Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Cazuri de infecție cu virusul West Nile confirmate la Satu Mare. DSP: Primăriile să intensifice dezinsecțiile!

Primăriile trebuie să intensifice dezinsecțiile, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP), după ce două cazuri de infecție cu virusul West Nile au fost confirmate în județul Satu Mare.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de DSP Satu Mare:

Deoarece pe teritoriul judeţului Satu Mare au fost confirmate două cazuri de infecţie cu virusul West Nile, vă aducem la cunoştinţă măsurile generale de prevenire:

  • evitarea expunerii la ţânţari prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi; utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, comercializate din farmacii (DEET, Icardin/Picardin, IR 3535), în concordanţă cu instrucţiunile de pe etichetă, care să fie aplicate pe părţile descoperite ale corpului;
  • împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (plase de protecţie);
  • utilizarea substanţe lor insecticide în locuinţă! în jurul locuinţei;
  • utilizarea în locuinţă a aerului condiţionat;
  • acoperirea pătuţului copilului sau căruciorului cu plase împotriva ţânţarilor.

Totodată, se recomandă toaletarea zonelor cu vegetaţie intensă, precum şi asanarea zonelor unde se pot găsi larve de ţânţari:

  • în apa acumulată în subsolurile blocurilor;
  • în bălţile care se formează în apropierea locuinţelor;
  • în apa de ploaie păstrată în butoaie/vase în curte;
  • în apa acumulată în recipiente vechi aruncate la întâmplare în preajma locuinţelor (cutii de conserve, cauciucuri de automobile, jucării).

DSP solicită şi pe această cale tuturor primăriilor, intensificarea activităţilor de combatere a vectorilor prin acţiuni de dezinsecţie.

Un comentariu

  1. Așa că ..... Răspunde

    ….. asta și pentru că până acum primăria de două ori a anunțat dezinsecție dar de făcut nu s-a făcut din varii cauze. Ba a plouat, ba a fost prea cald. Așa că …. Cineva răspunde că seara mă mănâncă de viu țânțarii dacă ies??? Că uitați ce se întâmplă după aia!!! Iar în parcul Cubic e plin de căpușe. Aplaudați vă rog gospodarul care conduce orașul în mișcare! Cum de s-a văzut ales nici la sesizări pe f.book pe pagina proprie nu mai răspunde. Înainte să vezi ce prompt a fost!!!!!!! Și să nu cumva să credeți că Pataki nu știa că i-am scris și lui. Inlcusiv de ce face Florisal pe post demărurat stradal, mai ales noapte. Curată bătaie de joc.
    Așa că de aici nu poate rezult decât o singură concluzie, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.