Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

Nelu Tătaru îi va propune lui Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane

Consilierul onorific al premierului, Nelu Tătaru a declarat marți, în exclusivitate la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, titrează Digi24.

Tătaru a spus că intenționează să îi propună premierului Cîțu să existe vaccinare obligatorie la categorii esențiale sau testare săptămânală.

,,Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival”, a declarat Tătaru.

Obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

,,În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantați, imunodeprimați. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a mai spus acesta.

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal: “Se face (testarea – n.r.), în general, săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările (tombole, premii) ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”.

Sursa: Digi24

19 comentarii

  1. Golf Răspunde

    Eu propun să te atârnăm cu gâtul în ștreang în piața Libertății dronă diabolică.

  2. Altu Răspunde

    Nu e Tătaru prost degeaba. Are și dreptate. La salarii bugetarii au fost primii,apoi să fie și la vaccinare. Cei mai fericiți sunt pensionarii,pe ei nu îi pot șantaja. Muncitorii ar trebui să fie uniți,nu ne primește la muncă , foarte bine,închidem tot și așteptăm să coboare Sfântul Duh.

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Nu știu de ce nu propune direct judecarea celor care refuză de curtea marțială, tot ceva paragraf cu zădărnicirea. Apoi cei în cauză să fie împușcați pe loc. Economic vorbind glonțul e mai ieftin decât vaccinul și e și mai sigur, chiar 100%! Dumnealui trăiește într-o realitate paralelă. Deja de o vreme debitează monstruozități.

    • covid 19 Răspunde

      Păcăliciule ai pus capac comentariilor inepte de mai sus. Voi chiar nu aveţi ce face. Ziceai de mine că-s plătit dar uite că eu postez rar aproape deloc. Pe voi ce vă mână?

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Măi Arici pogoniciule! Prostia debitată de sinistrul ministru. Cine l-a întrebat?

  4. Mae Răspunde

    Cîtu dale în gură

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Mai tatarule poate iti aduci aminte si de o alta “idee inteligenta” a unui confrate de-al tau, aceea de a aduna toti “batrinii” la un loc , cica pentru protectia lor……
    Stii ca a mai avut “grija” cineva in istorie de anumite categorii de oameni !
    I-a adunat la un loc, le-a asigurat dusuri comune…
    Vezi sa nu uitati de fiolele cu gaz…
    Va mai rabda mult pamintul ?!

    • @Vlad Tepes Răspunde

      Și încă nu ai pomenit de achiziția de izolete! Unii s-au pricopsit cu dosar penal cu zădărnicire și alte cele numai pentru că nu au așteptat izoleta să-i salte și să-i ducă la spital! Câte tâmpenii au fost instituite fără cap și fără gândire!!! Și acum de aia sunt atâtea cazuri că acum câteva săptămâni când era sezonul nunților nici Drq nu-i verifica pe nuntași dacă respectă măcar o parte! Cine trebuia să-i verifice, he?

  6. misi Răspunde

    Pe toti bugetarii , direct cu 3 vaccinuri. Deoare ei lucreaza cu publicul. Pe lanaga atata sporuri sa primeasca si vaccinuri. Ei au lucrat si in pandemie, riscand viata. Au stat de degeaba atata timp, ca noi nu aveam voie sa umblam pe strada.

  7. diana Răspunde

    Sa se vaccineze Nelutu cu toate vaccinurile o data ,iar apoi aruncat intr-un sac de nailon asa cum au facut cu mortii nostri Cel mai sinistru ministru si cel mai criminal guvern din cate au existat!

  8. Fanica Răspunde

    Trebuia să fie obligatoriu de mult…… Altfel nu vom scăpa niciodată…

  9. diana Răspunde

    „Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”. – Nelu Tătaru, Ordin de ministru, 6 aprilie 2020
    ” Sunt adeptul faptului că nu ar trebui să plătească cel care s-a vaccinat, cel care a respectat niște condiții, cel care și-a asumat la un moment dat acele așa-zise riscuri ale vaccinării “. Sa inteleaga Tatarul …cine si-a asumat riscurile vaccinarii a facut-o pe propria raspundere, cine nu se vaccineaza tot pe raspunderea lui o face asa ca sa termine cu obligativitatea acestui act medical.Daca colegul meu isi face azi clisma nu sunt obligata sa imi fac si eu.E dreptul si libertatea mea sa fac ce cred eu cu corpul meu, fiecare isi stie problemele de sanatate! Vaccin gratuit…analize si proceduri medicale platite de nu mai poti!

  10. diana Răspunde

    Din cauza vaccinului nu scapam..virusul a suferit mutatii..daca se imuniza lumea natural nu cred ca era harababura asta!Mai cititi despre virusi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.