Ultima actualizare: azi, 15:58
Locale

Fostă fabrică cu sute de angajați din Satu Mare, la pământ. Face loc unui nou cartier de blocuri

Fostă fabrică cu sute de angajați din Satu Mare, la pământ. Face loc unui nou cartier de blocuri. Societatea Comerciala “Saturn” S.A. Satu Mare, care se află pe strada Careiului nr.1-3, este în stadiu de demolare de mai multe săptămâni pentru a face loc unui ansamblu de șapte blocuri.

O dată cu construcția mall-ului Satu Mare Shoping City, fabrica s-a transformat într-un spațiu comercial de închiriat pentru alte agenții.

După finalizarea demolării, în locul acesta se va construi un ansamblu de șapte blocuri, un nou cartier.

Cartier nou de blocuri

În cadrul ansamblului de locuinţe se vor realiza clădiri pentru locuinţe colective cu P+7-10 nivele, clădire pentru instituţii şi servicii, spaţii comerciale şi agrement cu P+1-2 nivele, alei pietonale şi carosabile, parcări pentru autoturisme, spaţii verzi, spaţii de joacă şi spaţii pentru depozitare a deşeurilor menajere.

Saturn

În anul 1990, devine prin restructurare, SOCIETATEA COMERCIALĂ „SATURN”, societate pe acțiuni, cu capital majoritar de stat. Avea la vremea aceea peste 2.000 de angajați, reprofilându-se pe piese de schimb şi utilaje pentru industria chimică, reușind să se evidenţieze prin calitatea lucrărilor.
In anul 2000 pachetul majoritar de acţiuni a fost cumpărat de catre S.C. CASTRUM CORPORATION S.R.L Negrești Oaş, devenind astfel societate comercială cu capital integral privat.        
In anul 2001 societatea obţine certificarea implementării sistemului de calitate în conformitate cu standardul ISO 9001-2000, numărul angajaților ajungând la 70.
Domeniul său de activitate era proiectarea, producţia şi comercializarea atât la intern cât şi la export de
produse şi construcţii metalice, utilaje şi piese de schimb cu destinaţie specifică. Dintre grupele de produse mai importante putem aminti utilajele şi piesele de schimb pentru reductoare, instalaţii utilaje, subansamble pentru drumuri şi construcţii. Cei mai importanți parteneri de afaceri ai fabricii au fost SIEMENS, HERBOLD MECKESHEIM, SIEMENS, plus mulți parteneri interni, din România.

16 comentarii

  1. IonP Răspunde

    Cimitirul nu apare in planuri

    Cumperi apartament cu vedere la cimitir ….

  2. Altu Răspunde

    Atât știți,betoane și iar betoane,nu cumva un spațiu verde,un parc. Nu era zona destul de aglomerată,acum va fi dezastru. Și măriți salariile la bugetari să aibă clienți, că ăștia de la privat cumpără numai vile.

    • Beeee Răspunde

      Doar cativs pasi spre nord si poti sa pasti pe malul Somesului… 😁😀😆😀😁😊

  3. H&R Răspunde

    Înseamnă că în continuare orașul este în mișcare, situație optimistă și pozitivă

    • urbanism Răspunde

      Doar că mișcarea se cheamă mișcare browniană (haotică).
      De PUG ce se mai aude? Deja are majoratul aproape de când orașul nu are PUG valabil și fiecare face ce vrea! Pardon, ce își permite buzunarul! Că din ce se pare la noi orice este posibil!

      • Unu' Răspunde

        PUG?!? Vorbești despre lucruri sfinte, precum sfincterul papei!
        Păi cum să se vorbească despre PUG, când zona de vile pentru privilegiații orașului, spuma societății sătmărene, adică zona Bercu Roșu, este în aer și așa TREBUIE să rămână!
        Om fără suflet, vrei ca spumații societății să plătească impozit mărit, conform oricărei zone rezidențiale din oraș?!? Adică să se termine cu privilegiile pentru privilegiați?!?

      • carcotas Răspunde

        Cica daca nu este PUG legea cere PUZ in orice zona. Apoi fiti siguri ca arhitectii orasului nu-si doresc PUG.

  4. urbanism Răspunde

    Când se va termina această investiție atât de nenecesară dar cu atât mai mult de bănoasă o să vă aduceți aminte cu mare drag cum se mai circula pe Careiului inclusiv în momentul de față! Adică să vedeți voi show când cei o mie sau două mii de locatari din zonă toți vor pleca la treburi și vor avea un singur acces! Ați ghicit! Actuala poartă de acces a defunctei Ipsuic imediat după sensul giratoriu de la Burdea! Noi de ce mai avem comisie de urbanism sau comisie de circulație? Nu știți nici voi??? Atâtea lucruri sunt făcute cu kurul în orașul ăsta că una un plus chiar nu mai contează!😱😲🤮💩💩😭😭

    • Unu' Răspunde

      Așa se întâmplă când, UNII pot să cumpere IEFTIN toate aprobările necesare!

  5. H&R Răspunde

    h&r fals, merge ciordesul? Asta ai învățat acasă? Părinți buni ai sau ai avut mă rog.

  6. .Constructorul Răspunde

    Este doar una din marile realizari “postrevolutionare”. Toti salaratii fostei socitati, fara exceptie erau mandrii ca lucreaza la IPSUiC. Cand nimeni nu se angaja sa rezolve problemele tehnice dificile, printre sefii din Bucuresti exista o vorbă ” NU-I NIMIC MERGEM LA SATU MARE CĂ REZOLVA EI!”De asta am și primit 6 Ordine ale MUNCII, si nu pentru semințele de partid. Și dărâmarea acestei unități de elită este doar una din multilpele “realizari” ale minunatei orandiuri postrevolutionare daca amintim numai din Satu Mare incepand cu Unio, IPL, Mondiala ,Textila Ardeleana, Tricotex, IFET, Fabrica de zahăr Osana care dădeau pâine ptr.zeci de mii de oameni. In concluzie în 1989 decât să facem “revoluție “, mai bine ne făceam treaba mare in pălărie!

  7. radu Răspunde

    apartament vreau si eu in acel carteier cu vedere spre viitor 😂😂(cimitir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.