Ultima actualizare: ieri, 21:59
Locale

Baterii de duș: Tipuri, ce trebuie să luați în considerare și pe care să îl alegi

Alegerea tipului de baterie duș este esențială atunci când renovezi baia unei case. Pentru că baia ne oferă posibilitatea de a face un duș și de a ne energiza pentru a începe o nouă zi sau să ne relaxăm seara, eliminând orice tip de anxietate sau stres pe care l-am putea acumula în timpul zilei.

Stilul bateriilor de duș trebuie să fie în concordanță cu designul general al băii, deoarece influențează foarte mult mediul general pe care vrei să îl creezi. Și trebuie să țină cont de faptul că, pe lângă armonia mediului ambiant, baia trebuie să fie funcțională pentru toți membrii familiei.

După cum vei vedea, există o gamă largă de posibilități de baterii duș, cu toate funcționalitățile posibile. În rândurile de mai jos îți vom spune totul despre fiecare tip de baterie duș, astfel încât să poți alege care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Tipuri de baterie duș

Există pe piață o varietate de baterii duș foarte funcționale pentru a amenaja baia cu elementele potrivite. Acestea depind de diferite caracteristici, modele, tipuri, precum și de modul în care funcționează, așa că ne vom uita la cele mai frecvent utilizate tipuri de baterii duș.

  • Baterie duș cu o singură pârghie

Bateriile de duș monocomandă sunt modelul care a predominat în ultimii ani. Acestea au un singur mâner care, la schimbarea poziției spre stânga sau spre dreapta, deschide sau închide apa caldă și apa rece pentru a regla temperatura.

În plus, atunci când se mișcă de sus în jos, este posibilă și modificarea ieșirii debitului de apă. Sunt foarte practice deoarece cu o singură atingere se pot închide pentru a economisi apa. Varietatea modelelor existente este practic infinită.

  • Baterie duș cu două mânere

Este o baterie duș care constă din două mânere: unul pentru apa caldă și unul pentru apa rece. Ambele se amestecă, iar apa curge printr-o singură ieșire. Aceste modele sunt de obicei alese intenționat atunci când se caută o estetică veche sau vintage.

Însă ele nu sunt cele mai practice. Având două robinete, trebuie să le reglezi pe ambele manual pentru a găsi temperatura dorită, iar acest lucru poate fi complex.

În plus ele pot fi afectate de deschiderea unui alt robinet din casă, ceea ce poate schimba atât presiunea, cât și temperatura.

  • Baterie duș cu termostatică

Bateriile termostatice de duș au, ca și precedentele, două comenzi. Cu toate acestea, acestea nu corespund apei calde și reci, ci mai degrabă una este responsabilă de reglarea temperaturii, iar cealaltă de reglarea debitului de apă.

Sunt cele mai funcționale dintre toate, deși instalarea trebuie efectuată corect, iar calitatea robinetului trebuie să fie adecvată. Altfel, putem risca ca la selectarea temperaturii să nu se potrivească cu cea indicată.

Principalul lor avantaj este că temperatura rămâne stabilă în toată baia și, de asemenea, nu este afectată de deschiderea unui alt robinet în aceeași casă. Prin urmare, sunt perfecte în casele cu copii sau persoane vulnerabile care se pot arde cu ușurință. Controlul debitului de apă permite, de asemenea, economisirea apei.

  • Baterie duș cu hidromasaj

Aceasta este na dintre cele mai moderne opțiuni, atractivă din punct de vedere estetic și foarte funcțională, atât pentru igienă, cât și pentru sănătatea fizică și corporală.

Aceasta este compusă dintr-o priză comună în combinație cu mai multe prize poziționate pe părțile laterale ale dușului, din care ies jeturi la o presiune adecvată, acestea fiind cele care vor realiza un hidromasaj plăcut, încorporând un duș de mână, completând astfel funcționalitatea eficientă a acestuia.

De ce trebuie să ținem cont?

Pentru a lua o decizie cu privire la ce tip de baterie duș să alegi, trebuie să ții cont de unii factori, cum ar fi funcționalitatea, dimensiunea robinetului, la dimensiunea de cabină duș și, de asemenea, să verifici dacă vrei o baterie cu două comenzi.

De asemenea, trebuie să ții cont dacă dimensiunile băii tale, în special zona de duș, sunt adecvate pentru instalarea unui duș cu hidromasaj sau dacă trebuie să schimbi acel robinet vechi care picură în fiecare zi, udând întreaga baie. Poate că te poți gândi dacă vrei să faci o renovare completă a băii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.