Ultima actualizare: ieri, 21:05
Naţionale

Prețul cărnii de miel a explodat. Cât vom scoate din buzunar pentru un singur kilogram

Mielul de Paşte este tot mai scump, iar preţurile cresc pe zi ce trece, mai mult decât în alte state din Uniunea Europeană.

România e pe locul trei în Uniunea Europeană la scumpirea cărnii de miel. În faţa noastră mai sunt doar Estonia şi Ungaria. Iar media Uniunii e de 10,3%. Asta deşi suntem pe locul doi la producţia de carne de miel.

Carcasa de 100 de kg de carne de miel sub 13 kg a ajuns în ultima săptămână din luna martie la 993,8 euro, cu 5,1% mai mult față de săptămână anterioară. Iar dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut avem o scumpire de aproape 14 procente. Asta înseamnă că un kg de carne de miel ajunge la 50 de lei.

Dragoş Frumosu, expert în industria alimentară: „Evident că a crescut şi preţul furajelor şi ne întârnim cu nişte fenomene care nu depind de fiecare crescător.

Românii au ajuns să facă rezervări pentru carnea de miel. Se scumpește de la o zi la alta

Pe fondul faptului că au pierdut în ultima perioadă, încearcă să recupereze înaintea sărbătorilor. Până în ultimele zile, înainte sărbătorilor de Paşte, preţul mai creşte puţin.

Cristina Smădu, proprietar magazin produse din carne: „Lucrăm cu abatoare din România, care sacrifică miei de Paşte, mare parte din nordul ţării. Merg cu ei la abator şi ni se livrează la carmangerie.

Începând de la 7-8 kg, maxim 18 kilograme. Anul acesta se vor vinde mai puţini miei ca anul trecut, unul din factori fiind preţul. Va fi undeva între 50 şi 55 de lei. Destul de măricel”.

 

14 comentarii

  1. Nicolae Răspunde

    Prost nu-i ăla care cere, ci ăla care dă cât se cere! 😝

    • Cosmin Răspunde

      Or sa ridice pretul pana au sa rămână cu miei pe cap.la un moment ajunge omul sa zica ca e prea scump si nu mai merita sa dea banii

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    “Dragoş Frumosu, expert în industria alimentară: „Evident că a crescut şi preţul furajelor şi ne întârnim cu nişte fenomene care nu depind de fiecare crescător.” 🤔😒
    Hau să spunem pe aia și bună. Așa cum crește după sărbători brusc va scade prețul. Ca de obicei în Romanistan toată luea vrea să se îmbogățească peste noapte și nimeni nu se gândește că aceste acțiuni produc efecte. Valabil în price domeniu inclusiv la prețurile la energie. Că șia colo suntem campioni la preșuri. Deci oameni buni de mine să vă rămână tot pe capul vostru. Vedeți că mult mai mulți vor proceda așa, asta comparativ și cu anul trecut inclusiv. Pentru că oamenii nu au bani. Că vedeți voi bugetărimea prea mare și prea bine plătită (degeaba) își face rost ca și până acum pe alte căi. Știți voi care. Dar continuață vă rog până nu vă înecați în șeptel să vedem apoi cum citim că ați luat-o în barbă de la arabi. Că asta va urma.

    • Kuka Răspunde

      Acum două luni de zile făceau mare tămbălău cum că ar fi intrat în țară cereale din Ucraina la preț mult mai mic decât al lor, acum o întorc cu 180°

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        @Kuka și să nu mai povestesc că unii brutari au ridicat prețul la pâine pe motiv că s-a scumpit grâul pe când știu că folosesc și din ăsta ce ai zis plus că au pământ propriu unde își produc mare parte din cele necesare pentru făînă. Aici fiecare judecă îngust și nu vrea să își dea seama că degeaba câștigă mai mult pe moment pentru că inflația astfel generată se întoarce și la el sub altă formă sau servicii mai scumpe. Toată treaba este pentru a se diminua consumul în orice mod. Și pandemia asta a vizat. Limitarea circulației, restrângerea contactelor și reducerea consumului. Restul este în mare parte dramaturgie. Și acum avem pe puțin atâția pozitivi ca la început dar acum nu produce brekingnius nicăieri. Nu eu sufăr de ceva, viața singură demonstrează.

        • Ion Răspunde

          Zilnic intra mii de tone de cereale din Ukraina si ies convoaie intregi de armament si tehnica militara sub supravegherea celor care sunt pusi sa apere PACEA . NA unde suntem? Afacerea e afacere. In Halmeu cine si-a putut ridica mainile si a avut acces s-a facut afacerist peste noapte. Szpakoi inoci.
          PS: vom lua maidanez de pasti, din ei sunt destui.

      • unul Răspunde

        vezi ca aici gresesti, tambalaul l-au facut agricultorii. Crescatorii de animale nu au spus nimic, pentru ca hranesc animalele cu cereale din ukraina

      • Vasy Răspunde

        @Kuka – Apoi sa sti ca 99% dintre noi am si uitat, daca nu ziceai nici nu mai stiam. Amu’ le-ai dat una, numai ca degeaba…

  3. Nha Răspunde

    Io m-oi uita la poza mielului s-oi manca un ou fiert! 😇

    • Kuka Răspunde

      Eu unul nu suport gustul de oaie, așa că bag porc! Las oile pentru musulmani 😜

  4. ilie Răspunde

    @kuka…tu esti mai norocos…eu nu suport caracterul de porc!

  5. Ion Răspunde

    Poti sa iei si capra! Poate e mai rentabil.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Iedul e cam la fel ca și preț. De fapt eu cumpăr ied, numai să găsesc. Că sunt puțini care se ocupă cu așa ceva. Mielul trebui să știi să prepari altfel e tare și fără gust. Apoi după aia vin și se plâng unii că nu le place. Am avut ocazia să consum la turci și în Maroc și vă spun că ți se topea în gură.

  6. Cak noris Răspunde

    Nu scoatem nimic. Lasam lacustele lacome cu mielul pe stoc si le dam o lectie. Trecem si noi pe vegan ca e eco si trendy si.ne da si Ursula bonus! Traiascaaa UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.