Ultima actualizare: azi, 20:40

Locale

Crește numărul persoanelor vaccinate în Satu Mare. Rata de infectare, în ușoară scădere

Rata de infectare în localitățile din județul Satu Mare este în scădere. La nivelul județului s-a înregistrat, marți, o incidență de 3,49 la mie, în vreme ce municipiul Satu Mare a ajuns la o incidență de 5.22 de cazuri la mia de locuitori. De asemenea, important de menționat este că numărul persoanelor vaccinate în județ este în creștere.

Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va analiza aceasta săptămână necesitatea de a mai redeschide un nou centru de vaccinare, luând considerare adresabilitatea cetățenilor, un interes tot mai crescut pentru vaccinare, inclusiv cu cea de-a treia doză. De la deschiderea posibilității de a administra doza booster, în județul nostru s-au vaccinat cu doza 3 (Pfizer sau Moderna) 2205 persoane, în unul din cele patru centre deschise în acest moment.

Pentru menținerea rezultatelor bune obținute în gestionarea pandemiei de coronavirus, prefectul Altfatter Tamas solicită structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în principal  Poliției și Jandarmeriei să continue și în această săptămână controalele în zonele aglomerate, restaurante, stații de alimentare cu combustibili, săli de evenimente, atât în ceea ce privește accesul cât și privind respectarea normelor de protecție.


Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

28 comentarii

  1. zz Răspunde

    Sa vedem ce zic expertii din comentariile de mai jos.

    • Marshall Răspunde

      Eu sincer doar pentru asta am intrat, sa citesc niste doxati. Sa mai invati si eu.
      Defapt la ora asta expertii sunt inca in lanul de porumb.
      Dar incet – incet pe la ora 20 se strang si sa vezi tu teorii.

    • AziNu Răspunde

      Ai chiloti cu atza in cur zz aka MaciLaci si ce nickuri de speriat mai ai

  2. Pfraizar' Răspunde

    Expertii astea in pandemii, cu studii vazute la Realitatea, Antena tri’, goagal, veizbuc, etc.

    Daca nu se inchidea 0(zero)TV, tragea Dan Diaconescu niste emisiuni senzationale.

  3. radical2 Răspunde

    Cauzele cresterii nr de persoane vaccinate. 1 Doza 3; 2. masuri restrictive severe pentru cei nevaccinati precum obligativitatea testarii , ceea ce duce in multe cazuri la vaccinare fortata. Cauzele scaderii nr de cazuri. Masurile destul de bune luate cu privire la organizarea evenimentelor cu multe persoane. Faptul ca se organizeaza evenimente la care intra si vaccinati si nevaccinati, sa dovedit a nu fi o masura buna, chiar daca cel nevaccinat se testeaza. De altfel sa si vazut ca au crescut cazurile. Dar restrictiile, practic au golit restaurantele, multi nefiind vaccinati. Exact ca inainte de inceperea testului cu diverse vaccinuri de altfel.

  4. donald kacsa Răspunde

    @radical2: ai uitat de fututul de macilaci

  5. dia Răspunde

    Scade numarul de cazuri din cauza imunitatii ,multi au trecut prin boala si fara vaccin. Conteaza sa te testezi si sa te tratezi de la primele simptome ,nu sa duci boala pe picioare pana dai in pneumonie.

    • ... Răspunde

      Exact. Și de aceea ar fi foarte important să avem odată acces la tratamentul ambulatoriu. Mulți s-ar putea trata lejer așa și nu ar mai ajunge deloc la spital. Măcar acum sper că vom mai scăpa de unii superdeștepți plasați prea sus care prin deciziile lor aberante mai mult încurcă. De aia funcționează campania și restul la unguri și la noi nu. Câteodată am impresia că nici nu se vrea. Iar doctorii au uitat de acel celebru jurământ.

  6. adi Răspunde

    Surse externe: Directorul științific principal al Pfizer, Philip Dormitzer, admite că țesutul fetal avortat este utilizat în programul de vaccinare al companiei, dar că angajații ar trebui să se limiteze la povestea lucidă a Pfizer, care omite orice mențiune despre țesutul fetal avortat, pentru a evita orice problemă cu publicul. “Celulele HEK293T, utilizate pentru testul IVE, sunt în cele din urmă derivate dintr-un făt avortat”, a declarat Dormitzer. “Pe de altă parte, comitetul doctrinar al Vaticanului consideră acceptabilă imunizarea credincioșilor în acest fel. Declarația oficială a Pfizer formulează bine răspunsul și este ceea ce ar trebui să fie furnizat ca răspuns la o anchetă externă.”

