Ultima actualizare: azi, 09:53

Locale

8 tipuri de jucării potrivite pentru bebeluși

Deși nu sunt perfect conștienți de rolul lor, bebelușii adoră jucăriile. În primele luni de viață se evidențiază mai mult rolul lor practic, decât cel distractiv, însă acesta este tocmai motivul pentru care părinții le achiziționează. Jucăriile sunt foarte importante pentru bebeluși întrucât îi ajută să-și dezvolte simțurile și să dobândească noi abilități. Înainte de a comanda online jucării pentru copii este bine să știi care sunt cele mai potrivite. Astfel, am pregătit o selecție a celor mai căutate tipuri de jucării pentru bebeluși care îl vor încânta pe micuțul tău.

  • Cărți senzoriale pentru bebeluși– sunt excelente pentru a stimula simțurile și dezvoltarea timpurie a copilului. Aceste cărți sunt de obicei confecționate din materiale variate și texturi diferite au și elemente interactive care îi încurajează pe bebeluși să exploreze. Mai mult decât atât, gama lor este foarte diversificată, astfel că vei găsi cărți senzoriale cu texturi tactile, cărți senzoriale cu sunete sau cărți senzoriale cu oglindă.
  • Jucării de sortat – imediat ce bebelușul învață să apuce obiectele din jur, se poate juca cu jucăriile de sortat. Prima jucărie de sortat a bebelușului este cea în formă de con pe care trebuie să pună inele de diferite dimensiuni și culori, iar apoi poate trece la variante mai complexe ce presupun introducerea unor forme în spații potrivite. Oricare ar fi varianta, distracția este garantată.
  • Cuburi de construcție – sunt jucării populare în rândul copiilor de diferite vârste. Acestea îi ajută să-și dezvolte coordonarea mana-ochi și să își stimuleze imaginația. Cele mai recomandate pentru bebeluși sunt cuburile din materiale moi.
  • Jucării de tras și împins – O jucărie pe care o poate trage după el sau împinge nu doar că îl va distra pe bebeluș, ci îl va ajută și să-și dezvolte abilitățile motorii și simțul echilibrului. Cu cât o va trage sau o va împinge mai mult, cu atât își va dezvoltă și mușchii de care are nevoie pentru a merge sau a alerga.
  • Jucării de pluș – prima jucărie de pluș a bebelușului va fi și primul lui prieten. Pe lângă rolul distractiv, bebelușul va dezvolta și atașament față de această jucărie.
  • Jucării de dentiție – Bebelușii adoră să bage tot ce se poate în gură, în special atunci când încep să apară primii dinți. Este un moment bun să îi faci cunoștință cu prima sa jucărie de dentiție. Este perfectă pentru a-i alina durerea provocată de apariția dinților, mai ales dacă alegi una ce poate fi răcită în frigider.
  • Jucării muzicale – Jucăriile care produc sunete plăcute sau melodii simple pot stimula auzul și pot fi relaxante pentru bebeluși.
  • Cărți de povești pentru bebeluși – Cărțile cu imagini colorate și texte simple pot fi o modalitate excelentă de a începe dezvoltarea limbajului și de a încuraja legătura dintre părinți și copii.

Atunci când alegi jucării pentru bebeluși trebuie să fii atent la gradul lui de dezvoltare, astfel încât acestea să-i fie potrivite. Jucăriile îi vor distra și ajuta să se dezvolte în aceeași măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.