Ultima actualizare: azi, 10:49

Locale

Seceta produce dezastru în judeţ. Fermierii, chemaţi să declare culturile compromise

Seceta produce dezastru în culturile agricole din Satu Mare, fermierii sunt chemați la primării pentru a declara suprafețele afectate pentru despăgubire.

Tot mai multe țări Europene au ajuns sa simtă seceta. În Italia fiind chiar stare de urgență, în Buzău a secat lacul Amara, în Moldova pompierii cară apă cu cisterne în sate, iar furnizarea apei potabile a fost raționalizată în zeci de comune din Arad, Cluj, Iași, în Satu Mare unde un ultima perioada au izbucnit mai multe incendii de vegetație.

Din cauza temperaturilor ridicate și fără urme de ploaie seceta este din ce în ce mai gravă, temperaturile fiind tot mai ridicate astăzi chiar de 37/38 de grade. Din această cauză în localitățile Viile Satu Mare si Cioncheşti din județul Satu Mare apa a ajuns sa fie restricționată în intervalul orar 23:00-5:00 din 01 iulie până în 31 august pentru refacerea rezervelor de apă potabilă.

Mai multe primării din judeţ i-au invitat pe fermieri să declare suprafeţele de culturi afectate de secetă pentru a primi despăgubiri.

Se asemenea, compania de Apă APASERV SATU MARE S.A. face un apel insistent către populație să nu mai folosească apa potabilă pentru scopuri agricole, grădinărit şi/sau zootehnie, utilizând pentru aceste scopuri pe cât posibil, apa din alte surse (fântâni, puțuri, apă pluvial colectată etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.