    Vanessa Gelman, care ocupă funcția de director principal al Pfizer pentru cercetare la nivel mondial, a încurajat personalul să fie atent atunci când vorbește despre celulele fetale umane în programul de vaccinare al companiei. Cred ca lumea e mintita ordinar!Nu peste mult timp o sa aflam cu ce gunoi de vaccin ne-am vaccinat!

    • zz Răspunde

      Peste 2 ani o sa moara toti cei vaccinati ?

    • rodica Răspunde

      adi te-ai uitat prea mult la antene lasa oamenii sa aleaga nu mai raspindi stiri neverificate

    • Bogu Răspunde

      Si besina asta cum vine aici, in ce context, un trunchi fara subiect si evident fara sursa? Ce treaba are avortul si politica implicat cu tot cu biserica, etica si altele cu eficienta unui vaccin impotriva unui virus? Du-te la UPU si te vei convinge, doar tu ai surse si poti sa vezi si in realitate cum sta treaba.

  7. adi Răspunde

    De la vaccin nu moare nimeni doar de reactiile adverse provocate in timp..doar ca nu asociaza nimeni reactiile cu vaccinul.Si mai grav e ca producatorii nu isi asuma nimic deoarece e un vaccin experimental pe care ti-l asumi printr-o declaratie. Remdesivirul este criminal, de la el fac oamenii apă la plămâni și altele.
    Să renunțe odată la protocoalele criminale.
    Adică iei bolnav de diabet sau HTA îl duci la spital îi întrerupi tratamentul lui și îi dai glucoză și protocol COVID???Ăsta este GENOID!
    De ce toți șemecherii se fac bine, cum mama mă-sii Trump și Boris Johnson etc se fac bine și nu au niciun long covid și tot la fel mulți alții?

    • zz Răspunde

      Aia 5 care conduc lumea se gandesc zi si noapte cum sa faca cu tine, le-ai demascat planurile esti prea destept!

  8. H&R Răspunde

    Incepe balul la unguri:

    https://index.hu/belfold/2021/10/07/koronavirus-jarvany-napi-adatok/

    S-a terminat cu expozitia de vanatoare, vine covidul si la ei. O sa stea ei mult mai rau ca romanii. O sa vedeti intr-o luna, poate nici atat.

    • Béci Răspunde

      Ala nu e bal, 837 infectati intr_o zi. Noi cu.
      15 000.
      Romania loc 5 in lume la proportia de decedati.

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        Moare lumea pe strada ,voi nu vedeti???? Criminalilor, vaccinati-va!

        • MaciLaci Răspunde

          Nu sti daca pot sa imi fac rezervare pentru doza 3? Am auzit ca in alte tari se practica. De ce la noi nu se implementeaza asa ceva????? Sau sa faca abonament anual cu contract pe 10 ani .Nu stiu…

          • zz

            Eu am mailul plin de Spam cu poza de la Sputnik si zice click aici ca sa te devirusezi

    • Bogu Răspunde

      In cafea sau in rahat ai citit prezicerea asta? Dar in Romania cum va fi? Tu peste gard te uiti ca acolo e stirea mai cu paprika? Ce maimuta….acolo e 70%+ gradul de vacinare siii doare in p..a.

  9. MaciLaci Răspunde

    Vaccinat cu schema incompletă din 15 Mai, cu vaccin Pfizer! Sunt bine, sănătos, mulțumesc!
    La fel vă doresc și vouă, să fiți sănătoși! Sa imi tineti pumnii la doza 3 va rog. Am emotii ca se termina stocul

    • Bogu Răspunde

      Oooo boss, lafel ca si parfumul. Aplauzele mele. Stoc cica este, ca si donam si vindem ce am primit prin politica aia “tampita” a UE, adica aia decizia luata de aia cu nivel de trai, civilizatie si 80% vaccinati. ….ce prosti sunt aia si cum le stii tu pe toate. Multumesc pentru efortul tau si besina ta din creier.

  10. comentator Răspunde

    @zz, Sputnik nu e compatibil cu Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.