Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

Sătmăreancă amenințată de fostul iubit: „Vei fi pusă în scaun cu rotile”. Femeii i-a fost refuzată emiterea unui ordin de protecție

Judecătoria Satu Mare a respins cererea unei femei care a solicitat emiterea unui ordin de protecție împotriva fostului său partener, invocând violența domestică și amenințări. Femeia, care s-a separat de partener la începutul anului 2024, a declarat că bărbatul a manifestat un comportament violent în trecut, în special sub influența alcoolului, și că la data de 3 iulie 2024 a primit un mesaj vocal în care era amenințată că va fi „pusă într-un scaun cu rotile“. Mesajul a fost ulterior șters.

Mai mulți martori au confirmat că bărbatul a avut un comportament agresiv în trecut, însă instanța a considerat că faptele relatate nu sunt suficiente pentru a justifica emiterea unui ordin de protecție, deoarece actele de violență s-au petrecut cu mai bine de un an în urmă, iar de atunci nu au mai fost semnalate incidente grave.

Deși a fost recunoscută existența unui conflict între cei doi, instanța a concluzionat că acesta nu reprezintă un pericol imediat pentru integritatea fizică sau psihică a femeii și a copilului lor. În prezent, fostul partener este plecat din țară, iar contactele dintre cei doi au fost limitate la aspecte legate de copilul comun. Prin urmare, amenințarea telefonică din iulie 2024 nu a fost considerată suficientă pentru a justifica emiterea unui ordin de protecție.

Instanța a dispus, de asemenea, ca onorariile avocaților desemnați din oficiu să fie achitate din fondurile Ministerului Justiției, stabilind suma de 575 de lei pentru fiecare parte. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile de la pronunțare.

2 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Muritoare de foame,probabil vrea niste bănuți

  2. Vasy Răspunde

    Ce faina judecata! Deci nu-i problema daca tipu vine acasa si o poceste pe aia, ca defapt pt asta ii frica la femeie.. dar na! Cate cazuri am vazut la TV cand un smeker ameninta pe cineva si nu a facut nimeni nimic pana ce a fost prea tarziu cu toate ca erau luni de zile timp sa se evite. Traiasca justitia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.