Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

Sancțiuni în valoare de 20.000 lei aplicate de DSVSA Satu Mare în urma controalelor de siguranță alimentară

În perioada 9-14 august 2024, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au desfășurat 78 de acțiuni de control, vizând diverse unități alimentare din județ, inclusiv abatoare, unități de procesare carne și lapte, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării și tabere.

Controalele au avut ca obiectiv respectarea legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și cerințele specifice programului HACCP. În urma acestor verificări, două unități au fost sancționate contravențional cu amenzi totale de 20.000 de lei. Un supermarket din localitatea Tășnad a primit o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și valorificare a produselor alimentare. De asemenea, un market din localitatea Micula a fost sancționat cu aceeași sumă pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare.

DSVSA Satu Mare avertizează că, în cazul în care se vor identifica produse alimentare care nu respectă normele de igienă sau nu se încadrează în parametrii de siguranță, acestea vor fi retrase imediat de pe piață, iar sancțiunile vor fi aplicate conform legislației în vigoare.

Controalele vor continua în perioada următoare, inspectorii concentrându-se pe unitățile care organizează evenimente de grup, sărbători religioase sau festivaluri folclorice, în special în localitățile de interes turistic. DSVSA reamintește consumatorilor să evite achiziționarea produselor alimentare din surse necunoscute sau neautorizate, mai ales în condiții de temperaturi ridicate, pentru a preveni riscurile de îmbolnăvire.

Pentru orice sesizări sau reclamații legate de siguranța alimentelor, cetățenii sunt încurajați să contacteze Call Center-ul DSVSA la numerele de telefon disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.