Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Perseidele, o ploaie de stele impresionantă va fi vizibilă, curând, pe cer în Satu Mare

Fenomenul Perseidelor va avea loc în nopțile 11, 12 și 13 august, urmând să fie vizibil și din România. Astronomii de la Observatorul „Vasile Urseanu” explică fenomenul Perseidelor și oferă recomandări pentru cea mai bună perioadă de observare.

În luna august, în nopțile de 11, 12 și 13, curentul de meteori Perseide va atinge apogeul. Conform specialiștilor, Luna nu va afecta semnificativ observațiile, oferind astfel condiții favorabile pentru admirarea acestui spectacol ceresc.

Pentru a vedea Perseidele în toată splendoarea lor, este esențial să vă aflați într-o zonă întunecată, departe de luminile orașului.

„Stelele căzătoare sunt spectaculoase și pot fi observate cu ochiul liber, fără a avea nevoie de echipamente astronomice. Este nevoie doar de răbdare, îmbrăcăminte adecvată și un cer senin. În serile maxime ale curentului de meteori, ieșiți afară la ora indicată, așezați-vă confortabil pe un șezlong sau o pătură și priviți cerul. După aproximativ 15 minute, ochii se vor adapta la întuneric și veți putea observa Perseidele. Cu cât locul de observare este mai întunecat și fără lumini în jur, cu atât veți vedea mai mulți meteori. Dacă și Luna este absentă de pe cer, veți avea parte de condiții ideale pentru a observa acest fenomen”, recomandă astrologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.