Ultima actualizare: ieri, 20:04

Locale

Ce trebuie să conțină trusa de pescuit – ghid pentru pescarii amatori

Dacă ești pescar amator sau începător și te întrebi care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le știi despre articolele pentru pescuit și ce ar trebui să conțină o trusă de pescuit, ai ajuns unde trebuie. Vorbim despre toate acestea în rândurile pe care tocmai ce urmează să le citești.

Pescuitul este un sport apreciat de foarte multă lume pentru că este extrem de relaxant și pentru că te conectează cu natura, conexiuni de care avem cu toții atât de multă nevoie. În cazul în care ești începător în acest sport și te întrebi care sunt articolele pentru pescuit pe care trebuie să le conțină orice trusă, imediat îți povestim despre acestea.

Ce trebuie să știi dacă ești pescar începător

Înainte însă să trecem la aceste detalii, e bine să știi că există o serie de aspecte pe care trebuie să le cunoști dacă ești pescar amator.

În primul și în primul rând, e important să știi că orice baltă are o serie de reguli pe care trebuie să le cunoști și să le respecți. Cele mai multe și cele mai importante se referă la curățenia pe care este neapărată nevoie să o respecți atunci când practici acest sport, dar și de numărul de scule pe care le vei folosi.

Informează-te așadar înainte de a alege locul în care urmează să mergi să pescuiești pentru a fi sigur că respecți întocmai regulile locului.

În afară de acest lucru, se recomandă ca, atunci când ești la început de drum, să alegi să pescuiești pe bălți private deoarece vei avea mai multe șanse să prinzi pește, populația fiind mai mare.

De asemenea, va trebui să plătești o taxă pentru pescuit și trebuie să știi și că nu poți să practici acest sport pe tot parcursul anului deoarece în anumite perioade, cum ar fi aceea de reproducere, pescuitul nu este permis. Mai mult, e important să știi și că în funcție de specia de pește pe care vrei să-l pescuiești, vei alege un loc diferit. De pildă, în cazul în care vrei să pescuiești pești mici, cum ar fi plătica, roșioara sau carasul, poți să alegi orice baltă, iar în cazul în care vrei să prinzi crap, va trebui să te îndrepți către râuri și bălți private.

În funcție de specia de pești pe care vrei să îi pescuiești, și momeala diferă, așa că vei avea nevoie de o minimă documentare înainte să ieși în natură.

Ce articole pentru pescuit trebuie să conțină trusa?

Acum, după ce ți-ai creionat măcar câteva idei despre ceea ce presupune a fi un pescar la început de drum, hai să vedem care sunt articolele pentru pescuit pe care trebuie să le conțină neapărat trusa de pescuit.

Lanseta

Bineînțeles că ceea ce nu trebuie să lipsească din seria articolelor de pescuit este undița sau lanseta pe care le vei alege în funcție de specia de pește pe care vrei să o prinzi, dar și de locul în care urmează să pescuiești. De pildă, un tip de lansetă vei folosi pentru pești răpitori și alt tip de lansetă pentru crap.

Momeala

Tot din seria articole de pescuit obligatorii, urmează, în ceea ce privește importanța, să vorbim și despre momeală. Așa cum menționam și anterior, aceasta va trebui aleasă în funcție de specia de pește pe care dorești să îl prinzi. Pentru peștii răpitori, spre exemplu, vei avea nevoie de un tip de momeală specială, pe când pentru ceilalți, poți să folosești viermișori sau mămăligă.

Și nada este un articol de pescuit extrem de important deoarece peștii pot să fie mai degrabă atrași de nadă decât de momeală cel puțin într-o primă fază.

Scaunul

Nu trebuie să îți lipsească nici scaunul atunci când ieși în natură să pescuiești deoarece pescuitul presupune multe ore de activitate, așa că nu ai cum să nu îți iei un scaun pe care să te așezi și să te relaxezi cât mai bine.

În afară de toate aceste articole pentru pescuit, pe care trebuie să le ai în vedere pentru trusa ta de pescar începător, sigur că poți adăuga și alte elemente, cum ar fi un cort pentru camping.Fir întins!