Ultima actualizare: ieri, 20:04

Locale

A fost stabilită cauza incendiului uriaș de pe strada Magnoliei: fumatul în locuri interzise!

A fost stabilită cauza de producere a incendiului izbucnit la data de 11.07.2024, la centrul de colectare deșeuri din hârtie, carton și mase plastice, situat pe strada Magnoliei, municipiul Satu Mare.

Comisia de cercetare a stablit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind efect termic (țigară), imprejurarea determinantă – fumatul în locuri nepermise.

Forţele alocate pentru gestionarea situației de urgență au fost dislocate astfel:

S-a intervenit cu:

– 16 autospeciale ( 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Satu Mare, 2 din cadrul ISU Maramureș și 2 din cadrul ISU Bihor, 3 autospeciale de la serviciile voluntare pentru situații de urgență, aparținând SVSU Ardud, Moftin și Păulești și o autospecială de stingere cu o capacitate de 20.000 de litri, aparținând aeroportului Satu Mare)
– 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Judeţean, 4 autospeciale de prima intervenție și comandă, 3 încărcătoare frontale ( vole) cu un total de 90 de subofițeri, maiștri militari și soldați, 9 ofițeri și 15 pompieri voluntari de la serviciile voluntare amintite.

Au ars deșeuri din mase plastice, hârtie și carton pe o suprafață de aproximativ 9000 de metri pătrați, ( aprox. 4000 mp în 2 hale și 5000 mp pe platforma exterioară).

Incendiul a fost lichidat după aproape 28 de ore, (11.07 ora 14:49-12.07 ora 18:30).

La ora actuală un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare asigură zona pentru înlăturarea focarelor ascunse si eliminarea posibilităților de reaprindere.

Coordonarea intervenției pe toată durata a fost asigurată de către comanda ISU Satu Mare cu prezența la locul evenimentului a domnului prefect Ioan Tibil, in calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Citește și:

4 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Vai dar cum vă exprimați!? E voie așa ceva? Se supără fumătorii înrăiți! Așa cum negri americani sunt mai nou afroamericani și indienii băștinași (pieile roșii, vai dar nici asta nu mai e voie! 😲) sunt așa numitele primele nații, sugerez să reformulați așa. Incendiul a izbucnit deoarece s-a fumat în loc nepermis. Formula interzis poate suna prea offensator și nu corespunde politicii actuale de comunicare! O duminică plăcută să aveți! 🤔😉P.S. Bine că minoritățile sexuale nu au fost pomenite că atunci se complica și mai mult.

    • Rodica Răspunde

      Tare comentariu. Să nu-l jignim numindu-l fumător . E un cetățean liber cu dragoste de țigară liber să se manifeste unde dorește. Și poate e fumătoare sau neutră sau altă literă din alfabet

  2. boc Răspunde

    E clar , a mers spaga si la pompieri:)))) penibil
    Toate firmele ard deseurile care nu sunt bune sau amestecate , se stie asta de cind e lumea
    Penibil pompierii, pacat de tinerii aia care au muncit si au stins focul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.