Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Drumul Expres Satu Mare – Oar: Au fost depuse 5 oferte pentru construcția drumului ce va asigura legătura cu Ungaria

Au fost depuse cinci oferte pentru construcția Drumului Expres Satu Mare – Oar a anunțat, miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. Licitația pentru execuția acestui drum a fost deblocată zilele trecute, după cinci luni în care aceasta a fost suspendată pentru răspunsuri la clarificări.

Redăm, mai jos, anunțul făcut de directorul general al CNAIR:

,,Au fost depuse astăzi 5 oferte pentru construcția drumului expres care va asigura conexiunea dintre Satu Mare și Oar (frontiera româno-ungară):

  1. Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (lider) – X-WAY INFRASTRUCTURE SRL (Ucraina – Romania);
  2. CONSTRUCTII ERBASU SA (Romania);
  3. Asocierea DUNA GROUP EURÓPA (lider) – DUNA CONSTRUCTII RO SRL – DUNA NRG (Ungaria – Romania);
  4. ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (Turcia);
  5. Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL (lider) – SELINA SRL – ILGAZ INSAAT TICARET AS – IBB HIB ROMANIA SRL – ILGAZ CONSTRUCTION SRL – BOG’ART SRL (Romania – Turcia).

Contractul pentru construcția Drumului Expres Oar – Satu Mare (Someș Expres) are o valoare estimată de 738,22 milioane lei (fără TVA). Pe traseul acestui nou drum de mare viteză, cu o lungime de 10,83 km, se vor construi inclusiv:

– două noduri rutiere

– două parcări

– un CIC (Centru pentru Întreținere și Control).

Construcția Someș Expres, care are alocată maximum 24 de luni, este finanțată prin Programul Transport 2021-2027”.

Traseul se desprinde din Centura Satu Mare, șosea de 19 kilometri finalizată în vara lui 2022 și Oar, unde se conectează cu Drumul Expres M 49 din Ungaria. Din cei 15 kilometri, aproape 11 sunt cu profil de Drum Expres, iar restul de 4 reprezintă șosea de legătură. Punctul de frontieră ar trebui să devină, astfel, prima vamă dintre România și Ungaria amenajată pe un Drum Expres, punctele de trecere a frontierei de la Nădlac 2 și Borș 2 fiind pe Autostrăzile A1 și A3.


CITEȘTE ȘI:

10 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Stați că nu vă bucurață. Asta nu înseamnă că se apucă de construit. Doar s-au depus oferte la licitație. Apoi se deschd ofertele peste nu știu cât timp apoi se anunță care câștigă. După care vine showul cu contestații. mai țineți minte povestea cu salubrizarea de la noi? Cât a ținut. Aproape doi ani. Vă zic eu că ungurii vor fi gata la anul și noi încă nici nu ne-am apucat de treabă. De ce? Pentru că sunt două oferte turcești în schemă, plus unul ucraiean care trebuie ajutați (nu știu ce caută aici) plus unul unguresc. Vă zic eu că asta se va lăsa cu contestații. Nu e vine contestatarilor, e vina legislaței aiurea care nimeni nu vrea să o modifice odată. Domnul Cozma, na aici aveți cuvântul! Aici ar fi barem ceva de făcut. Dar e prea mare pălăria, nu? Sau nu i se dă voie?

    • Snap Răspunde

      Ce treabă ai tu cu ucraineanul care vine să lucreze la noi? Ungurii și turcii sunt buni, dar vecinii de la nord, nu?
      Ori ești vreun orbanist rusofil deranjat că bieții ucrainieni încă nu s-au predat?

      • c-block Răspunde

        Ce recomandă pe el ca să presteze un proiect de asemenea importanță când s-a dovedit că sunt paraleli cu cerințețe UE? Mai bine răspunde la asta. Și nu amesteca politica că nu știu ultima propoziție din ce străfunduri le-ai scos. Auzi tu sulă de @Snap! Ce faci dacă am dreptate și se va contesta și răscontesta licitația și lucrarea până atunci nu va demara????? La asta să răspunzi! Cu turcii iar sunt lămurit. Vezi parcul industrial sud. Săracul Erbașu s-a băgat că a primit temă de casă să fie și ceva firmă românească. Recomand să comentezi unde ai habar de fenomen. De exemplu la lubenița de Dăbuleni cultivată la Stâna. Plimbă ursul prin alte părți.

        • Snap Răspunde

          Dar ce te-ai inflamat așa!?
          Erbașu și Selina și-au dat examenul la tot ce înseamnă infrastructură, și l-au picat cu brio!
          Turcaleții fac, dar nu se rup!
          Speram la Strabag, PORR sau chiar UMB, dar e prea mic lotul pentru așa pești mari!
          Pentru tine și ăștia ca tine, pentru care mers în străinătate înseamnă mers la mare, iar la vest este “haza”, eu am fost prin Ucraina și înainte de război, nu doar la Bukovel, ci până la Kiev, să știi că au drumuri mult mai bune decât Ungaria ta mult iubită, care și-a construit rețeaua de drumuri cu ajutorul fondurilor de la europa – de care abia așteaptă să scape!!
          Doare adevărul? Vezi să nu faci vreun avc!

          • c-block

            Aha, de aia toți tiriștii lor umblă pe la noi intră pe la Petea și ies la Siret că zic ei (și nu eu) că e mai bine așa? Lasă tu! În rest îți doresc să umbli prin atâtea țări în câte am umblat eu și pe banii mei. Vezi că lista e cam prea lungă. Și vezi că nu ca la cules de sparanghel ci ca și turist! Inclusiv vreo 6 țări în Asia și vrea 4 în Africa plus încă vreo 2 în America de Nord. Aș fi putut merge și într-un tur în Peru și Bolivia dar am ales atunci Sri Lanka. Deci ce zici???? Și vezi să nu faci tu avc după ce citești asta! În momentul de față avem o licitație la care s-au subscris 5 grupuri de firme și atât. Urmează repriza a doua cu declarea câștigătorului apoi vine repriza a treia cu contestații și de umblat în instanță. Anul ăsta clar nu se va face nimic. Motiv de bucurie, nu? Asta la urmă ce am afirmat consideră că am dat în scris. Dacă se va muta anul ăsta o lopată de asfalt îmi mănânc pălăria. Și vorba ta și pe mine mă surprinde că nu apare Strabag printre ei. Ăștia nu-mi inspiră încredere, nici una dintre ei. Sincer.

      • 😂 Răspunde

        Mă mir că nu ai pus poze din minunatele călătorii #C de la Block. 😂😂😂Abia așteptai momentul să te poți lăuda cu aventurile tale pe persoană fizică! Ferească Dumnezo!

        • c-block Răspunde

          Mi s-a pus la îndoială ceva și nu eu am adus asta în discuție. Atât. Mă doare undeva dacă nu mă crezi. Poze nu capeți oricum. 🤣🤣🤣😉 Nu că nu aș avea.

  2. Sâcă Răspunde

    Alte exproprieri , alte minciuni .. Cei expropriați cu centura, asteaptă si mai asteaptă….pe sfântul așteaptă.

  3. Cris Răspunde

    Foarte bine numa să înceapă că tare este nevoie de acest drum

  4. no big deal. Răspunde

    va fi gata la data de………………comunicăm ulterior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.