Ultima actualizare: azi, 14:03
Locale

Coronavirus Satu Mare: 50 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 14 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.742.304 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.694 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.578.707 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.021 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 48 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

Până astăzi, 53.069 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 13.11.2021 (10:00) – 14.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 233 de decese (106 bărbați și 127 femei), din care 10 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj,  Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu,  Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

212 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 10 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 11 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 15.139. Dintre acestea, 1.731 sunt internate la ATI.

2 comentarii

  1. Adevarul Răspunde

    Arbidolul, cunoscut şi sub denumirea de Umifenovir, nu este autorizat în România şi nici de Agenţia Europeană a Medicamentului. Medicii se plâng că mulţi români s-au tratat singuri acasă cu acest medicament şi au ajuns în stare gravă la spital.
    Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chiţoiu trage un semnal de alarmă cu privire la un antiviral folosit de tot mai mulţi români „în speranţa de a nu face COVID în loc de a se vaccina”. Potrivit acestuia, antiviralele nu se iau ca prevenţie şi pot produce probleme grave.

    „Amăgirea existenţei unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreţinută pe diverse canale. Recent un deputat a venit în parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol – antiviral originar din Rusia/China – cumpărat de la Chişinău, folosit în gripă pentru a susţine utilizarea lui pe scară largă în Romania. Arbidol este înghiţit în acest moment de o grămadă de români în speranţa de a nu face COVID în loc de a se vaccina”, a scris medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu
    Celebrul cardiolog susţine că antiviralele nu se iau ca prevenţie şi pot produce „malformaţii congenitale” în anumite cazuri. Medicul vorbeşte şi despre omul de afaceri Gigi Becali, mare promotor a acestui antiviral.
    Alina lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Vaslui, iar luna viitoare ar fi împlinit 42 de ani. Nu era cunoscută cu afecţiuni care să îi pună viaţa în pericol, obezitatea fiind cea care a făcut-o vulnerabilă în faţa bolii. Colegii acesteia povestesc că a început să se simtă rău, înainte de Crăciun.

    ”O răceală zdravănă”, pe care a crezut că o poate trata acasă, urmând indicaţiile medicale transmise de colegii din Policlinică. A dus ”răceala” pe picioare până la începutul anului, când a început să se simtă tot mai rău. Deşi Policlinica Vaslui a mai înregistrat un deces în rândul angajatelor de la Audit, anul trecut, Alina nu s-a gândit că evoluţia ei ar putea fi dramatică. Cu atât mai mult cu cât nu se ştia bolnavă.

    Într-un final, după ce şi soţul s-a îmbolnăvit, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Mult prea târziu, însă, plămânii fiindu-i grav afectaţi. Cadrele medicale de la ATI au făcut eforturi uriaşe pentru a-şi salva tânăra colegă, pe care un fiu adolescent şi un soţ, care a trecut cu bine de boală, o aşteptau acasă.

    În ciuda săptămânilor de boală care îi slăbise organismul, Alina era optimistă. A fost activă pe reţelele de socializare până în urmă cu patru zile. Ultimul mesaj, un citat din Părintele Galeriu (”Nu fiecare furtună vine să-ţi distrugă viaţa. Unele vin să-ţi cureţe calea”), îi trădau încredere că va învinge boala.

    Starea de sănătate i s-a alterat brusc în ultimele zile, duminică, 17 ianuarie, pierzând lupta pentru viaţă. Cazul Alinei, spun medicii, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care cred că infectarea cu SARS-CoV-2 este o simplă răceală pe care o pot trata la domiciliu, în mod obişnuit.

    A rămâne acasă, fără a fi consultat de un medic specialist, în contextul alterării stării de sănătate este o imprudenţă ce poate fi fatală, avertizează medicii. La Policlinica Vaslui, potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, din cei 35 de angajaţi (medici, asistente medicale, personal auxiliar), doar 13 au fost de acord să se vaccineze anti COVID. (adevarul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.