Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

Razii de amploare pe șoselele din județ. Amenzi, permise reținute și dosare penale

De la începutul minivacanței, poliţiştii rutieri sătmăreni au fost permanent prezenți la datorie pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea și siguranța traficului rutier, pe raza judeţului.

Astfel, la data de 20 iunie, s-a desfășurat acțiunea „Alcohol&Drugs Marathon”, în cadrul căreia polițiștii sătmăreni au acţionat pe principalele artere din județ, cu scopul a reduce riscul rutier, a preveni evenimentele rutiere și a combate conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților desfășurate polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.240 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 19 conducători auto, astfel:

  • 14 conducători auto au fost depistați de polițiști sub influența băuturilor alcoolice;
  • 2 conducători auto au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h;
  • 3 șoferi au efectuat depășiri, pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Totodată, polițiștii sătmăreni au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, cinci conducători auto, cu vârste cuprinse între 40 și 53 de ani, au fost identificați în trafic, la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: IPJ Satu Mare

13 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Nunti, botezuri, amenzi, razii etc

  2. Zerourile au ieșit pe străzi Răspunde

    Au ieșit din birouri ce-i ce altminteri nu fac absolut nimic..dacă ți sa spart casa tu ești de vină că ai lăsat geamul rabatat..dacă suni la 112 îți iei amendă că îi deranjezi..pensionarii de lux..rezervisti ce așteaptă poștașul să le aducă pensia de 4500 de lei..la doar 50 de ani..firați al dracu de nulități..6 luni de Câmpina aveți și liceul la seral..ieșiți la razii să ce..avem ce-i mai mulți morți pe șosele boilor..nu avem șosele..autostrazi..si voi umblați cu cioace ..da criminalul actriței ucisă pe dog l-ați prins..nu..cretinii dracului..oligofreni ce sunteți..

    • Unu' Răspunde

      Scris prost, agramat, incoerent, clare semne de retard! Bag samă îi fi și tu oarece jăndar supărat că țe-au prins beut la volanul mașinii cu volan pe drapta, fără asigurare cu alcoolemie de doar 1 și ceva la mie, și abia aveai și tu ceva viteză, puțin sub viteza de decolare a unui avion…

      Taci mă în plm și învață să te exprimi, că te faci de tot râsul!

      • ... Răspunde

        Nu-l apăr dar să știi că parțial are dreptate. Unii polițiști și în momentul de față sunt veritabili milițieni. Aș putea să-ți dau exemple cu nume și prenume dar asta nu se poartă, nu? Și nu la gardienii de la polimilitzia locală mă refeream.
        Am remarcat în schimb un lucru din partea unora care scriu pe aici. Măi fraților! Cei care încă nu ați știut aici se dă examen la scris corect în limba română! Nu știați? Iacă aflarăți acuma! Sunt de acord că mesajul trebuie scris pe cât se poate de corect. Dar nici chiar așa că te legi de greșeli și nu de ce spune. Pentru că indiferent că a fost scris ori ba corect impresia generală a omului este că totuși ai reușit să pricepi. Așa-i @Unu’?

        • Unu' Răspunde

          La partea cu (unii) polițiștii cu apucături de milițian, da, ai dreptate, dar sunt tot mai rari!
          Dacă nu calci pe bec, nu-ți au treaba! Și unii își forțează norocul! În weekendul trecut am înregistrat pe camera de bord cel puțin 10 potențiali plictisiți de viață! Intrări în depășiri de-a m-pulea, că le este lene să frâneze 2 secunde până trece mașina de pe contrasens!

          Partea cu vorbitul / scrisul corect în limba română este de la sine înțeles că dacă vrei să fii înțeles, trebuie să depui un minim de efort să te exprimi cât mai bine! Dar în exemplul de față, clar este un frustrat care abia dacă a trecut de școala primară!
          Ne batem cu cărămida în “chept” că noi suntem cei mai români dintre toți, dar stricăm limba și nu știm să folosim o cratimă, chestii elementare de clasa a III-a!
          Pariu că-i șofer de BMW!

  3. Zatharix Răspunde

    E de inteles ca starnesc invidie trantorii astia. Clar …salar ok,ani munciti putini,pensie super si cel mai tare este ca nu fac nimic dificil fisic sau mental. Sunt sigur ca daca eram de munca ma faceam politist….dar din fericire NU M-A FACUT MAMA SA MUNCESC PT CINEVA…EL SA SE IMBOGATEASCA IAR EU SA MOR SARAC.

  4. @zatharix Răspunde

    Invidie..deloc..nici măcar milă..ci scârbă și dezgust..uniformizati toți..câinele meu are IQ mai mare ca oricare dintre ei..trăntorii societății..după ce se pensionează sunt zero pe piața muncii..nu îi angajează nimeni..fac asigurări sau devin niște alcoolici..își bat nevestele ca sălbăticii..vezi agent Mona..frustrați..niste scursori ale societății..kkatzi cu uniformă..💩

  5. Portalsm Răspunde

    E păcat ca a devenit site-ul asta destinația favorita a deversarii dejectiilor frustraților din Satmar…

  6. ... Răspunde

    Acuma sincer până la urmă ce au făcut polițiștii? S-au oprit undeva la un colț și au dat repede 78 de amenzi? Pe oricare bulevard din oraș dacă ești atent poți da atâtea amenzi într-o oră, inclusiv la capitolul regimul vitezelor!😱🤮😲

  7. Unu' Răspunde

    Felicitări!
    Cu câțiva bețivi și vitezomani mai puțin în următoarea perioadă!

    Mulțumim poliției!

    • ... Răspunde

      Da, dar eu zic că e prea puțin raportat la halul fără de hal în care se circulă.

      • Unu' Răspunde

        Da, corect!

        Dar mai bine așa decât deloc!

        • ... Răspunde

          Și asta-i drept. E multe ori când văd unul din ăsta “nemuritor” la volan îi dau prioritate chiar dacă mă claxonează cei din spate și chiar dacă eu am prioritate. Ăștia parcă cer să fie loviți. Până la urmă sunt sigur că vor căpăta ce “doresc” așa cu ardoare. Eu țin la mașina mea. Nu e nu știu ce dar am nevoie de ea și o folosesc zilnic. Nu am alta. Iar Cei care fac concurs “Care are caroseria mai tare/dură” nu au decât să facă asta între ei. Eu când mă urc la volan vreau să plec din punctul A și să ajung la destinație în punctul B. Nicicum nu la UPU! Dar să nu mă înțelegi greșit, nu conduc ca un moș cu 30 la oră. Dar nici nu merg cu 90-100 la oră prin oraș cum fac unii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.