din corp in plic scrisoare obisnuita ,trimiti la o adresa ( laborator ) si pt 1500 ft se face analiza genetica si ti se trimite rapid raspunsul electronic daca si cu ce este infectata capusa , ca sa poti face tratamentul adecvat cat mai repede.

  2. zelenac Răspunde

    turmele sunt pe dig …..nimeni nu baga in seama…NEAM DE STRAITA LA COADA VACI !!!!

    • c-block Răspunde

      Mda. Și noi tratăm efectul și nu problema la bază. Bineînțeles că nici nu scăpăm veci așa de căpușe. Deja au fost semnalate și în parcuri, spun asta în șoaptă.

  3. AziNu Răspunde

    De cate ori vin oile pe dig sau cainii aia care le pazesc, aduce si cainele meu acasa cate o capusa doua. Capusele de la oile alea ajung in apartamente! Gabor dormi?

  4. GemeZamfirescu Răspunde

    Cu căpușele nu știu cum stam (peste planul cincinal probabil),dar eu țânțari anu asta nu am văzut decât la tv …așa ca nu mai bine așteptăm sa depună și ei oo sa iasă larva și apoi sa dam cu flit? Întreb și io pentru un prieten.

    • Plosnita Răspunde

      Mai ridica-te din fata TV si o sa vezi tantari in viata reala. Au aparut in zonele de casa deja de 3-4 saptamani….capuse sunt peste tot, nu neaparat din cauza turmei de pe dig. De cativa ani mi-a povestit un bun prieten din Budapesta ca si acolo sunt inclusiv in parcuri…

    • c-block Răspunde

      Dacă stropim când au ieșit larvele deja e târziu. Anul trecut numai din cauze de primar cunoscute s-a stropit la sfârșit de mai mi se pare. Apoi toată vara ne mâncau țânțarii de vii, stropirea nu a avut nici un efect. Sau ai uitat?

  5. DinuLipatti Răspunde

    @GemeZamfirescu, spunei la “prietenul tău” să-și vadă de meseria lui !!!

  6. Rozi néni Răspunde

    Daaaa, știm. Și covidul se transmite telepatic. Cunoaștem ce cunoștințe medicale ai. Ai dat dovadă de nenumărate ori. Școala generală măcar ai terminat măi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.