Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Pietonii, luați la ochi de polițiștii sătmăreni. S-au dat zeci de amenzi

În cursul zilei de 30 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat o acțiune de combatere a nerespectării normelor legislative, de către pietoni.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale pietonilor care au traversat drumul public prin loc nepermis sau care s-au deplasat pe partea carosabilă.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Sursa: IPJ Satu Mare

5 comentarii

  1. Poola la voi in cur! Răspunde

    Dacă am asculta de voi, n-am mai trece strada șohan! Poola se oprește să te lase să treci, dimpotrivă, încă măresc viteza!
    Cum rămâne cu obligația conducătorilor auto de a reduce viteza până la maxim 30km/h în apropierea trecerilor de pietoni??
    Cum rămâne cu prioritatea de trecere a pietonilor la trecerea de pietoni?
    Voi in cârdășie cu primăria ați transformat orașul în piste de viteză pentru autovehicule, îngreunând sau chiar împiedicând circulația pietonală!
    Mai nou, se trasează linii pe trotuar pentru a face piste de biciclete, contrar prevederilor legale,, să văd dacă vă sesizați sau vă acționez în instanță!

  2. Unu' Răspunde

    Bei, tovarășu’ plontoner tuțgureanu, dar cu mașinile de pe trotuar când o să aveți o “acțiune”?
    Vă propun să începeți chiar în fața sediului vostru și prin împrejurimi, unde voi și colegii voștri vă lăsați hârburile pe unde apucați de nu se poate circula pe trotuar decât în șir indian, lipiți de perete!
    Unde este distanța de minim 1 metru pentru trecerea pietonilor cerută OBLIGATORIU de lege? Poate voi sunteți de-ăia cu puța de 7 cm și credeți că o aveți de 21 cm, de aceea lăsați doar 30 de cm și ziceți că-i un metru 🙂 🙂
    În altă ordine de iedei, este lăudabil că faceți și voi și altceva decât să stați la pândă cu radarul la limite absurde de 70Km/h pe centură!!
    Numa’ binye!

    • altu fără bmw Răspunde

      Opțiuni ar fi:
      1. șohan
      2. după 40 mai
      3. din ani în Paști
      Acum alege care vrei.😮😵😂🤣😉

  3. Ioan Tăut Răspunde

    Retardatul de Lupișcă este cel mai incapabil sef de la Ciruclatie din ultimii 30 de ani,

  4. pieton romanistan Răspunde

    din pacate poola in cur are dreptate, imi place sa ma plimb dar devine din ce in ce mai daunator la integritatea corporala, pot sa stau la treceri de pietoni bine mersi cand vine un sir de masini poate a 8-a sau 10-a masina se opreste sa pot trece in siguranta strada restul inca rad de mine cica stai acolo fraiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.