Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Clinica Korall și-a extins contractul cu CNAS si pe specialitatea de gastoenterologie! Pacientii se pot adresa către dr. Carina Hotea cu bilet de trimitere

Consultaţiile la specializarea gastroenterologie pot fi decontate, începând din această vară, la Clinica Korall din Satu Mare. Începând din luna martie a acestui an, dr. Carina Hotea, medic gastroenterolog, își desfășoară activitatea la Clinica Korall din municipiul Satu Mare, iar din 1 august a semnat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel că pacienţii beneficiază de gratuitate.

Dr. Carina Hotea a ales să se alăture Clinicii Korall deoarece a găsit aici o echipă tânără care pune accent pe calitate în servicii medicale, dar şi o echipă puternică de medici cu o gamă foarte extinsă de specializări.

Probleme gastroenterologice frecvente în Satu Mare

Potrivit dr. Carina Hotea, cele mai frecvente probleme gastroenterologice cu care se confruntă pacienții din Satu Mare includ:

  • Sindromul dispeptic: De obicei, este întâlnit la tineri și se manifestă prin dureri de stomac sau de arsură (pirozis), gust acru în gură, senzație de sațietate instalată rapid după o cantitate mică de alimente, greață, varsaturi.
  • Sindromul intestinului iritabil: Acesta este adesea legat de stres, oboseală și lipsa mișcării și se manifestă prin dureri abdominale, tulburări de tranzit și balonare excesivă.
  • Ficatul gras: O patologie frecventă cauzată de o alimentație bogată în grăsimi și adesea întâlnită la pacienții cu diabet zaharat sau colesterolul ridicat.
  • Cancerul de colon: Hotea subliniază importanța screeningului pentru cancerul de colon, recomandând colonoscopia chiar și în absența simptomelor, pentru detectarea precoce a polipilor care pot evolua în cancer.
  • Hepatite virale: B și C. Este important tratamentul din timp al hepatitelor virale pentru a nu dezvolta ciroza hepatică.

Noutăți și soluții

Printre activitățile medicale al medicului Hotea Carina la Clinica Korall se numără și tratamentul hepatitei virale C, care a ajuns recent și la Satu Mare. Acest program național permite acum pacienților din județul Satu Mare să primească tratament local.

Recomandări de sănătate și prevenție

Dr. Hotea Carina recomandă o dietă mediteraneană bogată în legume, fructe proaspete, mese mici și regulate, evitarea alimentelor pe bază de grăsime și zahăr și ale băuturilor carbogazoase pentru prevenirea problemelor gastroenterologice. De asemenea, subliniază importanța screeningului cancerului de colon și realizarea unei ecografii anuale pentru identificarea precoce a eventualelor afecțiuni.

„Screeningul pentru cancerul de colon, este obligatoriu populației peste 50 de ani. Astfel, se recomandă colonoscopia la pacienți chiar dacă nu au simptome, sunt complet sănătoși si au analize bune. Este foarte important să se facă screeningul cancerului de colon pentru a se putea evidenția prezența unor polipi care ulterior se pot înlatura. Polipii în timp fac cancer. Recomandăm tuturor pacienților o colonoscopie de screening, o ecografie anuala și un set de analize generale, de la o anumita vârsta, în special. În acest fel, se pot găsi accidental anumite boli care nu dau niciun simptom”, a declarat aceasta.

Clinica Korall – Contact

Pentru cei interesați, Clinica Korall oferă oportunitatea de a beneficia de aceste servicii esențiale, asigurându-se că toți pacienții primesc îngrijire de calitate.

Pentru mai multe informații sau pentru a programa o consultație, sătmărenii sunt invitați să contacteze Clinica Korall sau să viziteze site-ul clinicii pentru detalii suplimentare.

Clinica Korall – Satu Mare

Programări online:

Telefon: 0361-412.037 / 0361- 800.820

Adresa: P-ta Eroii Revolutiei nr. 22

Clinica Korall – Carei

Programări online:

Telefon: 0361-413 313 / 0747-226-919

Adresa: Str. Haiducilor, nr. 2