Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

VIDEO. Râul Someş este tot mai scăzut! Nou record minim doborât!

Râul Someş scade în timpul verii de la an la an. În ultimii ani cotele pe timpul verii sunt tot mai scăzute şi un nou record minim a fost înregistrat luni, 7 august.

Potrivit măsurătorii făcute de Administrația Națională Apele Române nivelul râului Someș, la staţia hidrometrică din Satu Mare a ajuns la cota de – 118 cm, asta înseamnă că a scăzut cu mai mult de un metru sub nivelul zero.

Conform măsurătorilor de ieri, nivelul de –118 este unul istoric, depăşind cotele minime înregistrate în 2022, când nivelul râului Someș a ajuns la – 110 cm şi cota din 2019, de –108 cm.

Nivelul scăzut al Someşului a scos la suprafaţă pilonii fostului pod de lângă podul Decebal. În anumite zone Someşul poate fi trecut fără prea mare dificultate, însă nu este recomandat acest lucru din cauza pericolului de înec.

14 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Ar fi un moment prielnic sa se curețe albia!

    • ecologist Răspunde

      Doar că vezi tu … lipsă utilaje performante de profil. Că asta nu merge cu stilul scormonit prin albie sau cu acțiuni de genul Let’s do it. Și la lacul de la Călinești curățatul este deja foarte-foarte actual. Cam de 20 de ani. La câtă mizerie ajunge în lac deja ar trebui intervenit cu utilaje grele. Cărțile spun că se curăță cam din 10 în 10 ani. Ultima a fost înainte de revoluție. Socotește și tu ce poate fi acolo. Mai ales că amonte de lac există înpământenit un sistem de evacuarea a gunoaielor hidro, pe văi în jos. 😲😮😢

    • Gyuri Răspunde

      Io v-am spus să vă rugați seara…
      😁

  2. Koni Răspunde

    Și un moment să se numere pommpele care extrag apă pt. irigații.

    • ecologist Răspunde

      În vestul așa lăudat de noi nu ține că prelevezi apă pentru gospodărie. dacă ai sistem de prelevare apă – irigații sau uz gospodăresc – plătești pentru apa scoasă. la noi nu. Așa că fiecare face ce vrea, exact ca în junglă. Dar nu cred că este așa semnificativ. Acum că e nivelul mic se cam simte dar în rest nu prea.

  3. Injinerul H20 Răspunde

    Sincere condoleata tuturor proprietarilor care au primul strat de panza freatica mai sus de -118.

    Da domane sa nu inceapa blocurile de 4 etaje sa se incline!

    Prim inginerul Szatmarului ar face bine sa ridice nivelul cu un baraj de joasa inaltime la granita cu ungaria, nu sa construiasca parc in zona inundabila din 17. VA FII JALE daca din 2 in 2 ani tot seaca garla!!!

    • ecologist Răspunde

      Tu totuși ce așteptări poți avea de la un prim jurist care nici să rezolve problema ștrandului nu e în stare? Că vezi tu dacă cunoaște meserie sigur ar găsi o soluție la cazul acestui contract de comodat nărăvaș cu Țânțaș. Iar dacă atragi atenția că se fac și prostii imediat sare armata de trolli că bezzeg pe vremea lui Coica etc. și că nu vezi dezvoltarea. Mă rog. Dacă mentenanța și întreținerea curentă a urbei (a se citi borduriada) este dezvoltare nici nu mai zic nimic. Tot așa ne-am băgat cu capul înainte în podul ăsta hobanat. Până la urmă se va finaliza. Dar nimeni nu zice ce probleme vor fi la întreținere. Vezi ce este și la podul de la Brăila, soluție identică, proiectant identic după nici un an! Problema cea mare a noastră este că noi ca și oraș nu avem PUG valabil de două decenii!!! Apoi vin fel de fel de așa-ziși dezvoltatori cu varii interese și primăria (serviciul urbanism) se dă peste cap ca să fie cum “trebuie”.

  4. Gigi Glumețul Răspunde

    s-a scumpit si berea cu toate cele….ne se mai pişă nici clujenii….nici cei din Dej ca inainte. …

  5. Urmasu Răspunde

    Na amu sa vie Avram Iancu ! 🤣😂😁

  6. BiziBiz Răspunde

    Las ca vin tarr&tarr și rezolva problema. După aia vine mk sistem și monitorizează. Torul e sub control…. lul a doua firme de casa…

  7. vadimT Răspunde

    Dupa Untold se ridica nivelul, vor pesti beti si drogati in Somes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.