Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Un restaurant şi o carmangerie “arse” de DSVSA. Amenzi uriaşe

Un restaurant şi o carmangerie “arse” de DSVSA. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în această săptămână 92 acțiuni de control, potrivit unui comunicat de presă.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering, depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.

Controalele efectuate în unități, sunt realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, respectarea cerințelor specifice programului HACCP, cu respectarea și realizarea programului de Autocontrol în unitățile de producție și procesare produse alimentare de origine animală și non animală.

“În urma acestor controale a fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, – 1 restaurant, din localitatea Tășnad – 10.000 lei și 1 carmangerie, din localitatea Satu Mare – 10.000 lei – pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor”, transmite DSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.