Ultima actualizare: ieri, 21:38

Locale

FOTO. Film artistic realizat în Chilia Zânelor din Cămârzana! Regizorul și-a pus la bătaie toate economiile

În ultimele zile, la Chilia Zânelor din Cămârzana, în inima fermecată a Țării Oașului, s-a derulat un proiect cinematografic de o profunzime rară, care a reușit să capteze sufletul autentic al acestei regiuni. Acest film de artă, parte a unei colaborări internaționale ce a început în Atena aduce la viață peisajele și spiritul tradițional al Oașului, sub atenta îndrumare a unei echipe dedicate, care a simțit din plin vraja locului.

Borchescu Alexandru, un tânăr regizor în vârstă de 26 de ani, este aproape de a-și împlini visul de a finaliza acest lungmetraj, un proiect realizat aproape integral prin forțele sale proprii și susținut financiar din câștigurile obținute prin investiții în Bitcoin.

„Am finanțat totul din resurse proprii și din investițiile mele în Bitcoin. A fost un proces dificil, dar am avut și noroc. Nu recomand acest drum fără o pregătire temeinică pentru provocările imense, dar nu mă văd făcând altceva,” a afirmat regizorul.

Deși titlul filmului nu a fost încă stabilit, povestea sa explorează teme filosofice profunde în prima parte, pentru ca, în ultimele secvențe filmate recent în România, să se transforme într-o narațiune simplă și autentică.

Ultimele cadre, filmate în Cămărzana, județul Satu Mare, într-un decor natural și autentic, au adus în prim-plan casa tradițională a unei localnice și biserica din sat, simboluri ale simplității și purității pe care filmul le înfățișează cu o tandrețe emoționantă. Povestea urmărește parcursul unei familii, de la primele întâlniri din copilărie, până la căsătorie și maternitate, îmbinând frumusețea tradițiilor vizuale cu o narațiune ce evocă simplitatea vieții.

Distribuția filmului reunește actori internaționali și talente locale, iar filmările s-au desfășurat în diverse locații din Europa, inclusiv Atena și alte regiuni din România.

Chiar dacă regizorul a reușit să încheie filmările, el se află acum în căutarea unui editor și a fondurilor necesare pentru montaj și distribuție, pentru ca visul său să poată fi prezentat publicului larg la festivaluri internaționale.

Dacă doriți să susțineți financiar acest proiect artistic și să contribuiți la finalizarea filmului, trimiteți un e-mail la adresa redacției PortalSM: [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.