Ingrediente
blat: 4 oua, 200g zahar pudra, 250gunt sau margarina, 1/2 lingurita scortisoara, esenta vanilie, 270g faina, un plic praf de copt, 40g cacao, 4 mere potrivite (cca 500 g)
pentru glazura: 100g ciocolata, 200 g miez de nuca maruntit
Mod de preparare
Se mixeaza untul taiat bucatele si aflat la temperatura camerei, pana se omogenizeaza apoi se adauga si zaharul pudra, vanilia, se incorporeaza cate un ou, apoi se incorporeaza faina amestecata bine cu praful de copt, scortisoara si cacaoa, se amesteca bine si la urma si se adauga merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna compozitia in tava si se da la cuptor, la foc potrivit sa se coaca, cca,25-30 minute.
Se lasa prajitura in tava si se taie in romburi apoi se glazureaza cu ciocolata topita (dupa ce am dat-o prin razatoare) si se presara deasupra miez de nuca prajit si maruntit.
Se lasa sa se inchege bine apoi se asaza pe platou
Pofta buna!